Agduś 25.11.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dobry, ale ile kalorii ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 a zaraz tam na kalorie wszystko przeliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Agduś, kurna, ja Cię proszę, Ty się nie kompromituj... Batonik i kropelki!!! W tym temacie to ja jestem w partii Andrzeja!!! Gdzie Twój zdrowy rozsądek, no gdzie??? Słowo daję, zacznę chyba weryfikację swojej opinii o Twoim zdroworozsądkowym mysleniu, nooooo... Macie śnieżek? U nas całkiem ładnie się zrobiło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 1. Zdrowy rozsądek jest nuuuudny! (Jeden facet dawno temu odpadł w przedbiegach, bo moja mama, która mi go pospołu z jego mamą raiła, zachwalała go, że taki "rozsądny" jest. Dostał ksywę "Rozsądny" - biedaczek.)2. No dooobra, kropelki mogę zażywać, jeżeli będą potrzebne (Oby nie, bo od dzisiaj mi się plan tygodnia skomplikował. Mam prze..ne jak w ruskim czołgu! Chorowanie odpada!)3. Powiem Andrzejowi, żeby zarejestrował tę partię. Może nawet się zapiszę.4. Weryfikuj mnie Ty służbo specjalna!5. Śnieżku nie ma. Szron rano był, ale go właśnie słoneczko rozpuszcza. No i dobrze, bo moje zasmarkane lekko dzieci idą dzisiaj na basen. A zasmarkane są po tym, jak mój zdroworozsądkowy mąż po niedzielnym rodzinnym basenie stwierdził, że szkoda czasu na suszenie, bo do auta blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 I Ty mu UWIERZYŁAŚ???? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 U nas wczoraj napadało, dzis juz są tylko resztki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.11.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 U nas też rano bialutko a teraz szaro. Był śnieżek i go ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 I Ty mu UWIERZYŁAŚ???? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g055.gif W co? Że do auta blisko? Nooo, przecież było blisko... Skąd masz takie fajne emotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.11.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 a u mnie troszkę śniegu jest bo i mrozik trzyma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Namiar na emotki już dałam, u Brazy chyba. U nas biało nadal - i chyba lepiej, niż szara breja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.11.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 DPSia, nudzisz się chora to może byś mi napisala jakiś PROSTY przepis na DOBRĄ potrawę. Za to nie musi być tani (choć mógłby). Muszę zrobić coś do pracy.. imieniny mam, robimy zawsze taką pseudo wigilię i od razu imieniny 4 Ew. Przez 20 lat poznali wzystkie moje przepisy. I co ja mam im zrobić??? Potrzebuję jedną sałatkę - prostą!!!! Żadnych do smaku czy gotujemy, kroimy. Najlepiej "otwieramy puszki". I jedną potrawę. Mięsną bądź rybną. Jak mi rok temu dali przepis na kieszonki, to pozal się boże wyszlo. Opiec, nadkroić, nie przeciąć!!! Nic z yego. Ja mogę co najwyżej kupić składniki (w markecie) i wymieszać. No coś usmażyć. Pomóż!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 26.11.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 czekaj, czekaj... kieszonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.11.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 O matko, Ewa - ja i przepis...Poszukam coś, ale ja NAPRAWDĘ nie umiem gotować!Tak bardzo nie umiem gotować, że mam setki przepisów różnych, wymyślnych i prostych w kilkunastu książkach, które nie dały rady nauczyć mnie tej sztuki tajemnej.Gościom na śniadanie robię czasem taką sałatkę: Puszka czerwonej fasoli (opłukuję z tej brei, co w niej fasola w puszce jest)puszka groszku,puszka kukurydzy,parę ogórków kiszonych krojonych,parę jajek gotowanych krojonychtrochę kawałków piersi kurczęcej smażonejsól, pieprz, majonez, gotowe! Podane na sałacie, przyozdobione czerwoną papryką albo czymś innym kolorowym, proste i smaczne, a niekłopotliwe.U Chefa Paula był też taki przepis na szybkie i proste dania, jak znajdę, to Ci podrzucę, może zresztą on sam coś podpowie dla kuchennych lebieg. http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/k045.gif Bramerku - a Ty znajdziesz coś dla nas? Nie ukrywam, że sama zamierzam koniecznie skorzystać, jeśli cos z Chefem podpowiecie! http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a070.