Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Kochani - drewno to mały pikuś, ono jeszcze rośnie w lesie.

Domek dla gości wygląda teraz, jakby na niego bomba spadła.

Słupy tarasowe zdecydowały się przegnić własnie teraz i Paweł 2 z nich musi natychmiast naprawić, naprawa jest duża i nie cierpiąca zwłoki.

taras przed jednym z pokoi zdecydował się właśnie w tym roku na wiosnę też przegnić, trzeba cały taras zrobić od nowa.

Kuchnię z domku zaczęliśmy przed tym wszystkim przenosić do stodoły, żeby wszyscy goście mieli do niej dostęp, a nie tylko ci z domku.

Budowa stoi od ponad miesiąca, a nowy pokój w stodole musi być gotowy na koniec czerwca.

W polu nic nie jest posiane ani posadzone, tylko koło domu.

No i Paweł próbuje jak szalony to wszystko zrobić, a domek i kuchnia muszą być gotowe na 30 kwietnia, bo wtedy będą pierwsi goście.

Tylko, że najmarniej co drugi dzień ma połowę dnia lub więcej wyjętą z życiorysu na jazdy po lekarzach i szpitalach.

Staram się, ale remontów nie zrobię, musi być On.

No i boję się, żeby mi się chłop nie zajechał...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czuję wyrzuty sumienia... hm, mam mieszkać w tym nieszczęsnym domku.... Taras mi niepotrzebny, choć tyle. Ale czajnik czasami a tu mi kuchnię zabrali.... Jakbyś nie pisała, że była... a tak co? Była i zabrali! ;)

Chłopa nie rozdwoisz, chyba musisz przemyśleć, kto z rodziny mógłby wam pomóc choćby z tym szpitalem.

DPS-iu oby Dziadek szybko doszedł do Siebie a i jak Syn przyjedzie to Wam łatwiej będzie:) wiem jak to jest bo u mnie całą chałupę małż robi i chociaż czasem aż mnie skręca że coś długo nie zrobione to własnie myślę że on sam i też ma tylko dwie ręce:(

Ojojojjjj to się porobiło.

Naprawdę, strrrrasznie mi żal że mieszkamy tak daleko bo już byśmy byli - Yeti jak mógł wymyślał jak wam pomóc. Ale te odległości są ogromne. Dla nas, mających jeden dzień wolny (małż rzadko ma cały weekend wolny a teraz akurat szedł do pracy na noc) cały dzień zszedłby na podróż. Kicha normalnie....

Jakoś musimy dać radę. Ewa - Ty nie miej wyrzutów sumienia, bo dzięki Tobie jakiś grosz przybędzie, na te dni zostaniesz naszym chlebodawcą, więc wyluzuj - to my sie bardzo cieszymy, że przyjedziecie. :D

Domek i tak TRZEBA naprawić.

Co do czajnika - oczywiście, że będzie, sama nie chciałabym mieszkać gdzieś, gdzie nie można sobie zaparzyć kawy czy herbaty. U nas wszędzie w pokojach są czajniki, w domku też! :lol:

Sipatko - no co zrobić, przecie ja pod Warszawę też bym nie dała rady się wybrać, takie życie...

Jeszcze żeby autostradą jaką, a tymczasem te drogi...

To jest prawie cały dzień w podróży, więc niby jaki byłby z Was wtedy, za przeproszeniem, pożytek? :lol2:

Ok, to ja lecę dalej.

Dzisiaj muszę skończyć albo prawie skończyć grządki ziołowe w sadzie i zacząć sprzątać jadalnię w stodole!

I górę prania zrobić, pogoda jest, to będzie schło.

Jak słońce świeci, to i świat wydaje się lepszy.

Dziadek czuje się trochę lepiej.

Nooo, ja też się podpisuję!!!

Depsiu, trzymajcie się! Wiem, że pewne rzeczy są do zrobienia na wczoraj albo i przedwczoraj, ale ... jasssooo tylko mnie nie bij - pomyśl, co naprawdę musi być zrobione już, ale tak obiektywnie i spokojnie. Ja też pewne sprawy musiałam przewartościować, chociaż z innego powodu, a Pawła oszczędzaj, bo jak zdrowie diabli wezmą to kaplica!!!

Yeti, dawaj na to rżnięcie, jakkolwiek by to nie brzmiało!;):lol2:

Edytowane przez braza

Heh, Yetusia na rżnięcie to ja zaraz, a jakże...

Brazuniu - mysmy już ten manewr wykonali.

Drewno nasze na zimę jeszcze rośnie w lesie w zwiążku z tym, a pola nawet nie zabronowane, nie mówiąc o obsianiu.

Paweł postanowił, że dopiero jesienią posieje coś tam, teraz to tylko grządki, ziemniaki i trochę orkiszu posiejemy.

Jak przyjedzie Alek, rzecz jasna, do siewnika trzeba dwóch facetów, jeden jedzie traktorem, a drugi na siewniku i operuje nim.

Priorytet na teraz to sprawy agroturystyczne, bo to jest nasz dochód.

MUSI działać.

Plan na dzisiaj wykonany, czyli grządka prawie skończona, w jadalni zaczęłam sprzątać, choć do końca... hm... jakoś daleko.

Zaczął się naprawiać jeden słup w domku.

Prawie skończyliśmy nowy aneks kuchenny, jeszcze listwa przyblatowa, włączenie prądu i ciepłej wody.

Po prostu pikuś...

I dzisiaj zaczęłyśmy z Babcią odkrywać kopiec.

Powinien być dawno odkryty, ale wiadomo, co...

No to trzeba w końcu odkryć, bo sadzeniaki ziemniaczane tam siedzą i czekają, żeby je posadzić.

Jutro kontynuacja zajęć.

A na świecie zrobiło się pięknie.

U nas na przykład tak:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2011/04/100_1344a.jpg

Jaka ja jestem zmęczona...

Depsia, widać jakie światełko w tunelu?

Dzisiaj ma chyba to pomocne dziecię do domu przyjechać:wiggle:?

Zdążycie przed majowymi letnikami?

(tylko nie pisz, że widzisz lokomotywę...:eek:)

Heh, Yetusia na rżnięcie to ja zaraz, a jakże...

No żebyś ty wiedziała jak mi się chcę!...:oops: Resztki rozsądku mnie tu trzymają :rolleyes:

Ale jednego możesz być pewna - podpisu w stopce nie pozwolę ci zmienić.

Jeśli ci takie myśli po głowie zaczną chodzić, to wezmę i... się puszczę

Yetuś - :hug:

Dla wszystkich zaglądających:

http://1.1.1.4/bmi/mariamuir.com/wp-content/uploads/2010/03/Victorian_Happy_Easter_Basket_thumb.jpg

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,

bogaty zajączek uśmiechem czaruje,

mały kurczaczek spełni marzenia,

wiary, radości, miłości, spełnienia.

Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!