Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lubię ten komplement ;)

ale z tą miotłą to uważaj ... w twoim wieku ... jeszcze ci w krzyżu łupnie !

:p

DPS-ia no nie mów bo wyjdzie żeś starsza ode mnie a ja to już żem taka stara że się skóra na czaszce marszczy na mój widok:lol2:

...

ale z tą miotłą to uważaj ... w twoim wieku ... jeszcze ci w krzyżu łupnie ! :p

Kuffa, a wiesz, że Ty rację możesz mieć...

czarownica

Phi! Też mi nowina! :p

Ciekawe czy ma prawo jazdy na ten sprzęt ... ;)

Od lat i wieków... ;)

DPS-ia no nie mów bo wyjdzie żeś starsza ode mnie a ja to już żem taka stara że się skóra na czaszce marszczy na mój widok:lol2:

No, a Ty nie wiedziałaś, że ja to juz nad grobem stoję? :eek: :lol2:

U nas wbrew wszystkim prognozom zaczyna słonko wychodzic zza chmur, chyba się do ogrodu w końcu wybiorę porządki jesienne kontynuować, bo liści u nas tony po prostu, szkoda nawozu liściowego marnować.

No i chyba dzisiaj uda mi się skończyć taki jeden obrus haftowany i szyty. Od 6 lat go robiłam!!! :eek:

Ja to jednak wytrwała jestem, nie? :rotfl:

Tylko z przymrużeniem oka patrz dobraaa?

Bo tam miszung stylistyczny jest straszny i pewnie się nie raz zdziwisz że mnie się takie rzeczy podobują ... ale kradłam te fotki czasem dla jednej pierdołki ... żyrandola, firanki, szafeczki ...albo fajnego zestawu kolorków . Klimaty rozmaite od śródziemnomorskich ...przez prowansalskie ...do siermiężno-rustykalnych ...

Przebrałam je troszkę ale forumowe złodziejstwo pewnie też zauważysz:wiggle:

Proszę :

http://picasaweb.google.com/Jezyk28/AzienkiInspiracjePomysY?authkey=Gv1sRgCPT08-Wxx5eUNQ#

http://biznes.onet.pl/10-mitow-o-polskiej-zywnosci,18861,3776678,1,fotoreportaze-detal-galeria#id7864857

Hej mamucice! Wuśka, Depsia, Braza, a pokażcie nam, jakie to modele trumien sobie już obstalowałyście. No bo sądząc po tej licytacji, która starsza, to już powinnyście poważnie o tym pomyśleć. A ja dopiero za kilka lat! (chociaż obecność Wuśki w stawce licytujących się lekko mnie deprymuje).

Ja mam zamiar poczekać aż wejdą w życie przepisy pozwalające na rozsypywanie prochów. Bo kiedy tak sobie pochodzę po polskich cmentarzach, popatrzę na te grobowce - piramidy nieomal, to mi się przekora włącza.

http://swiat-obrazkow.pl/obrazy/2/254/trumna_dla_informatyka.jpg

Taką sobie wybrałam, żeby od czasu do czasu głos spoza grobu wydać .... I gustowna nawet ...

Jeżysia, toż my te pieluchy dinozaurom razem ... nie pamiętasz ...

Siemano!!!!

http://swiat-obrazkow.pl/obrazy/2/254/trumna_dla_informatyka.jpg

Taką sobie wybrałam, żeby od czasu do czasu głos spoza grobu wydać .... I gustowna nawet ...

Jeżysia, toż my te pieluchy dinozaurom razem ... nie pamiętasz ...

Siemano!!!!

Pewnie, że pamiętam ! Ten mały, zielony to zawsze miał biegunkę po szpinaku ... :sick:

Hmmm ...to łóżeczko to robi wrażenie ! Może dorzuciłabym odrobinę szarości ...albo lawendy ... :D

Poczytałam o mitach - no i czy ja nie mam racji?

Zawsxze mówię, że najlepsze warzywa i owoce to te z robaczkami i wadami w wyglądzie, nieco jakby "parchate" - bo robak głupi nie jest, chemii źreć nie będzie.

Kupować u zqaprzyjaźnionego gospodarza - też to zawsze mówię.

Nie zgodzę się z tym, co mówi dyrektorka jednostki certyfikującej (nas też, nota bene). Na własnym przykładzie wiem, że nasze warzywa i owoce mają zupełnie inne własciwości, goście nie raz i nie dwa dziwili się, że takie dobre ziemniaki, że wszystko tak pachnie i tak smakuje.

Pachnie i smakuje, bo jest takie, jak ma być, uprawiane bez chemii.

Ziemniaki nie maja prawa robić się czarne po ugotowaniu, a pomidory muszą pachnieć i smakować jak pomidor, jednak są dostępne tylko w okresie ich owocowania.

Kie łbaski to najlepiej samemu, aczkolwiek i tak nigdy nie ma się pewności na jakiej paszy było hodowane zwierzę, chyba, że od zaprzyjaźnionego rolnika, taka świnka, co to i dla nich też hodowana.

Ma się jednak chociaż pewność, że zawartość kiełbaski i szynek to nie woda i chemia.

Co do trumienki - dzisiaj właśnie myślałąm, że właściwie to wszystko mi jedno, ale chciałabym, żeby mi komórkę dali, bo jak w letargu mnie tam wtarabanią??? :eek:

Jeżysia - jak Ty zrobisz tę łazienkę na tych inspiracjach i umiejętnie połączysz te łobrazecki, to wyjdzie piękna łazienka, nie omieszkaj poderzucić fotek gotowej, dobra?

A'propos łązienki - będzie mi w przyszłym roku potrzebna biało-czarna szachownica z płytek na podłogę do łazienki w pokoju dworskim.

Wiecie może, gdzie takie da się nabyć?

W necie jakoś okropnie trudno znaleźć, nie dam rady wczytać tych tysięcy obrazków. :rolleyes:

...

..., goście nie raz i nie dwa dziwili się, ... , że wszystko tak pachnie i tak smakuje.

...

... są na to różne sposoby ;)

...

... a pomidory muszą pachnieć i smakować jak pomidor, jednak są dostępne tylko w okresie ich owocowania ...

...

... u mnie owocują prawie cały rok :)

...

Kie łbaski to najlepiej samemu, aczkolwiek i tak nigdy nie ma się pewności na jakiej paszy było hodowane zwierzę, chyba, że od zaprzyjaźnionego rolnika, taka świnka, co to i dla nich też hodowana.

Ma się jednak chociaż pewność, że zawartość kiełbaski i szynek to nie woda i chemia.

...

... o to, to, to ... można dodać pacniętego dziczka, lubo też innego dziko hasającego źwierza :)

... ze "eko" pozdróweńkami :)

... są na to różne sposoby ;)

U nas większość nie jest stosowana, nie ma potrzeby. :cool:

... u mnie owocują prawie cały rok :)

Nie szczuj, chwalipięto... :p

... o to, to, to ... można dodać pacniętego dziczka, lubo też innego dziko hasającego źwierza :)

... ze "eko" pozdróweńkami :)

Szczęściarz jeden, cały rok ciepło ma, może mieć świeże warzywka z ogrodu...

Dzień doberek, u nas słonko piękne świeci, na pewno pójdę dzisiaj dalej porządkować ogród.

Zaczynam już myśleć nad jakimiś ozdobami świątecznymi - koncepcji potrzebuję, a o to najtrudniej. ;)

Nie mam zaprzyjaźnionego gospodarza. Baby z jajkami na targu sprzedają czasem zbuki, a robaczywe jabłka tylko jedna pani przywozi. Ziemniaki ze sklepu czernieją i są paskudne, a faceta, który przywoził Andrzejowi do pracy dobre ziemniaki, wiejską szynkę i kiełbasę (łudzimy się, że nie "wysokowydajne") właśnie zwolnili z pracy (redukcja etatów). A co kiełbasy domowej, to sama przyznałaś, że jej robienie jest tak praco i czasochłonne, że nie robicie tylko kupujecie gotową. Z pomidorami to prawda - te letnie pachną (zawsze wącham zanim kupię i mam w nosie, że sprzedawcy patrzą na mnie jak na ufo), a zimowe są tylko dodatkiem kolorystycznym do kanapek. Jednak tak samo pachną te pryskane, jak i czyste. A czystych raczej nie da się kupić - wiem, jak zaraza dopada moje "czyste" w ogródku. Nikt, kto chce na pomidorach zarobić nie narazi się na takie straty.