jamles 22.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 młoda a gdzie Ty się podziewasz? wciągło Cię w modrzewie? szuko miejsca w psychiatryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Mięty mam za dużo. Poza tym jakieś dwa ziółka, ładnie pachną, ale nie wiem, co to jest, więc nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.06.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Agduś ususz miętę ja się chętnie przyznam do suszu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Dobra, może jutro wyrwę tę, która wlazła na inne zioła. Wiem, święto jest, ale pojutrze wyjeżdżamy bladym świtem (właściwie to w środku nocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.06.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 taka swoja ususzona mięta potem zaparzyć no miodzio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.06.2011 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Pawełku - nie masz gdzieś procentowego składu takich ziół prowansalskich? Ja znaczy się wiem, co jest stosowane, stosowne ziółka zaposiadywam, tylko zastanawiam się nad ich wzajemnymi proporcjami w mieszance. Proszę bardzo Wersji przygotowania zestawu "ziół prowansalskich" jest dość sporo. Moim zdaniem, najbliższym oryginału jest "zestaw proporcji" pochodzący z południowej Francji. 1 łyżka rozmarynu 1 łyżka tymianku 1 łyżka cząbru 1 łyżka trybuli 1 łyżeczka kwiatów lawendy 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki sproszkowanych liści laurowych 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mięty opcjonalnie można dodać 1 łyżeczkę szałwi i (lub) 1 łyżeczkę nasion kopru włoskiego Jednakowoż, (jak już wyżej pisałem), proporcje mogą się różnić zależnie od regionu (a nawet kraju) w którym takie zestawy są przygotowywane. Nazwa mieszaniny ziół i przypraw, pt "Zioła Prowansalskie", jest raczej nazwą umowną ... tymniemniej jej powszechnymi składnikami, będą zawsze: bazylia, lawenda, majeranek, rozmaryn, cząber, tymianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Cześć DePeSiu Teraz częściej czytam niźli piszę .... taki czas. Pozdrawiam i pamiętam:) O matko, Króliczek!!! Kochany, a gdzież Ty się podziewasz i co u Ciebie słychać??? Dziękuję, że pamiętasz, zaglądaj, odzywaj się, chociaż czasem! Buziaki!!! Mięty mam za dużo. Poza tym jakieś dwa ziółka, ładnie pachną, ale nie wiem, co to jest, więc nie używam. Ty weź wysusz wszystko, potem będziemy identyfikować. Możesz zabrać ze sobą po gałązce z tych dwóch, spróbujemy okreslić, co to jest. Może to cos fajnego, a Ty nie wiesz...? Proszę bardzo Wersji przygotowania zestawu "ziół prowansalskich" jest dość sporo. Moim zdaniem, najbliższym oryginału jest "zestaw proporcji" pochodzący z południowej Francji. 1 łyżka rozmarynu 1 łyżka tymianku 1 łyżka cząbru 1 łyżka trybuli 1 łyżeczka kwiatów lawendy 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki sproszkowanych liści laurowych 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mięty opcjonalnie można dodać 1 łyżeczkę szałwi i (lub) 1 łyżeczkę nasion kopru włoskiego Jednakowoż, (jak już wyżej pisałem), proporcje mogą się różnić zależnie od regionu (a nawet kraju) w którym takie zestawy są przygotowywane. Nazwa mieszaniny ziół i przypraw, pt "Zioła Prowansalskie", jest raczej nazwą umowną ... tymniemniej jej powszechnymi składnikami, będą zawsze: bazylia, lawenda, majeranek, rozmaryn, cząber, tymianek. No. Nie ma to, jak wiedzieć, gdzie zapytać. Dziękuję!!! Na pewno dowalę sporo hyzopu, mam go dużo i bardzo lubię. Deszczu porządnego nam trzeba, deeeeeszczuuuuuuu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Ciekawe ... ja deszcz mam, dzisiaj znowu grzmiało i nawet popadało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.06.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Jedziemy za 4 godziny z hakiem. Może nie zapomnę ziela zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ciekawe, czy pamiętałas o płytkach z przedstawień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.06.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 No i co, dotarli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 No coś Ty, przecie jeszcze w tej Szklarskiej i Karpaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 to Frania odwiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.06.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Ha, kto wie, kto wie, co jej do głowy przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rynka 26.06.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Pozdrawiam i melduje swój powrót na łono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 26.06.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Cześć DPSia , zaglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.06.2011 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Słuchajcie, tylko wpadłam powiedzieć, że jest OK, ale czasu NIE MAM NA NIC. Buziaki dla wszystkich! Lecę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.06.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ..... Lecę! od kiedy taka miłośniczka latania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.07.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 gospodyni dalej lata ..... w ortalionie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts