Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkie są słodziaki niemożebne, a jakie cwane, to szok!

Tylko chciałabym, żeby jeszcze dobrze i zdrowo się chowały. :rolleyes:

Nasz biedny Gość wciąż w szpitalu i wciąż nie moga go wyleczyć.

Jutro jego żona przenosi się do hotelu w mieście, bo własnie kończą im się "wczasy" u nas. :(

Okropnie mi przykro, że już zawsze będziemy im się z taka traumą kojarzyć.

Coś musiało z tym panem być już wcześniej, tak ni z gruchy ni z pietruchy takie rzeczy się nie zdarzają ... Gdy pracowąłam w ośrodku sanatoryjnym takich przypadków było wiele, 3 niestety skończyły się tragicznie ...

C'est la vie - jak mówią Ci znad Loary ...

Ha, myśl własciwie przednia jest - chyba pójdę zaraz troche pomieszać. :stirthepot:

Pan trochę słabo się czuł już od dwóch dni, ale na wywczasy do nas się wybrał.

6-godzinna podróż zdaje się przyspieszyła zaostrzenie objawów...

No nic, będziemy mieszać, a nuż się uda. ;)

Kochani, a ja prośbę mam.

Jesli ktos z Was, tak jak ja, nie chce roślin GMO w Polsce - niech podpiszę tę PETYCJĘ.

Bardzo bym nie chciała, żeby to świństwo rozpanoszyło sie u nas, więc proszę o pomoc, każdy głos się liczy!

Będę wdzięczna za umieszczenie tego linka w Waszych komentach, nie chcę tego robic sama, bo ktoś może sobie nie życzyć z powodu, że ma inne zdanie. ;)

Agduś - z tego co ja wiem, to uchwalili ustawę o nasiennictwie, która GMO dopuszczała, Komorowski to zawetował po protestach i petycjach, podobnych do powyższej.

Teraz warto by powalczyć o zakaz GMO.

Jeśli uchwalili zakaz, to raczej bym wiedziała, śledzę strony zajmujące się WYŁĄCZNIE tym tematem.

Właśnie czytałam o pszczelarzu w Niemczech, któremu w badaniach wyszło, że jego miody zawierają GMO bo te latające nic sobie z zakazów nie robiły i człowiek został z miodem, z którym nie ma co robić. Nie wiem czy jeszcze i kary mu nie przysolili. DPS dzięki Tobie czytam tamten wątek i wyrywkowo różne linki...włos na głowie się jeży

Ależ Gosiek, niczego nie wywalaj, jeszcze trzeba do tamtego wątku wstawić, jeśli nie ma!

Widzisz - z tym jest tak, że jak człowiek słyszy pierwszy raz niektóre rzeczy, to myśli: "Nie, to niemozliwe. Jakieś oszołomskie wymysły, może jeszcze UFO im na grządki sra!"

A potem, jak sie zacznie czytać, to... włos się jezy na głowie.

Jeśli dzięki mojemu gadaniu choć jedna osoba zainteresowała się tematem i uzyska wiedzę na ten temat - jestem bardzo szczęśliwa.

Im więcej osób WIE, tym więcej szans na to, że GMO w końcu zostanie wyrugowane z naszego kraju, bo jest po prostu groźne.

No to lecę malować w tym cholernym salonie... ;)

Aniu - dziękuję bardzo, tutaj każdy głos się liczy! :hug:

Wusia - i tak trafisz w bardak remontowy w domu, dobrze, że będziesz mieszkać w domku dla gości...

Jakiś męczący ten rok jest, okropnie dużo musieliśmy zrobić, niespecjalnie sobie z tym wszystkim poradziliśmy.

Chyba się starzeję. :sick:

Sklep jest całkiem blisko. W domku jest kuchenka mikro (nie mylić z mikrofalową), wyposażona już chyba tylko w czajnik, ale w stodole tyż maleńka kuchnia dla gości powstała. Nie oglądałam dokładnie, wiec nie wiem, co w niej można zrobić, a czego nie. Podejrzewam, że wesela ani Wigilii by się nie dało... Edytowane przez Agduś