Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Jeżysia, nie gadaj tyle, za wiem, że zazdrościsz takiej zimy! :cool:

Wusia, dzięki. :D

Słuchajcie, przyszłam powiedzieć, że przez chwilę mnie nie będzie, zdecydowałam się dzisiaj oddać komputer do serwisu, odzyskam może w sobotę.

Rozeźliły mnie te problemy z logowaniem, muszę coś z tym zrobić.

No to lecę, dokumenty kasować, cony nikomu nie było pokusy czytać i oglądać niepotrzebnie w serwisie.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prośba Akademii Medycznej

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają

na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.

W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp. Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować

w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE (in Case of Emergency). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski. Wpiszcie ten numer teraz do swojej komórki bo potem zapomnicie i prześlijcie ten e-mail dalej, dzięki temu możemy ocalić komuś życie!

Już dawno wpisałam ICE!

No, to się pochwaliłam! A teraz lecę sprawdzić, co się działo na forumie, kiedy mnie nie było. Tuta, widzę, się uspokoiło, zapadły pewne ustalenia, wiewiór poszedł w odstawkę, Wusia wypina się na wiatr, Jeżysia pod ścisłą ochroną...

Prośba Akademii Medycznej

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają

na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.

W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp. Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować

w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE (in Case of Emergency). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski. Wpiszcie ten numer teraz do swojej komórki bo potem zapomnicie i prześlijcie ten e-mail dalej, dzięki temu możemy ocalić komuś życie!

O dobre to jest! Dzięki!

No naprawde, że nie odważyłabym się. :lol2:

Odzyskałam komputra już wczoraj, ale nijak nie mogłam się zalogować, bo sygnał beznadziejny... :bash:

W każdym razie jest pewna poprawa, forum mnie znów zapamiętuje! :lol:

To chyba najnowsza wersja Opery takie numery mi powywijała. :mad:

Obraziłam się i zainstalowałam starszą. :lol2:

U nas teraz wody trochę popłynęło, śnieg się topi, wszędzie mokro, aż woda w piwnicy się pokazała. :evil:

Dochtór - dziękować, to bardzo ważne rzeczy są! :D

I za link też dziękować - to daje pewną nadzieję, żie?

Ambercia - dziękuję, kochana, aż mi sie uszy zaczerwieniły z radości, że Wam smakuje - cieszę się ogromnie!

I dziękuję za dobre słowo! :D

W środę starsze dziecko przylatuje, trzeba będzie jechac po niego do Berlina.

Kurczę, to są dopiero mieszane uczucia!

Tyle radości, że przyjeżdża, tyle zmartwienia, że w taką pogodę do Berlina trzeba się tłuc... :lol2:

I tak radości duuuuużo więcej. ;)

Choinkę już ubrałam, a co!

W tym roku na bogato jest, wszystko, co mozliwe powędrowało na choinkę, wszystkie bombki i wszystkie kokardki!

Dziadek bardzo był ze mnie w temacie zadowolony, specjalnie pochwalił, jaka ładna, a to się bardzo rzadko zdarza! :rotfl:

Dobra, bo Was zagadam, idę patrzeć do Was. :lol:

Jak komu. :p

Mnie nie powszednieją. :cool:

I uwielbiam w trakcie przygotowań włączyć sobie płyty z kolędami i wrzeszczeć z nimi - przygotowując sie do dnia właściwego.

Trening w końcu czyni mistrza! :lol: