Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Ja też walczyłam z perzem - ładnie wychodził. Tulipanki już widać. Muszę poszukać krokusków w trawie. Tyle ich wsadziłam, że mam nadzieję na dużo kwiatków. Jeżeli zakwitną, to jesienią dokupię cebulek. A może i te się rozrosną.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i poszlim na spacer!

Latalim po lesie 2 godziny, z 12 kilometrów przelecielim! :lol2:

Anioł tylko popatrywał na mnie i cichutko pojękiwał: "Ale na pewno jeszcze nie chcesz wracać...?"

On, biedny, niezwyczajny tyle po lesie latać wiosną. :rotfl:

Zamówiłam se kijki do nordic walking.

Mam nadzieję, że uda mi się zrzucić trochę sadła z ich pomocą.

Z perzem nie walczyłam, bo w niedzielę to grzech byłby.

Lubię niedzielę! :lol:

Braza - a Ty tego leosia to chcesz już zaraz? :jawdrop:

Mało Ci szczekającej, wielkiej i pięknej Katuni? :eek:

Niekoniecznie zaraz, ale jakoś tak niedługo ... Najpierw to na jesień nowe jeździdło, bo kolonizator Tikus Koreanus długo nie pociągnie ...

Szczekająca, wielka i piekna Katunia dziękuje niniejszym ...

P.S. Ty poważnie o tych kijkach ...?????

Ja jezdem! :lol:

Pewnie, że poważnie, już zamówione som.

Dzisiaj też w lesie lataliśmy na piechotę, doszliśmy do jeziora w sąsiedniej wsi i wrócilismy dookoła przez las.

Też 2 godzinki, jak wczoraj.

Mam trochę zakwasy od tego łażenia, ale... w dwa dni kilogram mniej! :jawdrop:

Sama w szoku jestem.

Może zacznę trochę mniej wieloryba przypominać. :sick:

wypociłaś :)

Ja po bieganiu zawsze głodna bardziej jestem. A z kijkami chodzę zimą, jak idę do pracy pieszo, łatwiej się idzie. No i po górach. Fakt, ze kije nadają taki rytm, że szybciej się idzie jakby mimochodem, nie kontrolując tego. A potem się zastanawiam, dlaczego taka zziajana jestem :)

Szczerze mówiąc, to mi by się nie chciało tak posuwać, poza tym z tym wielorybem to lekka przeginasz (uważaj, bo to ponoć dość drażliwe i czułe istoty są...)

Sama wyjdę, nie musisz mnie na kopach wypraszać .... aaaa, poszło dzisiaj!!!!!

Ja latam codziennie, wprawdzie bez kijów, ale i tak szybko, a jakoś mi nie ubywa kilogramów. Mimochodem szybko zasuwam. Nie umiem spacerować. I nie lubię. Kiedy mam zamiar iść powoli, to zaczynam powoli, ale już po chwili, kiedy przestaję myśleć o iściu powoli, zaczynam przyspieszać i po chwili biegnę. Codziennie minimum 10 kilometrów, a często więcej. Dużo więcej. I nie ma to żadnego wpływu na moją wagę! To niesprawiedliwe jest! W dodatku teraz mam zakwasy w nogach od pielenia (idiotycznie to brzmi, ale zawsze tak się to kończy) i napierdzielają mnie łydki (od czasu do czasu dają czadu, cholera wie, czemu). A biegać i tak muszę...

Od dzisiaj się odchudzam.

Głodna jestem.

Paweł - udusiłabym. :mad:

Zdradzasz niniejszym skłonności sadystyczne, wiesz? :p

Zjadłam własnie michę zieleniny surowej z sosem czosnkowym.

To, co straciłam, to na pewno wypociłam, ale dobre i to, zawsze choć trochę mniej.

Agduś, nie głodź się, bo jojo pewne wtedy jak w banku.

Jedz często (5 razy dziennie), ale mało.

Im więcej surowego, tym lepiej.

I dużo zup, oszukują żołądek, wypełniając go.

Ja z powodu postu (bardzo dobry powód!) odstawiłam wszystko smażone.

I żadnych słodyczy.

Muszę się zastanowić, czy dam radę herbatę bez cukru pić.

Kilka kilogramów MUSZĘ zrzucić.

I nie przesadzam z wielorybem.

Patrzeć sama na siebie nie mogę.

Fuj. :sick:

Jak ja mogłam tak się spaść, to sama nie wiem, to naprawdę wstyd.

Jeszcze nigdy w życiu nie ważyłam tyle, ile teraz. Bleee!

Okropność.

Ciekawe, czy sałatka z gotowanymi kawałkami kurczaka byłaby smaczna. :rolleyes:

Jakaś pekinka do tego, pomidor, może jajko na twardo i koniecznie sos na bazie jogurtu naturalnego 0%.

Dzisiaj poszliśmy na Grabówek, przy ośrodku jeździeckim.

Mgła u nas, ale ciepło, nie jest źle.

Dawno nie było u nas tak wysokiego poziomu wód gruntowych, w studni nie widziałam tyle wody od co najmniej 15 lat, a w piwnicy do tej pory woda podchodzi.

Drogi rozmiękłe są w lesie, a do tego rozjeździły je te leśne pojazdy takie wielkie, które wywożą ścięte drzewo z lasu.

U nas dużo takich jeździ, bo Kronopol kupuje na swoje panele ogromne ilości drewna.

Całe szczęście, że są po naszej zawietrznej stronie, więc nie paskudzą nam powietrza tymi panelami, a właściwie wytwarzaniem klejów.

Do sałatki można kurczaczka przysmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Tylko czy to się liczy do podjętej (hylę głowę nad wytrwałością) decyzji o niejedzeniu smażonego to nie wiem.... Gotowane też dobre, pzecież w sałatce (ale nazwy to nie pamiętam) takiej z ananasem rodzynkami i kukurydzą też dodają gotowanego "drobia".

A ja słodzę aspartamem, rozwiązanie dobre zwłaszcza do kawy (nienawidzę pić bez cukru bo dla mnie kawa musi być mocna, słodka i koniecznie z mleczkiem).

Jest jeszcze słodzik z czegoś tam innego ale mi osobiście nie smakuje.

Edytowane przez sipatka
A bo jeszcze coś dodałam

ja też słodzę słodzikiem... raz dziennie. tak poza tym piję wszystko bez cukru, ale do śniadania nie mogę.

Śmieszne jest, że słodzik zmienia smak kawy i potem taka z cukrem nie smakuje.

DPSia, zupy przy odchudzaniu są do bani. W mięsnych jest cały tłuszcz z mięsa a w bezmięsnych różne zaklepki. Równie dobrze można pić więcej wody.

Jak odchudzanie, to mięso i surówki.

Wiesz Jamlesik, jak się nie ma (w tym przypadku nie można, bo co do bycia to cukier jeszcze jest) co się lubi to się lubi co się ma.:rolleyes:

ale 30 lat wstecz cukru nie było i się oduczyłem :yes:

ale jak mi ostatnimi czasy czekoladki i ciasteczka smakują:oops:

prawie jak piwo :lol2:

a jaki brzuch mam :oops::oops::oops: ale chopa musi być znać, tak starki godali :rotfl: