Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Wypraszam sobie, o wkładaniu nic nie było. :p

My tylko o wyjmowaniu z gniazdek. :cool: ;)

To bardzo wazna sprawa jest!

Matko, uganiałam się dzisiaj jak pies za ogonem!

Ale wszyscy zakwaterowani, zadowoloni, nakarmieni i uśmiechnięci, a to przecie najważniejsze, nie?

Teraz mnie nogi na... bolą. :lol2:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to cię chyba brazulko dobiję, bo jak w Łodzi szaleją obrzydliwe burze, to ja w wieżowcu a wyciągam wtyczki z gniazdek i jeszcze antenę z telewizora.

Taki jakiś odruch.... Ale tylko jak szaleją gromy blisko .... Mój małż mówi, że i tak wszsystko wali w elektrociepłownie (się chyba zna, skoro tam pracuje co nie????) ale ja i tak wychodzę z założenia że strzeżonego Pan Bóg strzeże.

W bloku to się nie ma co bać. Tam są odgromniki i ze 3 zasieki z korków. W domku to co innego, niestety. Ja się tylko cieszę, że mam dachówkę, pod blachą czułabym się zdecydowanie gorzej, mimo, że to mało racjonalne :)

A w który komin? EC Widzew, Górna czy Bałuty? Tą przy Włókniarzy to ja z okna widzę. Są my sąsiadki? Hmmm jakaś taka zangielszczona składnia mi wyszła...

No i masz - wychodzi na to, że jednak burze są groźne, nie?

Kuffa, znowu jesień mam za oknami.

Kupiłam sobie 15 kg pomidorków i teraz będę je suszyć. :cool:

Mam nadzieję, że będą pyyyyyyszne! :lol:

Ewa - jasne, że właśnie tyle jest, co do jednej, wszystkie w administracyjnych granicach miasta.

Polecam na wakacje - przepiękne miejsca, fantastyczna plaża, mnóstwo miejsc do odwiedzenia i zobaczenia! :yes:

Perła Bałtyku (czyt.: Kołobrzeg) ładniejszy :yes::p

Dochtór, Ty jak już coś powiesz, to miło normalnie posłuchać :yes:

Nieprawda - Kołobrzeg tylko CHCIAŁBY być ładniejszy. :cool:

Plażę z błękitną flagą ma?

Najczystsze wody morskie w całej Polsce?

Forty liczne i doskonale zagospodarowane?

Marina i tawerna żeglarska?

Molo może?

No. :cool:

Braza, Perła jest piękna ale nie na wakacje. Do końca życia nie zapomnę, jak na całym wybrzeżu była piękna pogoda, i w Kołobrzegu też, a jakże, jak się leżało płasko rozciągniętym na plaży. Po podniesieniu głowy temperatura odczuwalna spadała do 15 stopni. O wodzie nawet nie wspominam, może zamoczyłam tam raz czubki palców. powiedzieli mi, że w Kołobrzegu jest mikroklimat i zawsze jest zimniej. Za to miło wspominam pobyt tam w sanatorium poza sezonem. Dyrektorem był mój kolega, miałam swój pokój, basen solankowy w dowolnej ilości i terminach i nie liczyłam na pogodę. Było super!

Kochana - Ty kochasz Kołobrzeg i dlatego myślisz, że ma wszystko. :cool: ;)

A święta Bożego Narodzenia i tak mają wyższość nad świętami Wielkiej Nocy! :lol2:

Boszsz, jak u nas dzisiaj zimno!

I podobno jutro ma być gorzej!

Czy kto widział kiedy paskudniejsze lato? :mad:

Wczoraj w mojej ulubionej klamociarni kupiłam sobie duuuużą deskę do krojenia, z jednej bardzo szerokiej dechy, naolejowaną porządnie, za... 1,50 zł. :lol:

Yaaaay! :wave: