Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...będę miała dokładnie taki sam sufit drewniany! I przyznam się, że odgapiłam .

Dziękuję, także w imieniu Męża. :oops: Mówią, że najwyższa forma uznania to naśladownictwo... :oops: Zapraszam częściej... :oops:

:D 8)

Noooo 8) 8) piękny sufit! Wreszcie, co?

Naprawde GRATULUJĘ! I dalej do przodu :p

Oj, to prawda, wreszcie! Teraz Paweł przeszedł do walki o okno w jadalni. Też trochę to potrwa, bo okno jest duże, a Paweł jeden... :roll: Ale za to jaki fajny! :D 8)

Gagatko, wiem, ta szafka... Jak się słusznie domyślasz, nie będzie tam stała. Jak tylko nazbieram kaski to lecę kupić taki fajny sosnowy kredens kuchenny w starym stylu, już go sobie wynalazłam w sklepie. Szafka stoi, bo nie chcę trzymać słoików na podłodze. Potem zostanie nieodwołalnie wyeksmitowana! 8)

PS. Jakby dało radę, to przenieś Twój post tutaj z mojego dziennika... :wink: :lol:

ojoj :oops: znów to zrobiłam... rozpędzam się z odpowiedzią i ZAPOMINAM!

No to trzymam kciuki za ten kredens.. na pewno jest pieęękny!

ja się tak domyslałam ale prosiłas o opinie a wiem że to bywa pozyteczne jak ktos z zewnatrz skomentuje to co się robi. czasem siędząc " w samym środku" nie widzi sie juz pewnych rzeczy.. u mnie było np tak-przyjechał znajomy i mówi - "..no wszystko pieknie ale to mocowanie to chyba pomyłka?" A my patrzymy - faktycznie paskudna blacha mocuje schody i razi jak nie wiem co a myśmy już tego po prostu NIE WIDZIELI. Była tam od zawsze i przestalismy ja zauważać :wink:

Witaj Anetko. Zaglądałam już do Ciebie kilka razy, ale tak cichaczem, co by nikt nie zawuażył :wink: No i zostałam zmuszona do ujawnienia się bo:

1. Czuję niedosyt ogromny zdjęć sufitu autorstwa Męża Twego

2. Co z oknem? Jakaś ogromna ta kolubryna była i mam obawy, czy aby Szanowny Małżonek Twój w ferworze walki nie wstawił siebie zamiast niego :roll:

Tak więc niniejszym proszę o ciąg dalszy :p

Witaj, Brazo! Bardzo mi miło, że tutaj zajrzałaś, mam nadzieję, że tak Ci zostanie. :D Jeśli potrzebne są jeszcze zdjęcia sufitu, postaram się dorobić i wstawić, co zaś do okna - już prawie zakończone, dokumentacja fotograficzna cały czas powstaje i jak tylko będzie zakończone (co, mam nadzieję, nastąpi dzisiaj), wstawię zdjątka. A Mąż bardzo się cieszy, jak podczytuje mi przez ramię pochlebne sądy o swojej robocie i od razu leci dalej robić! :D 8) Dziękuję w jego imieniu! :D

Bardzo mi się podoba, że tę stodołę tak sobie sami przerabiacie. Mąż musi być cudotwórcą, albo znać się na wielu rzeczach, że sam tak potrafi zdziałać. Prosimy o więcej zdjęć tego fajnego sufitu, oraz o uchylenie rąbka tajemnicy, jak taki sufit się produkuje. I jeszcze jedno pytanie. Skad taki piec można wytrzasnąć? To się gdzieś kupuje, czy ktoś to robi?

Przepraszam... :oops: Kurna, obiecałam te zdjęcia i ciągle nie mam kiedy ich wstawić... :oops: Obiecuję, że się poprawię! :D Jak tylko czas pozwoli... A "tajemnica produkcji" sufitu jest baaaardzo prosta. Napiszę w dzienniku, może jeszcze ktoś podejrzy i na coś mu się przyda. :D Dziewczyny, nawet nie wiecie (a może i wiecie :wink: ) jak miłe i mobilizujące do działania są takie wpisy jak Wasze. Dziękuję!!! :D :D :D Aha - Paweł jest dumny i blady z powodu wszystkich pochwał, mówi, że to moja wina te jego umiejętności, bo ciągle go "wspierałam słowem" (wiecie, co mam na myśli... :wink: ). Ale teraz jest bardzo zadowolony! 8) :lol: :lol: :lol:

Biała - kuchnię zamawia się u zduna, opowiedziawszy mu wprzódy dokładnie co mąż ów mądry ma dla nas wyprodukować. :lol: A kafle najlepiej mieć poniemieckie (polskie żadne się nie równają), kupiwszy na Allegro piec poniemiecki do rozbiórki za tanie pieniądze i przewiózłszy tenże piec do siebie. Życzę powodzenia w poszukiwaniach i pięknej kuchni! :D

Nie spiesz się z tymi zdjęciami, to nie zając, nie ucieknie, a goście tak. Więc na razie nimi się zajmuj, a nami po sezonie:)

Jeszcze gdzieś widziałam, ale już nie pamiętam w którym wątku, że macie basen. Też jestem tego ciekawa, myślałam o takiej frajdzie dla moich gości, bo do jeziora nie jest aż tak blisko.

Jak wejdziesz na naszą stronkę (żółte www w stopce moich postów) i klikniesz "Nasza oferta" to ujawni się Galeria. Tam są zdjęcia z gospodarstwa. Basen stary, zeszłoroczny, w tym roku jest większy - 6,10 m x 3,66 m, głęboki 1,20 m. Jeszcze nie jest obudowany, więc niepięknie wygląda, ale zdaje egzamin z kąpania gości, więc wybaczamy mu brzydotę. Jak będzie czas, to się zrobi obudowę. 8) No i lecę do gości dalej... :-?

Dziękuję, dziewczyny, bardzo to miło z Waszej strony. :oops: A basen - trzeba dbać o niego i codziennie włączać pompę z filtrem - zazwyczaj kupuje się ją razem z basenem. Większe paprochy trzeba po prostu zebrać z dna specjalną siatką - do kupienia w działach basenowych w marketach, taka na długim kiju, dość płaska. My staramy się czyścić co najmniej co drugi dzień, bo potem bardzo trudno nagromadzone śmieci wyciągnąć dokładnie, bo jest ich dużo. Ale warto - w upały basen to nieoceniona rzecz! :D