wu 18.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 a pieczonki to Wam rzeczywiście smakować musiał skoroś od razu 10 litrowy gar zakupiła zanim ja do dom wróciłam:rotfl: a pokaż że to cudo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.09.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Jakoś wytrzymam, najwyżej pomysli, że lekarz oszalał i ucieknie Pieczonki to tzw"kociołek"? Jadłam to kiedyś w wersji skąpej pani domu, z dużą iloscią kapusty chyba. Fuj, obrzydliwe było. Dopiero jak moi górale zrobili "na bogato" z dużą ilością boczku a małą warzyw, to było coś... Tylko chyba ciut niezdrowe i niedietetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Tak Was zszokowałam tymi informacjami, że Wam słów zabrakło?. TAK... ZSZOKOWAŁAŚ... ale nie odzywalim się , bo gości mielim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 a DPS-ia prawdę gada niby grzybów nie było a ja trzy pełne słoje ususzonych mam;) a te słoje to ............. po małej musztardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.09.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Moze Depesiu podzielisz sie tym przepisem na pyszny chlebek Ja od siebie moge polecic http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/Chleb-z-San-Francisco-na-zakwasie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.09.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Markotko, ja się cały czas dzielę, też na blogu, TUTAJ. Wusia, ja Cię proszę, Ty przestań tak chwalić, było fajnie, bo goście fajni - i tyle. Pieczonki były znakomite, a w sumie boczku to tam nie tak dużo, zwłaszcza jeśli kupi się taki chudszy. W tym Wusiowym trochę więcej jest warzyw niż mięcha, ale kapusta to tylko jako liść do przykrycia. Jak kociołek przyjedzie, to pokażę, pewnie że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ooo superowo wyprobuje tylko musze pozmniejszac ilosc skladnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 żebyś się nie pomyliła http://sklep.73.pl/galerie/k/kalkulator-citizen-sdc-8_342.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Pieczonki były znakomite, a w sumie boczku to tam nie tak dużo, zwłaszcza jeśli kupi się taki chudszy. W tym Wusiowym trochę więcej jest warzyw niż mięcha, ale kapusta to tylko jako liść do przykrycia. Jak kociołek przyjedzie, to pokażę, pewnie że tak. to co tam było? w tym co jadlam, niedobrym, były ziemniaki, troszkę miesa (kiełbasy) i wyszla z tego taka gotowana breja niejadalna. W tym u górali było trochę ziemniaków, duuzo rożnych mięs, trochę marchewki i było bardzo dobre ale na pewno nie dietetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.09.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W tym warstwami: najpierw chudy pokrojony boczek, potem ziemniaki, cebula, buraczki, marchewka, kiełbasa krojona w plastry.Niewiele soli (sypana tylko na ziemniaki) i odrobina pieprzu, też tylko na ziemniaki. Potem kolejność warstw jeszcze raz, musi być bardzo dobrze wypchany kociołek, żeby trochę wystawało z niego. Na samą górę wielki liśc kapusty i na to wieczko, bardzo mocno dociśnięte i dokręcone. I nie stawiasz w środek ogniska, tylko trzeba rozgarnąć ogień, ułozyć taki "płonący krąg" z drewek i dopiero w środku tego kręgu postawić kociołek. I żeby ogień nie był bezpośrednio na ściankach kociołka, tylko troszkę dalej. Czekasz jakieś 45 minut do godziny i gotowe. PYSZNE!!! Wusia, jak coś pokręciłam, to mnie popraw! Markotko - mam nadzieję, że będzie dobry, powinien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.09.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Rany... Ja niby po obiedzie już jestem, ale jak tak czytam to mi ślina po brodzie kapie jak owczarkowi jakiemuś... To musi być przepyyyyyyyyyyyyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 DPS-ia no;) na spód skóra boczkowa, potem ziemniory i soli i pieprzu to tak coby słone i pieprzne było a reszta git:lol: i dodam jeszcze co najlepiej smakują popijane kwaśnym mleczkiem albo kefirkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ania ja tam obiektywna nie jestem mnie bardzo smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.09.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 DPS-ia no;) na spód skóra boczkowa, potem ziemniory i soli i pieprzu to tak coby słone i pieprzne było a reszta git:lol: i dodam jeszcze co najlepiej smakują popijane kwaśnym mleczkiem albo kefirkiem żadne tam kwaśne mleko, jak już coś, to mleko od wściekłej krowy, i musi być odpowiednio mocne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 aaaaaaaaaaaaa i DPS-iunia za fotki dziękuję bardzo z tym że mnie to raczej wyciąć mogłaś z nich:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dochtór http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e158.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.09.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ... widzę, że o żarełku dyskusja ... kto nie ma kociołka może sobie zrobić w piekarniku (prawie to samo ... choć prawie robi tutaj jednak różnicę) ... prócz tego kociołek bardzo przydatny jest do gotowania bigosu lubo też, można uwarzyć coś dzikiego kociołkowe pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.09.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dochtór http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e158.gif no co? tak jest smaczniejsze, a i tuste lepiej się trawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 taaaaaaaaaaaaa jeszcze dodatkowo wątrobę obciążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.