Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Gospodyni w polu buraczki, bób i groch sieje - nikt nas nie przegoni:p ;)

Rzeźbić nie umiem :( ...a nie można kupić jakichś odlewów gipsowych do naklejenia?

Daj głos jak nasionka dojadą - może się zmobilizuję, ...albo was na przyjazd namówię :rolleyes::D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Groch z wąsami:eek: Pewnie jakaś specjalistyczna odmiana;)

Jakby mi Depsia maszyny do chleba nie oddala to nie byłaby taka złachana przy pieczeniu :)

o matko, a oddala???? Mimo, ze wypiekam w piekarniku, to maszyna do wyrabiania jest jak niezbednik :-) BTW odkad nabylam piekarnik z funkcja pieczenia drozdzowego i biszkoptow wszystko wychodzi jeszcze bardziej super :-) Mala rzecz a tak bardzo cieszy :-)

Ale ja nie o tym ... Depsia trzymam kciuki za okielznanie trudnej rzeczywistosci ... i aby wszystko szlo po Twojej mysli ... Moja Mama - wcinajac pyszna zupe z Depsiowych prawdziwkow - tez zyczy Wam co najlepsze :-) Pewnie jesienia znowu upomnimy sie o frykasy z Depsiowej szafy :-)

Dzięki za pamięć - walczymy. ;)

Raz jest lepiej, raz gorzej, w sumie powoli do przodu, choć wciąż mamy straszliwe opóźnienia, zwłaszcza w budowie nowego pokoju dla gości.

Ważne jednak, że ci ostatni dopisują, pracy dużo, więc... jest dobrze. ;)

Buziaki! :D

I w ogóle nie jestem złachana przy pieczeniu, nawet EZS potwierdziła, że robota przy tym żadna. :cool:

W polu posadzone, koło domu już też powoli Babcia sieje, wczoraj fasola poszła do gruntu, dzisiaj ogórki.

Cały dzień wczoraj (oprócz normalnej roboty z gośćmi) spędziliśmy na przerabianiu wielkieeeego wora szparagów.

Powstało z tego prawie 20 litrowych słoików szparagowego kremu jako bazy na zupę.

W szmateksie jakies hurtowe ilości szmat pokupiłam, pościele do nowego pokoju, fajne zasłony, kupony materiału - teraz mam za swoje, muszę to wszystko poprać. :lol2:

Ale cieszę się, bo jest chwileczka, momencik taki, że nie chce mi się płakać, jak patrzę na to, co do zrobienia, tylko myslę, że jak się pospieszymy, to damy radę. ;)

I w ogóle, pogoda piękna jest.

A mój chłop czegoś nie chce w niedzielę na wycieczkę jechać. :evil:

A ten krem szparagowy to jak i co z nim potem się robi?

Przypomniałam sobie dzisiaj, że w zeszłym roku zrobiłam jabłka z miętą (rychło w czas...). Otworzyłam. Za słodkie (w syropie), za mało jabłkowe, fajnie miętowe, po dodaniu soku z cytryny całkiem fajne.

A ten krem szparagowy to jak i co z nim potem się robi?

Przypomniałam sobie dzisiaj, że w zeszłym roku zrobiłam jabłka z miętą (rychło w czas...). Otworzyłam. Za słodkie (w syropie), za mało jabłkowe, fajnie miętowe, po dodaniu soku z cytryny całkiem fajne.

Podoba mi się ta analiza

A kiedy dostawa?

dostawa się odbyła, sporą paczkę dostałam. To jak?

Melduję, ze nadal dzielnie piekę chleb. Ciągle jeszcze na etapie eksperymentów a on wychodzi!

A mój chłop czegoś nie chce w niedzielę na wycieczkę jechać. :evil:

Jeśli ta wycieczka do mnie miała być, to mu nie daruję(!):evil::mad::evil:

W innym przypadku - niech wypoczywa :hug::D

dostawa się odbyła, sporą paczkę dostałam. To jak?

Jest szansa, że mi się kosiarka zepsuła i na Telefoniczną będę musiał się przebijać, a to chyba twoja strona Łodzi...

Zaraz jadę na swoją wieś - się okaże ;)