braza 29.03.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 A gdzie Ty zamawiasz te oregana i majeranki, o tymiankach nie wspomnę ...?? Matko, co to jest hyzop????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.03.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Hyzop to też ziele, zawsze je dodaję do chleba. A zamawiam TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (...)Zaczęłam w sadzie zioła siać i sadzić. Hyzop tak mi się wszędzie rozsiał, że ponad 20 krzaczków dzisiaj wykopałam i zrobiłam z nich grządkę. Jeszcze muszę zamówić majeranek, tymianek, oregano i temu podobne w hurtowych ilościach. Trochę mi rośnie, ale to za mało. (...) I w ogóle - tyle rzeczy mamy do zrobienia na cito, że zaczynamy nie ogarniać. Nie znoszę tego uczucia, wkurza mnie straszliwie, jak wiem, że powinnam coś mieć już zrobione, a fizycznie nie dajemy rady, bo doba nie chce się rozciągnąć. Teraz równocześnie domek jest poddawany liftingowi, szykuje się pomieszczenie na nowy aneks kuchenny dla gości, trzeba zbudować pokój nr 4, że nie wspomnę o ścinaniu drzew, zanim ruszą soki i o orce, którą trzeba zrobić natychmiast.(...) DPSia twoje ekologiczno-ogrodnicze doświadczenia są dla mnie szczególnie cenne i obiecuję sobie, że kiedyś w przyszłość fest cię zmolestuję w tym temacie Wciąż tak mam, że planuję wykorzystać jakieś zapomniane przez wszystkich dobra z mojego ogródka, ale czasu brak i gdy sobie o jakiejś bezcennej roślince (np. na przetwory) przypomnę, to już jest pozamiatane - za późno:evil:. Dlatego pisz co robisz każdego dzionka - może chociaż w niewielkim zakresie zdołam jakieś plany w życie wprowadzić . W tym roku na razie jeszcze pamiętam, że mam wsadzić dynie i kabaczki, albo inne jakieś cukinie, ale gdy przyjdzie pora, to na bank zapomnę. Ale jeśli ty o tym wspomnisz, to jest szansa, że nawet przy moim refleksie zdążę w porę coś wysiać, zasadzić lub zebrać - wszak na twoim dzikim zachodzie wszystko wcześniej trza robić niż w centrum Jutro biorę się za cięcie drzew owocowych. A te zioła to jakie w sadzie już wysiewasz - nie za wcześnie? Nie przeziębią się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 DPS-ia bo to tak jest że żołądek się dopiero po miesiącu kurczy jak mu korytko ograniczyć i dlatego ciągle się wydaje człowiek głodny;) a komu słodyczy brakuje to suszone morelki podjadać wszędzie piszą że nie tuczą a słodziutkie bardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.03.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Yetuś - ja mogę pisać, tylko czy nie zanudzę... Najlepiej, jakbyś przyjechał, to na pewno i ja, i Sołtys dalibyśmy się zmolestować w preferowanych przez Ciebie tematach. Wysiałam już cząber, on się nie boi niskich temperatur, można siać już w marcu, a wczoraj wysiałam też rzeżuchę. Oczywiście na grządce, nie na wacie. Na wzcie to na jedną kanapkę starczy, a z grządki, to kilka osób się naje. Wuśka - dziękować za dobrą radę, ale przede wszystkim czekam na zdjęcia a Twojej chałupki. To nie fair - zawsze chciałaś od nas zdjęcia i dostawałaś je. Teraz wypada pokazać swoje. Chyba, że się boisz, że Cię okradniemy... I nie mydlij nam oczu bałaganem, każde z nas to przechodziło. Sołtys mi się przeziębił, chyrla jak stara lokomotywa. Zapakowałam go dzisiaj do łóżka, znowu będzie przestój w robocie. I orka nadal czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ........ I orka nadal czeka. nie wiedziałem, że masz dostęp do Pacyfiku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 31.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 nie cza było z niego kołdry ściągać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.03.2011 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 nie wiedziałem, że masz dostęp do Pacyfiku Jamles - bo kobieta tajemnicą jest na zawsze. Dochtór, na miłość boską, kołdrę z niego ściągałeś??? Nie wiem, gdzie Ty się ukrywałeś, ale to bardzo niegrzecznie jest, bardzo. Teraz to nie ma co się kajać, tylko dobrą flaszkę mu następnym razem przywieź, może jakoś go przebłagasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.03.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 I orka nadal czeka. No patrz Gospodyni, a to nie jest ze sie lezy a reszta sie dzieje i nic nie czeka???? Dla Soltysa zdrowka a dla Ciebie sukcesow w wiadomej, zoladkowej sprawie Wu, morelki strasznie kaloryczne sa, a co wiecej powoduja taki wytrysk insuliny, ze ho, ho, ho Lepiej wiec jak z alkoholem - nie naduzywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.03.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ech, z tym moim żołądkiem. Nic, tylko by jadł. A doopa nijak nie chce mniejsza być. Liczę na cud, bo już chyba tylko to pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 31.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 DPS-ia z racji na Twój czołgający się net sugeruję cobyś galeryjkę odwiedziła;) Ambercia ale to dla tych co już absolutnie i nieodwracalnie bez słodyczy żyć nie mogą to tak z dwie, trzy można podjeść coby bóla ucieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Noooo cuda się zdarzają i owszem, tylko nie zawsze wtedy, kiedy my tego chcemy Daj żołądkowi, co należne to i pyszczyć przestanie!!!! Zdróweczka dla Sołtysa!! Przegoniłaś biedaka po tym lesie to teraz masz .... ... sama wyjdę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ... Daj żołądkowi, co należne to i pyszczyć przestanie!!!! ... .... ... np "żołądkową gorzką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ... np "żołądkową gorzką" czuję się zaproszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 czuję się zaproszony ... Karlus ... Ty masz stałą "kartę wstępu" ... więc nie świruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Zaczynam odliczać do Twojego przyjazdu, Chefciu. Wychodzi mi, że muszę posprzątać. Bo nic nie zjesz i jeszcze nagadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.04.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Zaczynam odliczać do Twojego przyjazdu, Chefciu. Wychodzi mi, że muszę posprzątać. Bo nic nie zjesz i jeszcze nagadasz. ... a co ? ... gary nie domyte ? ... nie wierzę ... jestem na diecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.04.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 ... ... jestem na diecie 3500kcal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 3500kcal Staram się nie przekraczać 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Eeee, gary to nie mogom być niedomyte, to by było straszne. Ale w kuchni i jadalni jeszcze wiosenne remonta trwają, sprężyć się trza. Przynajmniej jest powód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts