Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ja to już chyba nic nie lubię! :evil:

Każda ma, niestety, swoje ułomności.

No nic, jeszcze popróbuję.

Pawełku, u Was chyba faktycznie zimno jak skurczybyk, bo w naszej tv pokazywali pozamarzane sady pomarańczowe na Florydzie, drzewka całe w soplach lodu, plon poszedł się rąbać... :jawdrop: :(

Ty dobrze opatul te drzewka, żeby przetrwały.

Kurczę, ciężko naprawdę było dzisiaj w drodze do Berlina.

Było fatalnie, sypało bardzo, ciemno, zero widoczności, choć środek dnia.

Bardzo się obawiałam, że samolot nie wyląduje i że wyślą ich na inne lotnisko, gdzie tak nie pada, np. w Hamburgu albo gdziekolwiek indziej.

No ale jakoś się udało! :D

Dziecko dotarło do domu, ja cała szczęśliwa, babcia nie mniej, podobnie jak reszta rodziny. ;)

Dorośleje mi synuś, facet się z niego robi...

Jeszcze teraz żeby młodszy dotarł, trudniej mu będzie z Poznania dojechać, niż starszemu z GB.

Zwłaszcza ze względu na nasze pociągi. :mad:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

Pawełku, u Was chyba faktycznie zimno jak skurczybyk, bo w naszej tv pokazywali pozamarzane sady pomarańczowe na Florydzie, drzewka całe w soplach lodu, plon poszedł się rąbać... :jawdrop: :(

Ty dobrze opatul te drzewka, żeby przetrwały.

...

wyjaśnienie dotyczące "naszej tv" tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4460126&page=44#post4460126

pozdróweńka :)

ps - przeca nie bedę "się kopiawał" jak jakaś pierdolnięta ryba :) ;)

Ha, jeśli farmazony pokazują w tv, to dla Florydy bardzo dobrze. :lol2:

Dzisiaj cały dzień dekorowanie świateczne uskuteczniałam u Sołtysowej Ciotki. :lol2:

Fajnie wyszło, tylko padam z nóg.

uff...

No nie robiłm zdjęć u ciotki, chyba nie byłaby zadowolona z pokazywania na forumie. :lol2:

Kurczę, jednak wciąż zimno, nie?

Jutro chyba jakies ciasteczka muszę popełnić, może te na kruchym cieście piwnym, bo to najłatwiejsze...

Wszyscy chyba w wirze przygotowań już, pusto się robi na forumie.

DPSia, jutro podchodzę do twoich rogalików. Ale tam nie ma jajek. Ani cukru! Co to za dziwne ciasto. A może być masło zamiast margaryny? Jakoś bardziej do mnie przemawia....

Łohooooo, Dochtór, jaki urodzaj u Was! :D

Byle zdrowo rosły, to i jeszcze parę może być, nie? ;)

DPSia, jutro podchodzę do twoich rogalików. Ale tam nie ma jajek. Ani cukru! Co to za dziwne ciasto. A może być masło zamiast margaryny? Jakoś bardziej do mnie przemawia....

No własnie nie ma, dlatego to jest takie fajne i takie proste i szybkie!

Ewa, możesz dac masło, ale absolutnie nie ma takiej potrzeby, chyba, że jesteś ortodoksyjna i utwardzanych tłuszczów roślinnych nie znosisz. ;)

Ale wg przepisu na margarynie wyjdzie doskonale, tylko nie rób go długo, możesz nawet po zrobieniu wrzucić na trochę do lodówki. :D

no to przetestowałam wasze przepisy. Padam z nóg i mam dość

Jajka faszerowane łososiem - pycha

sałatka z buraków - pycha (choć powinnam je pokroić drobniej, trudno, zjedzą jak jest)

sałatka z pora selera mieska i ananasa - bardzo dobra

ciasteczka piwne byłyby dobre, ale drzem wypłynął z środka. Dla "ludzi" się nie nadają więc pewnie zawieszę dietę i zjem sama, bo smakują fajnie.

Dzieki za przepisy :)

12 godzin w kuchni!!!