Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniołowa - jak ładnie! :lol:

Jak poprawiłam, to i bardzo dobrze, choć raz coś dobrego mi się udało! ;)

Ja tam taką klawiaturę to w 10 minut bym rozgryzła...

Dobrze, że od 10 lat nie palę, nie rusza mnie nowa ustawa, a nawet mi się podoba! :lol2:

Wuśka, ależ Ty nietolerancyjna jesteś!!! Przecież palaczom (z reguły) nie przeszkadza to, że nie palisz w ich obecności!

Kiedy słyszę ten argument (jakże lubiany przez palaczy) to nie wiem, śmiać się, czy wkurzać...

Szanuję niepalenie innych, ale dlaczego mam kryć się qurna po kiblach, coooo???? No nie podoba mi się ta ustawa i cieszę się, że jak słusznie zauważyła Agduś, mam u siebie same miejsca prywatne:yes: I kto mi co zrobi, ha????!!!!

P.S. Klawatura jeszcze dycha!

mnie też się podoba bo jak ktoś chce palić to jego brocha ale czemu inni muszą to wdychać czy chcą czy nie

... trenuj wstrzymywanie oddechu :D ... na terenie prywatnym się może przydać ;)

Szanuję niepalenie innych, ale dlaczego mam kryć się qurna po kiblach, coooo???? No nie podoba mi się ta ustawa i cieszę się, że jak słusznie zauważyła Agduś, mam u siebie same miejsca prywatne:yes: I kto mi co zrobi, ha????!!!!

...

... mam tak samo :) ... idę sobie na prywatny taras (a jak za zimno to do prywatnego garażu) ... "i KTO mi co zrobi ?" ... he :D ;)

...

Dobrze, że od 10 lat nie palę, ...

... mój Dziadek rzucił palenie w wieku 65 wiosenek (żył 96) :) ... czas się przygotowywać powoli i pójść śladami Przodka :)

... mój Dziadek rzucił palenie w wieku 65 wiosenek (żył 96) :) ... czas się przygotowywać powoli i pójść śladami Przodka :)

O, i to bardzo dobry pomysł jest! Rzucić palenie i żyć co najmniej 96 lat!!! :lol:

Też będę tyle żyła, a co! :p

Braza, Agduś ma rację, przecie wcale nie musisz w kiblach, wcale nie musisz, nigdzie! :D

A u nas słoneczko dzisiaj piękne świeci!

Od razu na dwór wyjść się chce.

No to idę, zobaczę czy nie ma mnie na podwórku. ;)

... trenuj wstrzymywanie oddechu :D ... na terenie prywatnym się może przydać ;)

... mam tak samo :) ... idę sobie na prywatny taras (a jak za zimno to do prywatnego garażu) ... "i KTO mi co zrobi ?" ... he :D ;)

Łatwiej unikać zadymionych terenów prywatnych niż publicznych.

I nikt Ci nic nie zrobi, bo wolnoć Tomku w swoim domku!

Ale zadyma w komentach Depsi!

Muszę chyba na przestrzał tutaj przewietrzyć. :jawdrop:

Piekną pogode dziś mieliśmy, zielonki się nazbierały w lesie i liście się pograbiły jeszcze na podwórku.

I jeszcze Sołtys eksterminację winobluszczu dokończył.

Wiosną i tak na bank wylezie, trzeba będzie jeszcze kilka lat go z ziemi wywlekać, ale największa część została zlikwidowana.

Nareszcie!

Sąsiadowi na mur graniczny i na chałupę lazł bez opamietania, mnie cały duzy skalniak zabrał, zarósłszy go bezczelnie.

I na jodły właził w ilościach hurtowych. :evil:

Mam go dość.

Edytowane przez DPS

Jeżysia, Ty go nigdzie nie sadź, Ty go wysadź natychmiast na najbliższej stacji, byle jak najdalej od Was!!!! To swołocz jest nie do opanowania, wiem, co mówię!!!

A właśnie że muszę i chcę i będę i jeśli taka będzie potrzeba to i do kibla pójdę - mogłam w Inter City z Krakowa do Żar w kiblu palić to reszta mi nie straszna!!!!

Jeżysia, Ty go nigdzie nie sadź, Ty go wysadź natychmiast na najbliższej stacji, byle jak najdalej od Was!!!! To swołocz jest nie do opanowania, wiem, co mówię!!!

A właśnie że muszę i chcę i będę i jeśli taka będzie potrzeba to i do kibla pójdę - mogłam w Inter City z Krakowa do Żar w kiblu palić to reszta mi nie straszna!!!!

Nooo toś mię pocieszyła ...

Ale ja wiem co zrobię - Kargulom moim posadzę ... niech ich openta do cna i niech chłolery zarosnom !!!

P.S. Po kiblach nie pal ...psiamać ... zlituj sie ... ratuj resztki klasy ! ;)

Araza ma rację, Jezysia - winobluszcz jest bardzo agresywny, rocznie potrafi mieć przyrosty do 4 metrów!

Obsadziliśmy nim dobre kilka lat temu stary mur graniczny, żeby zasłaniał jego brzydotę, ale winobluszcz postanowił, że mur to mało.

Rozsadza fundamenty muru, przełazi na stronę sąsiada, zarósł w najlepsze cały skalniak pod murem - krótko mówiąc, jest to bestia nie do opanowania.

Najlepiej to posadzić gdziec naprzeciwko, po drugiej stronie ulicy np. pod słupem energetycznym.

Wtedy ma się jesienią widok na piękny, szkarłatnoczerwony słup obrośnięty dokładnie winobluszczem.

Energetyka i tak co jakiś czas przyjedzie go ściąć, po czym on odrasta i tak dalej. :lol2:

W sąsiedniej wsi tak ktoś zrobił, więc wiem.

Właśnie mam taki zamiar - obsadzić słup energetyczny przed domem winobluszczem albo dzikim winem (jeszcze się nie zdecydowałam).

Braza, przyłączam się do apelu AgiJeżysi! Liceum dawno skończyłaś (nie będę Ci wypominała, jak dawno), więc nie uchodzi!