DPS 14.05.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Ojej, moje ryjki kochane! Dziękuję za pamięć wszystkim - Dziadek miewa się całkiem nieźle, od czasu do czasu staraq się nawet trochę nam pomagać, coś drobnego zrobi, choroba jest obecnie stabilna, więc jest OK. Yetuś, jak chlebek wyszedł, bom ciekawa? Jamles - Ty nie zdajesz sobie sprawy, ile taka koza potrafi... U mnie trawy na pół kozy, a połówek nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.05.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Ojej, ... ... a połówek nie sprzedają. ... i słusznie ... nawet szkoda byłoby siadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.05.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 i tutaj się z Tobą zgodzę co to jest połówka na litrowe pyski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.05.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dochtór, na miłość boską, taż Ty po litrze ostatnio to już kieckę w ogrodzie zostawiłeś i w nocy mnie budziłeś, żebym jej szukała! Może jednak nastepną razą trochę mniej niż literek na główkę zrobimy, coooo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.05.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Ty zołzo wstrętna, musiałaś wygadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 ja to chyba za młoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 nie samą trawą żyje koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 15.05.2011 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Yetuś, jak chlebek wyszedł, bom ciekawa? Rewela!!! Wprawdzie przeżyłem chwile grozy, bo najpierw myśleliśmy, że zakwas umarł - o 14:00 ciasto prawie wcale jeszcze nie drgnęło... Później byli goście i nasze obawy, że w czasie, gdy my siedzimy na działce, to chlebek wypełza z foremek i grasuje po chałupie... Wróciliśmy o 21:30 czyli równo 12 godz. od rozpoczęcia produkcji. W dwóch foremkach ciasto dopełzło do krawędzi, w trzeciej było niżej o ten przepisowy 1cm, ale to dlatego, że włożona tam była końcówka ciasta - było go tam po prostu mniej. Wszystkie chlebki upiekły się rewelacyjnie: żadnego zakalca i wielkie dziury po pracującym zakwasie:). Wierzch mają jasny, ale upieczony i chrupki (jak na moje zęby, to nawet trochę za twardy, ale nic to - jeśli nie będę mógł go ułupać, to potraktuję workiem foliowym i zmięknie ). Boki za to są ciemne i przyzwoicie miękkie . Właściwie dopiero niedawno udało mi się oderwać od pałaszowania - połowa bocheneczka już zniknęła:p. Resztki przyzwoitości każą mi zostawić coś niecoś do spróbowania pozostałym pasibrzuchom:rolleyes: Długo to te chlebki raczej nie poleżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.05.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No to doskonale - bardzo się cieszę, że chlebek fajnie wyszedł! Jeśli wierzch za twardy trochę, to możesz zaraz po upieczeniu odrobinę spryskać go wodą z góry, chociaż ja tego nie robię, tylko po ostygnięciu wkładam w folię. Ciekawam, jak Ewie idzie z chlebkiem... Bo artykuł na pewno napisała jakiś bardzo ważny i epokowy i teraz na całym świecie będą cytować MOJĄ KOLEŻANKĘ! Dochtór - oj tam, oj tam... W końcu każdemu może się zdarzyć, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.05.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Chlebek piekę regularnie. Powoli przestawiłam rodzinę z marketowego na nasz Nie wiedziałam o tej folii, to znaczy mam wkładać ciepły, czy jak ostygnie? Bo faktycznie trochę twardy... Artykuł jeszcze dopieszczam, dziś idzie. Ciekawe czy się poznają.... Ech, żarty, a ja się na prawdę boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.05.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Pozdrowienia dla Dziadka i zdrówka, zdrówka.... A rady Futrzaka w sensie strusi weź pod mocną rozwagę ... ależ by to była atrakcja!!!! A jakbyś jeszcze je pod siodło zrobiła .... no co, w Australii mogą to dlaczego nie u nas, no nie??? Rany, Ewa Ty powiedz w jakim newspaper'ze tego artykułu szukać???? Nawet jeśli nic nie skumam, to się chociaż pochwalę znajomością z autorką!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Pozdrowienia dla Dziadka i zdrówka, zdrówka....:)ie??? Rany, Ewa Ty powiedz w jakim newspaper'ze tego artykułu szukać???? Nawet jeśli nic nie skumam, to się chociaż pochwalę znajomością z autorką!!! również trzymam kciuki za zdrówko dziadzi i czekam na link! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.05.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.05.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ło matko i córko, Maksiu!!! Jak miło znowu Cię widzieć!!! Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie w porządku i oczywiście też pozdrawiam - bardzo, ale to bardzo serdecznie! Witaj no... z tym w porządku to nie tak do końca.... długo by pisać, więc ograniczę się do kilku słów" problemy z kręgosłupem" no ale chyba będzie już lepiej........ już chodzę prawie normalnie.... tylko ze niestety oszczędzać się muszę i bryndza z budową, bo od roku nic nie zrobiłem.. a tu jeszcze tyle do roboty.... ehhh pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Maksiu - współczuję, bo znam to z doświadczenia. Rwa kulszowa nie chciała mnie ominąć. Zeljka mówi, że warto kupić w aptece takie coś, co nazywa się pas lędźwiowy, mówi, że jak jej wysiada kręgosłup, to nosi ten pas i pomaga jej. Wczoraj udało mi się trochę wrzucić na bloga, tylko tam trzeba w link kliknąć, żeby dokładnie poczytać i wszystkie zdjęcia obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Z pasem ostrożnie! Bardzo pomaga przy dźwiganiu ale z drugiej strony jak się go za dużo nosi, to wiotczeją mięśnie przykręgosłupowe, a to one mają trzymać kręgosłup w kupie. To tak, jak z tymi murzynkami, co sobie szyję w obręcz zakuwają a potem, jak się te obręcze zdejmie, to się duszą, bo mięśni nie ma. Lepiej poćwiczyć i wzmocnić mięśnie przykręgosłupowe, to i pas nie będzie potrzebny.. Wiem, wiem, każdy chce tabletkę Link to pewnie za pół roku, jak dobrze pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.05.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Kliknęłam w link i czekam aż się wszystkie zdjęcia otworzą. Na tyle łaskawe były, że otworzyły się od razu te nowe, a stare dla porównania wklejone jakoś nie chcą. Podobają mi się te norweskie klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 piękny ten biały pokoik DPS-iu:) też starych fotek nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Hmmm... Nie wiem, czemu starych nie widać. Mozna je jeszcze zobaczyć na naszej stronie internetowej gospodarstwa i stamtąd linkowałam je do bloga. Na stronie w galerii widać, zwłaszcza w zakładce o domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Depsiu-cudowny klimat w tym pokoiku, magicznym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts