Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

W Twoim przypadku rzeczywiście niewygodne to jest, bo Ty przecież mięsa nie jadasz.

Jedz surowe warzywa, ja też się tak staram.

Z chleba nie zrezygnowałam całkowicie, ale kto wie - wszystko przede mną... :(

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

banany są tuczące, ale jak widać nie bardzo :)

wyeliminowałam tluszcz (jak Agduś) ale też chleb (jem otręby), cukier wszelki, wieprzowinę, makarony. Prawdę mówiąc zostały mi warzywa bez ograniczeń, mięso chude, wstrętne jogurty, jajka no i wyjątek dla tych bananów, ale tak max 2 dziennie. Też oliwa z oliwek i tłuste ryby.

A czasem robię sobie dzień jedzenia. czasem - raz na 2-3 tyg. Wtedy jem wszystko w dowolnych ilościach, i słodycze i mięska i pizzę. No wszystko. Ile chcę. Na drugi dzień poszczę i jest Ok.

banany są tuczące, ale jak widać nie bardzo :)

wyeliminowałam tluszcz (jak Agduś) ale też chleb (jem otręby), cukier wszelki, wieprzowinę, makarony. Prawdę mówiąc zostały mi warzywa bez ograniczeń, mięso chude, wstrętne jogurty, jajka no i wyjątek dla tych bananów, ale tak max 2 dziennie. Też oliwa z oliwek i tłuste ryby.

A czasem robię sobie dzień jedzenia. czasem - raz na 2-3 tyg. Wtedy jem wszystko w dowolnych ilościach, i słodycze i mięska i pizzę. No wszystko. Ile chcę. Na drugi dzień poszczę i jest Ok.

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:ale ty masz dziewczyno siłę woli :jawdrop::jawdrop:

... ależ Wy macie problemy :) ... żeby sobie odmawiać i cierpieć ? ... jeżeli organizm się domaga goloneczki, steczka, pticy, że o gulaszu z dziczyzny, czy pasztecie z gęsich wątróbek nie wspomnę to ... :) ;) ... życie zbyt krótkie jest :)

Mój małż też.

Mam nawet swoją teorię na ten temat. A uknułam ją dawno temu, kiedy przeżyłam szok estetyczny na widok koleżanki, którą wcześniej widywałam wyłącznie w pełnym rynsztunku na twarzy. Doszłam mianowicie do wniosku, że lepiej, żeby ludzie przyzwyczajeni do widoku mojego oblicza soute, zauważywszy makijaż robiony od wielkich dzwonów, wołali "o, jak ładnie dzisiaj wyglądasz", niż żeby przyzwyczajeni do maskowania przeżywali szok estetyczny. Zresztą małż nie zauważa różnicy. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle...

Mój małż też.

Mam nawet swoją teorię na ten temat. A uknułam ją dawno temu, kiedy przeżyłam szok estetyczny na widok koleżanki, którą wcześniej widywałam wyłącznie w pełnym rynsztunku na twarzy. Doszłam mianowicie do wniosku, że lepiej, żeby ludzie przyzwyczajeni do widoku mojego oblicza soute, zauważywszy makijaż robiony od wielkich dzwonów, wołali "o, jak ładnie dzisiaj wyglądasz", niż żeby przyzwyczajeni do maskowania przeżywali szok estetyczny. Zresztą małż nie zauważa różnicy. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle...

... ja tam nie zauważam :) ... chyba, że założy maskę "p-gaz" to może wygladać jak by brwi zgoliła :lol: ... a tak poważniej ... dla mnie kobiety zawsze pięknie wygladają ... choć patrząc na niektóre należy łyknąć szklanicę wina ... ale to nie kwestia "tapety" tylko mentalności i ... czasami nie ma sensu nawet gadac o pogodzie :) ;)

pozdróweńka dla "małża" podwójne :)

... ależ Wy macie problemy :) ... żeby sobie odmawiać i cierpieć ? ... jeżeli organizm się domaga goloneczki, steczka, pticy, że o gulaszu z dziczyzny, czy pasztecie z gęsich wątróbek nie wspomnę to ... :) ;) ... życie zbyt krótkie jest :)

podpisuję się po tym wszystkim czterema kończynami:)

Mój małż też.

Paweł, Ty szczypiorze kuchenny, Ty nawet nie masz prawa odzywać się w kwestii odchudzania!

A już Braza - jestem dogłębnie oburzona.

Jak paliłam, to też miałam przyzwoity rozmiar 38.

Ale zawalone płuca, chrypkę, kaszel chroniczny i śmierdziałam.

To już wolę się odchudzać. :p

Dochtór - no, no, no, zobaczymy, ile Ty zjesz, jak Ci nastepnym razem postawię te goloneczki i ptice i każę wcinać, bo szkoda, żeby się zmarnowało! :lol2:

Że też zawsze ci chudzi tacy mądrzy, jak to nie warto się odchudzać, no!

A ja - jak to ładnie Agduś ujęła - kaszalota widzę w lustrze.

Nie może to być i domagam się wsparcia w ciężkich chwilach, o!

Boszsz, zaczęłam się przyzwyczajać (od dzisiaj) do gorzkiej herbaty.

Sama jestem ciekawa, czy się uda.

Cukier strasznie drogi teraz! :lol2:

Na spacerek nie da się pójść, bo deszcz pada i to konkretnie.

Sołtys już poleciał do stodoły ciężko pracować na budowie.

Chyba łapię doła. :(

Nie mogę ogarnąć pewnych rzeczy, nie mogę przeskoczyć pewnych spraw.

Dołuje mnie to.

Niech mnie ktoś przytuli...