DPS 14.04.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Depsia, jakiej konkretnie pomocy potrzebujesz? O matko... A co robisz najlepiej? do wyboru: - prace stolarskie/ciesielskie (bardzo pilne i nie do ominięcia) w domku - ścinanie i rąbanie drzew na opał na przyszłą zimę - wszelkie prace polowe i grządkowe Jeśli ktoś może i zechce pomóc - nasza wdzięczność byłaby większa niż wszystkie oceany razem! Jeśli ktoś wspiera wirtualnie - też dziękujemy i wdzięczni jesteśmy, bo nie ukrywam - ciężko jest. Bardzo trudno jest wykonac wszystkie te prace, a KONIECZNIE TRZEBA je wykonać i to w określonym terminie. Zasiewy marchwi w lipcu nie będą dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Andrzej lubi drewno rąbać. Jeżeli podeślecie, to chętnie pomacha siekierką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.04.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Zasiewy marchwi w lipcu nie będą dobrym rozwiązaniem. najwyżej chude będą o ile zima w listopadzie nie przyjdzie też mam drzewo jeszcze w lesie dobrze, że prawdziwki nie wysypują się w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.04.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 kurczak DPS-ia żeby mojny akurat jak raz do pracy nie poszedł to bym Ci go podesłała bo do roboty w polu to on pierwszy i kocha to:( a już u siebie nie obrabia pola to mu tęskno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 15.04.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (edytowane) Depsia, nie myśl, że nie myślimy......ale ta odległość skutecznie każdy inny przejaw aktywności wyhamowuje:(.Jutro będzie u mnie spotkanie Zarządu Zwierzyńca - nie zdziw się, jeśli cię uszy będą piekły:rolleyes: (Edit: postanowiłem nieco bardziej się rozpisać - odbierz PW;) ) Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ... Chefie .... chyba zacznę Cię nie lubić za to szczucie ... Przepraszam ... Pawełku - już ja pominę, że (jak ze zdumieniem widzę) jesteś znakomitym pisarzem fantasy (jakie tuziny?!). A za odwiedziny bardzo ale to bardzo dziękuję, sprawiliście nam wielką radośc , a ta tequila - mniam! Cieszę się, że grzybki smakowały, ale na te oryginalne i tak musisz do nas przyjechać, bo zgadłes tylko pół składników, ha! I mam nadzieję, że rzeczywiście dłużej następnym razem będziesz niż te kilka godzin. O fotkach przypominaj, ja teraz taka zakręcona, że o niczym nie pamiętam, czasem nawet zjeść cokolwiek zapomnimy wszyscy. ... Nie bądź taka skromna ... ledwie nam się udało na stole znaleźć skrawek wolnego miejsca, co by kielonki postawić ... resztę składników do grzibów jakoś "dorobię" ... pomysł się liczy ... przypominam o fotkach z pozdrówkami i życzeniami dla Dziadka o jak najszybszy powrót do zdrowia ps - wlazłem już w ciepłą doopę wiosno-lata ... choć przemarznietym i zaziębionym okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 15.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Depsia a czy to rąbanie można przełożyć na dajmy na to końcówkę czerwca, czyli termin kiedy mamy nadzieję do was zajechać. Małż mój to wieeeelki społecznik wrażliwy na problemy ludzkie i każdemu pomaga ile tylko ma sił. Więc jak przybędziemy to on bez wątpienia pomoże (a że jeszcze w gadaniu to on dosyć nieśmiały, więc chętnie pójdzie od stołu do pracy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.04.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Sipatko - rąbanie prawdopodobnie TZREBA będzie przełożyć na dość nieokreśloną przyszłość, może być i czerwiec.Po prostu nie damy rady tego zrobić wcześniej.Staramy się ogarniać, co przy codziennych wyjazdach do miasta i szpitala (po kilka godzin) jest ekstremalnym dość zajęciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.04.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 DPS-ia a jak zdrowie Dziadka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Depsiu, no jestem cały czas z Tobą, szkoda że tylko wirtualnie mogę być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.04.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ech... Dziadek przedwczoraj wyszedł ze szpitala w Żaganiu, wczoraj jakoś dał radę, a dzisiaj pogotowie go zabrało do szpitala do Żar. Po obiedzie Sołtys znowu jechał z Babcią, zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.04.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 oj to nie dobrze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Kurczę a jakby człowieka jakiegoś to tego drzewa czy prac polowych? U męża rodziny to biorą jakiś dorywczych sezonowych robotników, bo sami by nie dali rady jak jest wiele prac na raz... My już też rąbiemy, szczerze - nawet mamy już dość a tu dopiero półmetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Bardzo proszę ani słowa więcej o rabaniu drewna i w ogóle o drewnie! Właśnie sąsiad dostarczył mi dzisiaj przyczepe drewna ... Skąd ja do cholery te siły biorę??!! Depsiu, jestem z Wami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.04.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Bardzo proszę ani słowa więcej o rabaniu drewna ... będziem rżnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 będziem rżnąć No tak ... zasadnicza różnica .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.04.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Chciałam tylko napisać, że czytam, bywam tutaj i u Was też, nawet zajrzałam do dziennika Brazy. Brazunia, mnie to się nawet bardziej podoba bez tego płotka, jak dla mnie to on niepotrzebny. Dziadek wciąż w szpitalu, Paweł wciąż ma nieprawdopodobną ilość pracy. Zaczyna być widoczne po nim wyczerpanie. Staram się pomagać, robię co mogę, ale wielu rzeczy po prostu nie mogę... Na wynajęcie kogoś niestety nie możemy sobie pozwolić. No nic, jakoś trzeba dać radę, żeby tylko Pawłowi zdrowie nie nawaliło. Tfu, tfu, tfu! Pogoda u nas dzisiaj piękna się zrobiła, cieplutko i słonecznie jest. W środę przyjeżdża na święta młodsze dziecko, trochę nam pomoże. Oby jeszcze Dziadka zdrowie się poprawiło. A rzeżuchę już mam w ogrodzie dużą! I ziół nasiałam jak głupia jakaś. Mam nadzieję, że powschodzą i że będą dobrze rosły na naszym piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Szkoda, że tylko tak wirtualnie możemy Wam towarzyszyć i pomóc rzeczywiście się nie da... No bo co z naszych kciuków i słów, kiedy drewno nieporąbane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.04.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 będziem rżnąć No tak ... zasadnicza różnica .... Właśnie wybieram się na rżnięcie:) ...ups... chyba coś nie tak zabrzmiało... (?) ...znaczy... uściślę: ja będę rżnąć! ...eeee... ...... Chyba lepiej napiszę: Jadę wypróbować piłę pożyczoną od Sipatki:cool: No normalnie wszystkie bardziej i mniej konwencjonalne metody stawienia się u ciebie zawodzą ...a może by tak w akcie desperacji jako paczkę poleconą się nadać - może wyszło by w miarę przyzwoicie cenowo... tylko... hmmm... te kilogramy:rolleyes: ...że o terminowości poczty pl nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.04.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mocno Cię wspieram myślami Depesiu! Oby Dziadek szybciutko wyzdrowiał. To najważniejsze! A ze drewno nie porąbane... U nas w ubiegłym roku też tak wyszło, że porąbać nie daliśmy rady. I co się okazało? Że takie nie porąbane i tak mieszczą się w kominku, a jak się dobrze rozpaliło, to taki gruby kołek pięknie się leciutko palił przez całą noc i nie mieliśmy zimno nad ranem Nie ma tego złego!! U Was też tak będzie! Wszystko się ułoży! Przytulam mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts