Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Osia, żagle??? Ty szczęściaro, zazdroszczę dziko! :oops:

Ewa, tak myslałam, że na urlopie jesteś. :)

A co na to reszta rodziny?

Szczęśliwi mimo wszystko? ;)

Ania - gratuluję raz jeszcze, tylko pamiętaj o gimnastyce palca. :lol2:

Ja też mam taki dyplom, tylko... za każdym razem, kiedy cos zarządzę, nie ma żadnych Indian - i wódz musi sam(a) robić. :rotfl:

I wychodzi jak zawsze - za mało Indian, za dużo wodzów. :lol2:

Melduję, że wciąż pada, choć deszcz jest mniejszy.

Ale tak samo mokry. :evil:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Melduję, że padać przestało i w dowód wdzięczności poszłam na grzyby ... przyniosłam naprawdę dużo podgrzybków!!! Futrzaki mnie rozniosą, bo Ich przepędziłam po lesie jak konie po torze, a grzyby tuż pod nosem ...

Reszta rodziny cieszyła się z deszczu. Tą resztą była moja córka, bo się zmienialiśmy na posterunku. Ona włożyła nos w komputer albo książkę i była szczęśliwa, że nie musi łazić. Poruszała się na koniu, bo jeżdziła w deszczu też. Mnie było za mokro...

Ślimaki wyłażą. Tony, metry bieżące ślimaków. te najohydniejsze, bezskorupkowe. Fuj..

Paweł dzisiaj też z gośćmi pół kosza podgrzybków nazbierał! :eek:

Tak to jest, jak jak aura jesienna, to i roślinność jesienna.

U nas też ślimaki, chociaz w porównaniu z innymi nie jest tak źle, koleżanka agrogospodyni w Bieszczadach codziennie dwa pełniusieńkie wiadra tego świństwa zbiera. :jawdrop:

Ale ponoć już od środy ma byc całkiem przyzwoicie! :D

koleżanka agrogospodyni w Bieszczadach codziennie dwa pełniusieńkie wiadra tego świństwa zbiera. :jawdrop:

i co z nimi robi? Bo mogę zbierać ale nie wiem, co dalej. tych się nie jada a winniczków akurat nie widzę za dużo..

Melduję, że padać przestało i w dowód wdzięczności poszłam na grzyby ... przyniosłam naprawdę dużo podgrzybków!!! Futrzaki mnie rozniosą, bo Ich przepędziłam po lesie jak konie po torze, a grzyby tuż pod nosem ...

No właśnie! Coś to podejrzane było: las wpycha się do chałupy drzwiami i oknami, a my pod sąsiednimi wiochami grzybów szukamy:confused:.

Teraz już rozumiem;)

Ale może to i lepiej, że coś dla siebie zostawiłaś, bo rzeczywiście na Wigilię przyszło by mi suszone do ciebie w paczce wysyłać;):lol2:

Oooo, ooo, zaraz tam od popielcowej! :lol2:

Agduś, czy Ty już wróciłas??? :jawdrop:

Ewa, zawsze mozna im darmowe bilety lotnicze zafundować, najlepiej na jakiś piaszczysty teren, tam im ciężko się poruszać. ;)

Wywalasz i... fruuuuu!!! :lol2:

Wusia - braknąć nie powinno, jesli tylko będą rosły. ;)

Osia, żagle??? Ty szczęściaro, zazdroszczę dziko! :oops:

Sama sobie zazdraszczam ;), bo nie sądziłam, że nam się uda wyjechać...

Fajnie było, mimo, że my mało ogarnięci a reszta w ogóle pierwszy raz była, udało nam się popływać, przejść dwukrotnie śluzę, nie utopić po drodze, no i przede wszystkim uśmiać z siebie samych :) Było Super !!!

byłam koło ciebie tydzień temu :)

Zwiedzaliśmy Wieliczkę, ale przyznaję, że do Krakowa już nie zdążyliśmy...

No to spod Wieliczki miałaś już o rzut beretem do Niepołomic. Wprawdzie nas w domu nie ma, ale do dzisiaj dyżurowała u nas moja ciocia, która na pewno nie odmówiłaby Ci winniczków.

Oooo, ooo, zaraz tam od popielcowej! :lol2:

Agduś, czy Ty już wróciłas??? :jawdrop:

Ewa, zawsze mozna im darmowe bilety lotnicze zafundować, najlepiej na jakiś piaszczysty teren, tam im ciężko się poruszać. ;)

Wywalasz i... fruuuuu!!! :lol2:

Wusia - braknąć nie powinno, jesli tylko będą rosły. ;)

Czyżby jakieś problemy z pogodą??? U nas spoko!

No dobra, nie bijcie, w Budapeszcie ostatniego dnia padało, nocami też. W Zagrzebiu codziennie pokropiło - i dobrze, bo nie było upałów i przyjemnie się zwiedzało. Tutaj, czyli w pobliżu jezior Plitwickich sucho. Mam nadzieję, że jutro będzie w sam raz na zwiedzanie. A pojutrze ruszamy nad morze - tam podobno upalnie.

A linie lotnicze "ślimak line" to moja ulubiona metoda pozbywania się paskudów. Staram się zapewniać miękkie lądowanie w trawie.