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.11.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Tartę zrób. Kup ciasto francuskie, wyłóż nim formę do tarty i wsadź do piekarnika (minimalny z podanych czasów, bo to ma być upieczone ba blado). Nałóż farsz. posyp serem żółtym, można ułożyć fantazyną kratkę z zostawionych pasków ciasta, ale niekoniecznie. Podpiecz jeszcze chwilkę albo podgrzej w pacy w mikrofalówce, coby się farsz zapiekł. A farsze różne można wydumać. Np. jakieś warzywka, ser pleśniowy, polać jajkiem rozbełtanym z odrobiną mleka i przyprawami (pieprz i sól). Albo porowa (tę bardzo lubię) pokrojonego drobno pora zblanszować na sitku, nałożyć, polać śmietanką albo tym samym rozbełtanym jajkiem. Albo pizzowa (pomidory i pieczarki). Albo szpinakowa (szpinak mrożony w listkach, czosnek, jajko), ale ta ze względu na czosnek może się nie cieszyć uznaniem.A moja ulubiona sałatka typu "otwórz puszkę" - kukurydza, groszek, żółty ser w kostkę krojony (na lenia trę na tarce, ale to w wersji domowej - nie dla gości), sos majonezowy i gotowe. To podstawa, a dodać można fasolkę z puszki, pieczarki ze słoiczka, pokrojoną czerwoną paprykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.11.2010 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Oooo, widzisz, tarta z gotowego ciasta - genialne! Zaraz zapiszę sobie! No i na blogu pomarudziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 tarta na kruchym domowym lepsza jest W ogóle to uwielbiam tarty i to jest rzeczywiście szybkie i pycha. do porów można dodać trochę tartego kwaśnego jabłka . Idę dzisiaj na proszoną kolacje w postaci jagnięciny. Jak będzie dobra to wezmę przepis - zapewne prosty będzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.11.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 zaczy kolacja w postaci jagnięciny.ja w swojej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.11.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Oooo, i Zosia się objawiła! Zosiu, Ty na pewno masz rację, ale zrobić samemu jest dużo trudniej niż kupić gotowe. Przepis - pewnie, że weź, tylko nie wiem, czy uda sie u nas na wsi jagnięcinę kupić... Ale pokombinować zawsze mozna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.11.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 O, a ja ostatnio cierpię katusze bo wena kuchenna mi się skończyła. I to jest dla mnie straszne, bo gotować uwielbiam i nigdy nie miałam takich kłopotów Chętnie poczytam i może mi wena wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.11.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 DPSia, a myślisz, że dlaczego ja CIEBIE pytam o te przepisy????? No, z sympatii, ale oprócz tego pisałaś, że nie umiesz gotować. Czyli jesteś na moim poziomie Jak coś ci wychodzi, to i mnie powinno :) Ja do Chefa to nawet nie zaglądam. Te kieszonki to własnie chyba Brammer reklamował. porażka w moim wykonaniu... Agduś, jest jeszcze jeden mały szkopuł - moja niechęć do gotowania posunęła się do tego stopnia, że nie mam piekarnika Stiwedziłam, że niepotrzebnie miejsce zajmuje... Mam prodiz, ale on jest mały, takich tart musiałabym upiec z pięć pewnie..... Jagnięcina jest w markecie... czekam na przepis. Za to ja mogę podrzucić jeden prosty Bierze się karczek i bejcuje w plastrach w przyprawie kamisa 5 smaków. Potem na patelnię wrzuca się na olej (oliwę) cebulke, dużo marchewki, można paprykę, co tam kto ma, to jest wypełniacz, żeby z torbami nie iść, a jak się podsmaży, to mięsko i dusić. Na koniec przecier pomidorowy. Wychodzi dobre, łatwe i.... dużo Za sałatki dziękuję... A może jakaś z makaronem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.