Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Rynka, pociesz się, że gdy moja sąsiadka zadzwoniła do szkoły dla psów i powiedziała, jakiej rasy jest psuczka, którą zamierza im powierzyć, to pan po drugiej stronie na moment zamilkł, westchnął i rzekł: "...O!, To lekko nie będzie..."

Bo leony mają podwójny kanał myślowy. I jeżeli marzysz o psie wpatrzonym w Twoje oczy, wyczytującym z nich polecenia i wykonującym je bezbłędnie w ułamku sekundy, to lepiej weź kundelka. Leony są dobre pod warunkiem, że nie trzeba ich między ludzi brać. No chyba, że masz czas i kasę albo umiejętności na dłuuugie szkolenie.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak sobie myslę, że taki wielki pies po prostu swoje wie. Co się będzie uczył, i tak zna swoją siłę i wartość :)

Też mnie urzekły ale... ciekawe jak długo żyją. Bo też duży berneński pies pasterski tylko ok 10 lat jak ma szczęście. A dla mnie to tylko 10 lat. Za krótko na przeżywanie koszmaru odejścia psa...

No leony też długo nie żyją, niestety. Podobnie jak berneńczyki, czyli 10 lat przy odrobinie szczęścia. Emi w kwietniu skończy 6.

Krótko, wiem, ale one są takie fajne! No czy istnieje lepsza rasa? Wielkie, wyglądające groźnie, ale bezpieczne i łagodne, a jednak potrafiące stanąć w obronie swoich, ale bez zacietrzewiania się w walce, kochające ludzi a zwłaszcza dzieci. Jest druga taka rasa?

Bardziej wyuczalne, ale... mniejsze właśnie... Chociaż te długowłose bardzo mi się podobają. Tylko problem w tym, że Onki są nieustannie modne, a to psuje rasę. No i te problemy ze stawami na skutek modnego niskiego ustawienia zadka...

Jagódko - dziękuję bardzo w imieniu Anioła, choć teraz to On już były sołtys, nie chciał tego dalej ciągnąć.

Mówi, że Mu ulżyło. ;)

Niedługo chyba będę uciekać z krzykiem na widok pędzla. :lol2:

Pojechałam już na biało: 2 lampki drewniane elektr., 1 lampę naftową, 1 lampę na świecę, 1 atrape lampy, budzik, zegar drewniany i dzbanek emaliowany.

Szał w oku i włos rozwiany mam, nie wiem, gdzie moja miotła. :evil:

Jutro muszę zrobić zdjęcia pokrywy od maszyny, co to ją "w międzyczasie: pomalowałam i zdekupażowałam, żeby na blogu pokazać.