Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pawełku - dziękuję za przepisik, na pewno wykorzystam, choć jakoś chyba będzie bez szparagów... ;)

Aniu - ależ bardzo chętnie wybierzemy się z Tobą na te naleśniki - daj na priva nr komórki, to się zdzwonimy i dogadamy szczegóły! :lol:

Pogoda u nas jak marzenie, chociaż ranki zimne. Ale za to w ciągu dniabłękit nieba przepiękny nam towarzyszy, aż chce się żyć!

Muszę dzisiaj koniecznie trawę pograbić, bo skosiłam i teraz to wszystko czeka na grabie i wywiezienie na stos kompostowy.

A jak liście z orzecha lecą, to rano słychać zawsze taki dźwięk, jaby duuuży deszcz padał pod nim, a to spadające liście (kaskadami!) tyle szelestu robią.

No lubię jesień jak cholera, co ja zrobię... :lol:

Razem z jesienią taaaaki spokój przychodzi do nas i takie piękno - no cuuudo! :cool:

Nie nie, nie ma mowy, żebym opowiadała o imprezie, z wielu względów, proszę o wybaczenie. ;)

Impreza ma być bardzo spora i już teraz o ból głowy straszliwy mnie przyprawia, więc pogadajmy o czymś fajniejszym.

U nas już w końcu ta mgła puściła koło południa i wreszcie znowu świeci piękne słońce. :D

Zimno jednak jest, kurczę, nie ma co się łudzić...

I całe szczęście, że wymusiłam na Sołtysie przygotowanie duuużej ilości opału na zimę, teraz przynajmniej nie martwimy się, że zamarzniemy w tych zapowiadanych mrozach.

No i w końcu moje pranie schnie na słońcu, a nie kisi się we mgle. :lol2:

No patrz, nic nie powie skubana. Ale jak duża impreza, to nawet rozumiem, że nie chce.

U nas dziś słonko ładne za oknem.

braza, a jak kuferek służy? ;-) Właśnie bardzo podobny, jeno mniejszy zrobiłam. Najbardziej nie lubię tego lakierowania w kólko Macieju, brrr.......

Herbatę sobie chcialam zaparzyć a tu kubek pekł i sie wylało pomiędzy szafki kuchenne. Psia krew. ;-)

No to idę bo paplam tylko....

Milego dnia wszystkim!!!!!!!!!!!!!

Żelcia, jak się wylało, to musowo na szczęście ten kubek pękł, ja Ci mówię! :D

Jamles - Ty o jechaniu to się nie odzywaj, bo Ty nigdzie i do nikogo z fm chyba jeszcze nie pojechałeś, cfaniaczku! :p

Nic z tego, Wusiu, uchylić to ja mogę moją szafę ze słoiczkami dla wtajemniczonych i zaprzyjaźnionych, na blogu nastąpiła aktualizacja. ;)

Jutro jedziemy zawieźć do Opola kotunię naszą małą, w sobotę trafi do swojego domu i swojej Pani! :wave:

Kotunia została odpchlona, coby nam wstydu nie przyniosła, wygląda na bardzo zadowoloną z życia i z siebie. :lol2:

Kurde, już takie zimno się zrobiło, że od samego rana trzeba w kominku rozpalać.

Taki kominek to jednak jest fantastyczne urządzenie. :cool:

Tylko czemu to drewno nie chce się samo przynieść i rozpalić? :eek: