Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depsia, bylam widzialam!!!! Na zywo tez!!!! Cerkwie robia wrazenie, prawda???? Szkoda, ze wiekszosc w takim nieposzanowaniu i zapomnieniu ... Czasami mam wrazenie, ze wszystko co malo komercyjne musi isc na zniszczenie :( Piekna relacja i cudna jesien! Pewnie nie za cieplo mieliscie, ale za to jesien w Bieszczadach pelna barw i miekkosci lisci :-)

Mam tyle wspanialych wspomnien zwiazanych z Bieszczadami, ze az mnie zatyka ... nie mowiac juz ze zareczyny to my tez w Bieszczadach mielismy ... jakos tak po 3 godzinach wspinania w okolicach Bukowego Berda :D Wszyscy albo w Paryzowie, albo w Venecji takiej i owakiej, a my w Bieszczadach :-) :-)

BTW Gospodyni widzialas ten program na TVN-ie o GMO? Kurcze, temat siedzi mi na watrobie wiec wylapuje w mediach co moge ....

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha, Ambercia, pewnie, że widziałam, bo i mnie na wątrobie siedzi.

To dopiero pierwsza część z trzech była, polecam wszystkim - program "Uwaga" na TVN, po "Faktach" wieczornych, mnóstwo zapewne dla wielu szokujących informacji o tym, jakie działanie mają GMO, ile chemii potrzebują, jak są już powszechne w Polsce i wiele innych spraw - bardzo polecam!!!

Wusia - no własnie, jakieś straśnie nieposłuchane te chłopy, słowo daję! ;)

Gwoździku - dziękuję serdecznie, to naprawde bardzo miłe! :D

Agduś - na pewno jest tam mnóstwo ciekawych miejsc do zobaczenia i historii do wysłuchania.

Od Was to już naprawdę blisko!

Na szydełko mnie od wczoraj wzięło! :eek:

Szczęściara jedna, pigwę ma.

Ja to tylko pigwowce, kwaśne jak ocet siedmiu złodziei! ;)

Ja szydełkiem wyłącznie wełnę szydełkuję, nie zwykłam nikogo krzywdzić. :p

Słuchajcie, koniecznie oglądajcię ten program "Uwaga" w TVN dziś i jutro, koniecznie!!!

Nie mam zamiaru się straszyć i dołować, więc będę niesympatycznego doktorka oglądała na dwójce (nagrane mam, bo już dawno było, a ja w tym czasie błądziłam pamięcią po Łotwie, czego efekty w blogu).

Ta nalewka troche mnie przestrasza, bo jakaś trudna do zrobienia jest. No nie? A dużo pigwy trzeba na nią? I czy to mogą być owoce pigwowca, bo tylko takie mam?

ło takie

http://img4.imageshack.us/img4/69/obraz001large.jpg

podczas przerobu można połączyć przyjemne z pożytecznym, czy też przyjemne z przyjemnym lub pożyteczne z pożytecznym, w każdym razie i jedno i drugie dobre :-)

robimy nalewkę, a z tych samych owoców dżem

popijając i zajadając możemy też posłuchać - sami widzicie ile radości może dostarczyć ten owoc ;)

przepis Pawła

http://www.chefpaul.net/pigwowka01.html

Edytowane przez Bramer
x

To pigwowce są, a jakże. :D

Robert, dziękuję za pomoc i podrzucenie Gościom linka! :lol:

Ja Wam mówię, Wy oglądajcie dzisiaj tę "Uwagę", to przynajmniej będziecie wiedzieli, czego ABSOLUTNIE nie należy kupować ani jeść!