wu 12.04.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ambercia najlepiej smakują te biszkopty nasączone amaretto;) DPS-ia aaaaaaaa po co się tak męczyć kupujesz grunt śnieżki lecisz na biało ?(bo on biały jest) a potem raz na kolorek i miód malina ściany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Z wiórkami nie robiłam, ale też wypróbuję na święta Co do jajek - ja ucieram same żółtka z cukrem. Białka stanowią problem, z którym nie wiadomo co potem zrobić (10 jaj!). Trzy dni jemy dietetyczną, bezcholesterolową jajecznicę. Kakao między serkiem faktycznie się rozpuszcza, w ten sposób część kremu robi się czekoladowa. W smaku dobre a wizualnie... może i brzydsze. Biszkopty maczam prawa - lewa i wyciągam. Likiery jak najbardziej, co kto ma na stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 13.04.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Wg przepisu uciera się same żółtka z cukrem. A białka ubite na sztywną pianę z cukrem dodać należy do masy serkowa z koglem moglem. Robi się wtedy lekka jak chmurka konsystencja, żeby lepiej na talerzyku się prezentowała dodaję trochę żelatynki i na całą noc koniecznie do lodówki.A jajek nie potrzeba tak dużo 4 wystarczą spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.04.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 śpital jest już czynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.04.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 śpital jest już czynny No to w samą porę, na pewno się przyda. Tylko na który oddział je skierować: wewnętrzny - ze względu na te cholesterolowe żółtka, czy psychiatryczny - ze względu na niestabilność emocjonalną i skłonność do wpadania w skrajne nastroje: raz wyniszczające głodówki, raz obżarstwo :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 13.04.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hahahahaaaa Yeti, jaki ty bystry jesteś :mad:!!!! Nie wiesz o czym myśli człowiek próbujący się odchudzić ??? No właśnie, o jedzeniu :bash:!!! I wcale nie trzeba nas z tego powodu zamykać do śpitala . A jeszcze jak dodam, że święta idom i to święta bardzo baaaabkooooweeeee to wszystko staje się oczywiste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.04.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tylko na który oddział je skierować .... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?38337-Dochodz%C4%85-do-ko%C5%84ca&p=4681734#post4681734 już tam się nimi dochtór zaopiekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.04.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Kochani - cieszę się, że jesteście tutaj, wybaczcie, ale mnie teraz sporo mniej będzie. Urobieni jesteśmy, bo dopadła nas choroba w rodzinie i nie tylko musimy we dwójkę zrobić to, co zwykle we czwórkę, ale jeszcze co najmniej 2 dni w tygodniu mamy wyjęte z życiorysu na jeżdżenie po lekarzach i szpitalach. Nie wiem, jak sobie z Pawłem damy radę, już nie możemy zdążyć z wieloma rzeczami na wczoraj. W ogóle nie wiem, czy damy radę obsiać pola i obrobić je. W każdym razie ja czytuję u Was, tylko pisać to nie mam już czasu. Jak ktoś nie ma co robić, to każda pomoc na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.04.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 DPS-ia ja bym chętnie tyłek ruszyła ale też uwiązana jak pies na łańcuchu w robocie jestem:( życzę zdrowia i żeby wszystko się poukładało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Depsiu, zdrówka życzymy! Po co Ty tak daleko mieszkasz, że nikt Ci pomóc nie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.04.2011 03:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ... o żesz ... o wiele za krótko byłem "pod Sosnami" ... no ale na Łojczyzny łonie byłem tylko kilka dni Ponieważ lądowałem na Teglu to postanowiłem w drodze do Poznania nadłożyć "kilka kilometrów" i odwiedzić "Dom pod Sosnami" (x-em z lotniska do Gręzawy jedzie się gdzieś około godziny) ... ... podjechaliśmy pod bramę, obszczekał nas "czarny tygrys" - ale nie za długo, (resztę zwierzaków DePeSia pochowała po kątach z obawy bym ich czasami do jakiegoś kotła nie wrzucił) - i wjechaliśmy na dziedziniec, skąd natychmiast zostaliśmy wciągnięci za kapotę, do zastawionego w kuchni stole ... "bo pewnie głodni" (czy ja aż tak mizernie wyglądam ?) ... no i bardzo dobrze Z około trzech tuzinów półmisków znajdujących się na stole, biesiadę rozpocząłem od przepysznego gziku we włoskich barwach narodowych (ze szczypiorem i rzodkiewką) ... mniam ... z kromką słynnego już nie tylko w powiecie DePeSiowego chlebka (znany kulinarny pierdoła Janek ze Słubic - kiedy chleba skosztował - przeszukiwał później całe gospodarstwo, nie wierząc, iż nie upieczono go w starym wiejskim chlebowym piecu a w kuchennym piekarniku) ... no mówię Wam chlebek najwyższa półka. Następnie dorwałem borowiki w rozmarynie, by "rozgryść" tajmnicę przepisu ich marynowania (moje kubki smakowe rozpoznały większość składników a proporcje "sobie dobierę" ... ha) ... później już "leciałem po wsiech" ... a to rzodkiewki z curry, a to cukinie i ogórki "w słupkach", a to wędlinki różniste ... no tak żarłem bez pamięci, że później ciężko było wstać od stołu z napełnionym do granic możliwości brzuchem ... ale lekko spłukaliśmy z Aniołem i Anetką te wszystkie kulinarne dobrodziejstwa i ... trzeba było jechać w dalszą drogę, ... co by Wam trochę ślinki naszło na DePeSiowe przysmaki http://www.chefpaul.net/food/zagrycha.jpg ... "centralnie" słynne borowiki Anetko i Pawle, serdecznie dziękujemy za gościnę i ... następnym razem będziecie musieli gościć mnie nieco dłużej - niestety Dziadkowi jak najszybszego powrotu do zdrowia ps - jeżeli będziesz miała chwilkę przyślij proszę fotografki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Za daleko, za daleko ... jeszcze gdyby Szanowny był to pewnie bym pojechała - w tej chwili tylko mogę z daleka Was wspierać i życzyć przede wszystkim zdrowia Dziadkowi i Wam wytrwałości!!!! Chefie .... chyba zacznę Cię nie lubić za to szczucie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Kochani - za wsparcie wirtualne też bardzo dziękuję - przyda się, bo nastrój, niestety, nie najlepszy na razie. Pawełku - już ja pominę, że (jak ze zdumieniem widzę) jesteś znakomitym pisarzem fantasy (jakie tuziny?!). A za odwiedziny bardzo ale to bardzo dziękuję, sprawiliście nam wielką radośc , a ta tequila - mniam! Cieszę się, że grzybki smakowały, ale na te oryginalne i tak musisz do nas przyjechać, bo zgadłes tylko pół składników, ha! I mam nadzieję, że rzeczywiście dłużej następnym razem będziesz niż te kilka godzin. O fotkach przypominaj, ja teraz taka zakręcona, że o niczym nie pamiętam, czasem nawet zjeść cokolwiek zapomnimy wszyscy. Ciąg dalszy refleksji mego kolegi - wierszoklety (początek był u Agduś w komentach): Patrzę tęsknie przez mikroskop, Patrzę w okno, patrzę w lupę, -Wytęskniona, miła wiosno Pokaż mi choć ciepłą d....!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.04.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Och Depsiu jakże mi żal, że zdrowie w rodzinie nie dopisuje. Pomoc mogę tylko wirtualną ofiarować bo - kurka wodna - daleko mieszkasz . Za to jak przyjedziemy (mam nadzieję, że uda nam się jakosik dopasować z resztą towarzystwa) to wtedy pomoc dosłowna z naszej strony zapewniona. Tym czasem trzym się kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 14.04.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 O pisałyśmy w tym samym czasie, tylko ja chyba nieco wolniej, bo mnie uprzedziłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 14.04.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Kochani - cieszę się, że jesteście tutaj, wybaczcie, ale mnie teraz sporo mniej będzie. Urobieni jesteśmy, bo dopadła nas choroba w rodzinie(...) Jak ktoś nie ma co robić, to każda pomoc na wagę złota. Depsia, jakiej konkretnie pomocy potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.04.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Pewnikiem pole trzeba uprawić, a to ciężko wirtualnie zrobić... (ja nawet realnie miałabym problem, chyba, że trzeba perz widłami wyciągać - w tym mam wprawę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.04.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A czy wiosna ma d...ę? Bo jeśli, to chętnie ją w nią kopnę, może wtedy z lekka przyspieszy ...Trzymajcie się Sołtysostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.04.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ja bym w pole kurna mogła iść wiem którym końcem się różne sprzęty trzymie tylko czemu tak daleko zdrówka DPS-iu i dla Dziadka i dla Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.04.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ... tylko czemu tak daleko .... z sosnowego domku na pole to pewnie rzut ...... orczykiem;) zdrowia potrzebującym życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts