Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... no to przestań się wyrzekać :) ... i do spódniczki wpuść se gumkę :lol:

...... a tak wogle to pewnie nawet nikt nie pamięta, iż dziś "Dzień bez Stanika" jezd :) ;)

i tak to z wami jest, panowie. nie wyrzekać się jedzenia ale potem pokazywać jędrny biust bez stanika.

Oj, Jamles...

Teraz już się nie numeruje biustów, teraz to od A do... końca alfabetu. :lol2:

Wuska, Ty świntuchu jeden, Ty! ;)

Pawełku - i dobrze, że zgraja u drzwi, bo nawał pracy nie pozwala za dużo mysleć.

Czy Ty aby pamietałeś, żeby tego dnia bez stanika wystąpić???

Agduś - i ja tego kaca miałam chyba rzeczywiście cztery razy większego, bo Paweł latał, a ja cały wieczór nie mogłam się podnieść.

Dopiero dziś rano trochę sił witalnych we mnie wstąpiło.

Mój głupi majeranek drugi raz już siany i dalej ani myśli wschodzić. :evil:

Kurczę, za niecałe 2 tygodnie wybieramy się do starszego dziecka do UK.

Ja, Paweł i młodsze dziecko.

mam nadzieję, że ten samolot doleci na miejsce w jednym kawałku, bo przecie ja się boję latać. :oops:

Na pewno pamiętacie, jak w zeszłym roku galotami trzęsłam.

I wracałam do PL 3 dni po katastrofie smoleńskiej, galoty to mi się tak wytrzęsły, że aż poprzecierane.

Flaszkie wziąć na czas lotu czy jak?

Oj, Jamles...

Teraz już się nie numeruje biustów, teraz to od A do... końca alfabetu. :lol2:

to znaczy się Ą bez haczyka, czy Ż bez kropki :oops:

Wuska, Ty świntuchu jeden, Ty! ;)

noo :cool:

Mój głupi majeranek drugi raz już siany i dalej ani myśli wschodzić. :evil:

ciekawe czy mój wylazł

:yes:

pozd. :)

Kurczę, za niecałe 2 tygodnie wybieramy się do starszego dziecka do UK.

Ja, Paweł i młodsze dziecko.

mam nadzieję, że ten samolot doleci na miejsce w jednym kawałku, bo przecie ja się boję latać. :oops:

Na pewno pamiętacie, jak w zeszłym roku galotami trzęsłam.

I wracałam do PL 3 dni po katastrofie smoleńskiej, galoty to mi się tak wytrzęsły, że aż poprzecierane.

flaszki nie możesz, zabiorą ci przy odprawie. możesz na lotnisku kupić, ale zaplombują.

też używałam tego uspokajacza ale ostatnio mnie ud..pili

Możesz, co najwyżej, urżnąć się przed odprawą, może wpuszczą?

A tak poza tym nie wiesz nawet jak ci zazdroszczę! sklepy! koniec czerwca /początek lipca to czas wyprzedaży! Pozdrów M&S ode mnie ;)

...

Pawełku - i dobrze, że zgraja u drzwi, bo nawał pracy nie pozwala za dużo mysleć.

Czy Ty aby pamietałeś, żeby tego dnia bez stanika wystąpić???

...

... urodzinki obchodzę (dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po) :) ;)

Bez stanika to ja 365 na 24 ;)

...

...

flaszki nie możesz, zabiorą ci przy odprawie. możesz na lotnisku kupić, ale zaplombują.

też używałam tego uspokajacza ale ostatnio mnie ud..pili

Możesz, co najwyżej, urżnąć się przed odprawą, może wpuszczą?

...

... trza zastosować sztuczkę ... 5 małych flaszeczek po 100ml (choć na tak krótki lot pewnie wystarczą tylko trzy) ;) ... sprawdziłem i działa :)

Kuffa, może i poszukam takich szczeniaczków, w końcu dozwolone są, nie? :lol:

Ewa - pozdrowię, chociaż sklepy to miejsca najmniej przez nas odwiedzane.

W Tynemouth (dzielnica nadmorska) jest taki cudny pchli targ - tam to ja dopiero będę miała używanie! :cool:

U nas też gorąco, ale przynajmniej jakiś wiaterek był. Czy przy mojej awersji do słońca i upałów mądrze robię planując wakacje w Chorwacji? Bo ze zwiedzaniem Grecji i Włoch poczekamy na czasy, kiedy będziemy mogli pojechać tam we wrześniu.

U nas też gorąco, ale przynajmniej jakiś wiaterek był. Czy przy mojej awersji do słońca i upałów mądrze robię planując wakacje w Chorwacji? Bo ze zwiedzaniem Grecji i Włoch poczekamy na czasy, kiedy będziemy mogli pojechać tam we wrześniu.

nie weim, nie byłam w Chorwacji. Znaczy byłam, ale wtedy to się jeszcze Jugosławia nazywała :) Ciepło było, ale tu też nie jestem miarodajna, bo dla mnie ciepło zaczyna się od 30 st, wszystko, co poniżej, nie jest warte uwagi. A tak powyżej 30 to zaczynam mieć komfort cieplny, ze słońca złażę powyżej 40 albo i nie.

I dlatego nie przyjadę do Ciebie! ;)

... w porze letniej i tak na to nie liczyłem :) ;)

... bo dla mnie ciepło zaczyna się od 30 st, wszystko, co poniżej, nie jest warte uwagi. A tak powyżej 30 to zaczynam mieć komfort cieplny, ze słońca złażę powyżej 40 albo i nie.

:jawdrop:ooooo ... bratnia duszyczka :)

Dla mnie komfort to 20-26 stopni. Powyżej 26 chowam się w głęboki cień i polewam wodą. Powyżej 30 zaczynam kochać głębokie stare piwnice i klimatyzowane sklepy. Konieczność przebywania na słońcu sprawia, że powoli więdnę. Temperatury powyżej 40 stopni wolę sobie nie wyobrażać.

U nas też pogrzmiało gdzieś z oddali. I dobrze, że tylko z oddali. A padało w sobotę solidnie i ziemia pod skorupką jest wilgotna.