wu 16.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 DPS-ia a powiedz robiłaś coś z rajskich jabłuszek masz jakiego przepisa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Robiła. Sama mam jakiś słoiczek, w którym pływają rajskie jabłuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.09.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 DPS-ia help:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.09.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 DPS-ia help:) http://www.wodnysprzetratunkowy.pl/foto/thumb/1302200808594210.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.09.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Lesiu dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Ha - ze zdumieniem niepomiernym stwierdziłam, iż nie ma tego przepisu u ,n ie na blogu! Wusia - ja gotuję syrop z wody i cukru, może być nawet 1:1 (kg cukru na litr wody), potem na wrzący syrop wrzucam umyte i odogonkowane jabluszka, najwyżej na 2 minuty, bo popękają. Dodaję cynamon i goździki do smaku, i pakuję do słoiczków. Apertyzuję jakieś 10 minut i gotowe, zimą do herbaty - pyszności! Goście rodzinni pojechali, mam chwilkę czasu... Zdołaliśmy wysuszyć do tej pory jakieś 100 kg świeżych grzybów, prawdopodobnie około 120 kg. Wysyp u nas taki, że grzybami rzucać się można i kosić wszędzie, naprawdę wszędzie. Nie możemy nadążyć z suszeniem i przerabianiem a nie iśc - grzech! Sołtys znowu poleciał, ja już się wykręciłam. I powidła brzoskwiniowe zrobiłam - smażyłam bez cukru, jak śliwki, dopiero na sam koniec dosłodziłam. Pyszne są, chociaż kolor mają zupełnie nie przypominający brzoskwnini, jakiś brązowy, dość jasny, nikt by na pewno nie pomyślał, że to brzoskwinie, wyglądem w słoiczku raczej jabłka smażone przypominają... Jak ktoś chce żółciutkie, to można po prostu obrane i wypestkowane brzoskwinie zmiksować, króciutko podsmażyć, dosłodzić i słoiczkować - będą pyszne i żółciutkie. No i zielone pomidory przerobiłyśmy z Babcią, ona robiła sałatkę, a ja konfiturę, ale ta konfitura zupełnie się zepsuła... Wyszłam na chwilę z kuchni, a Sołtys przyszedł i podłożył drewna - no i spaliło sie to w cholerę... Truuudno, będą w przyszłym roku. Kukurydza też nam latoś obrodziła, jużeśmy się tak objedli, że szok, a szybkowar prawie codziennie nową porcję szykuje do zjedzenia. No to lecę, pokoje trzeba sprzątać po wyjeździe gości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.09.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Zdołaliśmy wysuszyć do tej pory jakieś 100 kg świeżych grzybów, prawdopodobnie około 120 kg. Wysyp u nas taki, że grzybami rzucać się można i kosić wszędzie, naprawdę wszędzie. jakieś zapisy na suszone już som u mnie to ze świeczką cza szukać tylko kanie na działce i u sąsiada obrodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.09.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Wusia stoi pierwsza w kolejce, wychodzi, że Ty drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 DPS-ia dziękować za przepisa:) no ja to się kiedyś o Ciebie wybrać na te grzyby muszę ale to tak na wysypie na tydzień u mnie wrzuciłam jak sobie wczoraj dobrze zrobiłam że do dzisiaj mam zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.09.2010 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 No i fajnie, bo trzeba sobie od czasu do czasu dobrze robić! Dochtór, stoisz trzeci w kolejce! Sołtys dzisiaj znowu pełny kosz natargał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.09.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 to może sobie poleżę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 ja to nie mogę dużo na raz mieć bo ususzyć nie mam gdzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.09.2010 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 No coś Ty, Wusia, rzucasz do piekarnika, zostawiasz lekko uchylone drzwiczki, nastawiasz na jakieś 70*C i jazda, mozna blaszki piętrowo wstawiać! Sołtys oczywiście na grzybach jest. Od jutra znowu karmię gości, będę miałą pewnie znowu mniej czasu. No, ale z czegoś trzeba żyć, nie? Taaaakie fajne prawdziwki całe w słoiczki wkładam, że szok! I brzoskwinie dalej dojrzewają, trzeba znowu je przerabiać. Dziecko młodsze z domu mi wyjeżdża... Zaczyna rok akademicki, trzeba go odwieźć na stancję, zobaczyć z bliska jak to wygląda, ostatnich pouczeń nagadać... No i pusty dom nam zostanie, tylko my i Dziadkowie. Chefciu - Ty wiesz, DKJP takie rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.09.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 suszareczkę DPS-iu od siory drapnęłam i mam całą dużą blachę piekarnikową suchutkich matko jak one pachną dawaj Sołtysa z pełnym wiadrem:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.09.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ....... dawaj Sołtysa z pełnym wiadrem:rotfl: już pisałem z dwoma wiaderkami mnie wiaderko grzybów wystarczy, sołtysa niech se Wusia weźmnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.09.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Lesiu już pisałam Ci u mnie że z woli Markoci Sołtys już leci z dwoma wiadrami na trzecie dla Ciebie już Mu ręki braknie:P ale po co mnie Sołtys ja grzybów chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.09.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Depsia, męża Ci porywają i rozrywają, a Ty milczysz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 skoro na Sołtysa nie mam co liczyć to dopijam kawę i lecę do lasu poszukać grzybów PS. Depesia u mnie sołtys bezpieczniejszy zrobimy flaszkę i może wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.09.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 to się naszukałem ...... pół wiaderka i tragedia, bawole serca kaput :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.09.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ... Chefciu - Ty wiesz, DKJP takie rzeczy... ... na następną balangę biere Sołtysa ... sam nie wyrabiam http://www.chefpaul.net/images/CPwG2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts