Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Aga, weźże Ty zrób te fotki, z linijką też chcę!

Nigdy nawet nie próbuję rozrysować tego, co zaprojektuję sobie w głowie. :oops:

Miałabym tak, jak Ewa. więc od razu przechodzę do etapu pręta i pokazywania palcem. :lol2:

Redakcja przysłała mi priva, że moderatorem mnie wybrali na agroturystyce! :jawdrop:

Jamlesową robotą mi to pachnie, jak nic.

Przecie ta grupa od wypadku Tomka to właściwie nie funkcjonuje!

Teraz, jak forum spaprali, nas nie słuchali i zrobiło się tak, że nikt nie łazi po forumie, tylko każdy w swoim kącie siedzi, to na siłę chcą wygenerować ruch na forum.

Ech...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DPSia, nie martw się, u nas (na grupie łódzkiej) wybraliśmy majkiego, który właśnie zorientował się, że moderator może usunąć post albo napisać "moderowałem" i tyle. Nie napracujesz się :)

A właśnie, Agduś, co z tego, że nie spiewasz i nie grasz, jeżeli umiesz dobrze i ciekawie pisać???? Wszystkie talenty musisz zebrać? Lepiej szlifuj ten jeden i pisz, pisz

Prześmiewcy jedni. :lol2:

Jeżyśka, Ty pojęcia nie masz o dobrym jedzeniu, jak tak gadasz! :eek:

Chleb trza upiec i koniec!

Braza - możesz zajrzeć TUTAJ, i TUTAJ, jeszcze TUTAJ no i jeszcze w paruset miejscach w sieci.

Ja się na pieczeniu w automacie nie znam. :p

Zaczynam się martwić, jak my z Sołysem zdążymy w tym roku pobudować i wykończyć wszystko, co zaplanowaliśmy.

Wraca codzienność sezonu powoli... ;)

nie wiedziałaś ............ z paproci

Dawj przepis ! Ty nie wiesz jaka to oszczędność !

Hmmm właśnie ... a może jednak wiesz ?

Jamles ... pleciesz podpaski z paproci ?

Zimą też ??? Toć one przemrożone ...i se można przeziębić co nie co ...:(

Prześmiewcy jedni. :lol2:

Jeżyśka, Ty pojęcia nie masz o dobrym jedzeniu, jak tak gadasz! :eek:

Chleb trza upiec i koniec!

Braza - możesz zajrzeć TUTAJ, i TUTAJ, jeszcze TUTAJ no i jeszcze w paruset miejscach w sieci.

Ja się na pieczeniu w automacie nie znam. :p

Zaczynam się martwić, jak my z Sołysem zdążymy w tym roku pobudować i wykończyć wszystko, co zaplanowaliśmy.

Wraca codzienność sezonu powoli... ;)

Oooo odezwała się ta co kocha gotować !

A jaka pomocna " w paruset miejscach" ...

Załatwiła Brazę bez mydła ... szczeźnie przed kompem i z głodu uschnie zanim to wszystko przeczyta ...

:p

Jamles, od razu widać, że się nie znasz na podpaskach! Podpaski Braza robi z mchu! Zbiera, suszy i robi podpaski. Taki płonnik potrafi wchłonąć wody kilkanaście albo i kilkadziesiąt razy tyle, ile sam waży! Tylko na kozy trzeba uważać i na renifery - pierwsze żreją wszystko,a drugie lubią porosty i jeżeli tylko się jakich chrobotek zaplącze w płonnika, to gonią Brazę po całym lesie.

I ja sobie wypraszam, ja gotować nie lubię jak cholera, ale piec chleb - a i owszem! :p

No i masz, ja w takiej tajemnicy Brazie mówiłam, jak ma te podpaski z mchu robić, bo jak się wprowadzała do lasu, to w rozpaczy była, a ta cholera wszystko rozgadała!

Reniferów na szczęście u nas nie bywa, a koza sąsiadki ma do nas za daleko. :D

U nas sarny przy płocie to zimowa coroczność.

Przychodzą i patrzą wymownie, no to Sołtys zawsze im trochę siana do lasu wyniesie, żeby najtrudniejszy okres przetrwały jakoś.

Naoglądałam się wczoraj "Allo, allo!" i tak mi było fajnie, że teraz te różności z BBC mamy! :cool:

U nas deszcz pada, pogoda paskudna, ale Sołtys zaparł się i poszedł drzewka jeszcze przycinać.

Jeszcze chwilka, jeszcze dzionek i skończę szyć następną serię woreczkowo - poduchową. :D

Ja już przed kozami odpadłam ... a te podpaski z mchu to fajne som, tanie i wygodne i renifery mnie lubiom. Białego niedźwiedzia też widziałam ... wczoraj ..................... no chyba że to był jakiś sąsiad w kożuchu ................ późno było ................