Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieci choinkę ubierają i tyle!

Teoretycznie w Wigilię, ale różnie to bywa. W tym roku mam zamiar wcześniej, bo mi już przez Was ochota na wystrój świąteczny przyszła. No ale czekam jeszcze, bo mi powiedzą, że jak w hipermarkecie wcześnie zaczynam!

Jakby co, to zapraszam na spacer po Tallinie. Troszkę zdjęć wkleiłam.

W Tallinie byłam, ślad zostawiłam. ;)

Ja nie wiem, opustoszało już u mnie zupełnie. :(

Żeby nie Agduś, to nikt by nie zajrzał...

Choinkę ubiera, kto chce, u nas zawsze ja najbardziej chcę. :lol2:

Boszsz, poszłam do okulisty (właściwie to Sołtys mnie zawiózł bez pytania o zdanie).

Do czytania +12.

I mówi, że na operację za wcześnie.

A ja doła chyba łapię, że taka już niewidząca, stara, do niczego... :(

Ewa - o Tobie to ja zawsze myślę, jak pokazują rano tę Łódź zaśnieżoną, nieodgarniętą, z samochodami ślizgającymi się w brei śnieżnej albo na lodzie na głównych ulicach... :jawdrop:

To skandal jakiś jest, naprawdę.

A jakie drogie te szkła... :(

Trzeba je specjalnie sprowadzać z jakiegoś laboratorium, bo one mają cylindry -1,5 (że trzeba je jakoś specjalnie kształtować, nie znam się) i to podraża, jedno szkło plastikowe kosztuje około 100 zł!

Plastikowe musi być, bo szklane byłoby straszliwie ciężkie z powodu swojej grubości, nos byłby odgnieciony w godzinę.

Ech...

Szkła są na receptę.

Zgadnijcie, ile pokrywa NFZ za jedno szkło.

8 złotych!!!!

Kpina z ludzi to jest, jak dla mnie jako dla obywatelki to jest upokorzenie.

Kpina, to fakt! Jeszcze żebyś miała jakieś fanaberie typu fotochromy czy inne takie, to rozumiem, że mogą nie pokrywać całości kosztów, ale skoro to normalne przepisane szkła, które musisz mieć... Skandal, ale nie pierwszy i nie ostatni w naszej służbie zdrowia. A jesteś pewna, że tylko 8 zł?

Z ciekawości zapytam - co to są te cylindry?

Depeś, może w środę już nie będzie sypać! :rolleyes:

U mnie choinki jeszcze nie ma, ale prezenty już kupione :wiggle:

Choinka teoretycznie w Wigilię, ale praktycznie chyba nie wytrzymam i ubiorę ze dwa dni przed :rolleyes:

Pawłowi obiecałam, że zrobimy razem łańcuch, już się boję tego arcydzieła :lol2:

Kartki samodzielnie tworzone dziś już wypisaliśmy, nawet się smyk sam koślawo podpisywał :rolleyes:

A jaki list do Mikołaja popełniliśmy! :lol2:

Rób Ty sobie te wnuki, kupa śmiechu jest, mówię Ci :lol2:

Dochtór - GRATULACJE WIELKIE!!!

Fantastycznie to musi być! :D

Ania - czy Ty chcesz mietłą przez grzbiet? :lol2:

A choinkę ubierz i już. W końcu jest to przyhotowanie do świąt. Jak wyprawiasz urodziny komuś w rodzinie to też zakaz przygotowań i dekoracji świątecznych?

Przecie Boże Narodzenie to urodziny, tyle że Panajezusowe. :D

Agduś - ja sama nie do końca wiem, chodzi o to, że kształt gałki ocznej jest jakiś felerny (w końcu te oczy do niczego, nie?) i dokładny regularny kształt soczewki w szkle nie pasuje do oka i obraz nie padałby na siatkówkę jak należy. Muszą jakoś zeszlifowywać to szkło i dopasowywać jego kształt, żeby dobrze na siatkówkę wysyłało obrazy, dlatego to takie upierdliwe jest.

Ech, chyba trza sie dać na paszę przerobić, a nie po świecie latać i nie wiadomo co jeszcze chcieć zwojować. :(

Gratulacje dla Dziadka!!! Chociaż tak prawdę mówiąc, to najbardziej się mamie należą... ;) I wszystkiego najlepszego dla Witolda!

Depsia, na paszę "ekologiczną" się nie nadajesz - za dużo chemii skumulowałaś w sobie na pewno. A na taką przemysłową to się nie daj przerobić, bo to niezgodne z Twoimi przekonaniami. No, to skoro nie na paszę, to może jeszcze znajdź coś pożytecznego dla siebie na tym świecie!

No coś Ty, przecie ja bardzo ekologiczna jezdem! :jawdrop:

Pożytecznego, powiadasz... Chyba siedzenie na kanapie i manie za złe...

Wusia, a co to za pocieszenie, cieszyć się, że inni też źle mają?

E tam...

Głupie oczy!

Teraz chyba jeszcze trzeba będzie przeglądarkę zmienić, Opera coraz więcej jakichś numerów mi wywija. :mad:

A tak ja lubiłam, cholera.

Przynajmniej Mozilla powiększa litery w oknie edycji (Opera nie powiększała) i podkreśla na czerwono literówki (Opera nie podkreślała).

Przyzwyczaję się?

Jeszcze chyba Google Chrome musze wypróbować, też podobno niezła.

Depsia, na paszę "ekologiczną" się nie nadajesz - za dużo chemii skumulowałaś w sobie na pewno. A na taką przemysłową to się nie daj przerobić, bo to niezgodne z Twoimi przekonaniami. No, to skoro nie na paszę, to może jeszcze znajdź coś pożytecznego dla siebie na tym świecie!

Nawóz ? :rolleyes:

Eeee ... za wcześnie ...

Nie żeby się nie nadawała ... ale jak nam się dziadki plengnom ... to niech ona sobie też poczeka na babciowanie nie ? :p