Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jamlesik - już Ty na pewno coś wymyślisz, jakoś tę zgodę wydębisz, ja w Ciebie wierzę! ;)

Sipatko - no to współczuję, bo żeby grzecznie siedzieć i nagle doopa człowieka zaczyna boleć - to już jest nie fair!

Widziałam pomidory na balkonie w bloku, ale w salonie to jeszcze nie. Zaraz polecę do sąsiadki po sadzonki. Obiecała mi jakieś niesamowite pomidory. Pażywiom, pasmotrim... A miedzianem trza prysnąć - amiszątka-nieamiszątka - wszystkie jak leci.

Sipatka, to ja miałam lepiej. Bo ja siedziałam półdupkiem na wersalce, bo mi się wydawało, że tak będzie szybciej (przyszywać guzik). I kiedy wstawałam, to mnie łupnęło w samym przedziałku! A potem to już ani usiąść, ani wstać, ani się położyć, ani przewrócić z boku na bok! I głupio jęczeć "auuu moja duuupa!" Przerąbane! Ale i tak miałam lepiej niż Ty, bo nie siedziałam grzecznie normalnie, tylko na półdupku. Czyli był powód.

Oj, Wuśka...

Nie dajesz chłopu sie wykazać.

A nie zawsze wszystko musi byc doskonałe.

Powoli nauczyłby się. ;)

U nas cieplutko, wczoraj w czasie burzy podlało porządnie całkiem, faaaaajnie jest na dworze. :D

Groszek uprzejmie nam powschodził. :lol2:

U sąsiada już kwitnie...

Ziemniaków jeszcze nie widać, ale za to skrzyp w ziemniakach taki, że nad podziw! :mad:

W końcu wczoraj posadziliśmy pomidory, a dzisiaj kapustę.

A ja w "międzyczasie" maluję drugi pokój w domku.

Latam jak z piórkiem jakimś, naprawdę.

I chleb piekę hurtowo i mrożę, bo za tydzień mamy dwie imprezy regionalne, musimy zrobić dwa stoiska gospodarstwa.

Mam nadzieję, że domowy chleb z domowym smalcem będzie miał wzięcie. ;)