Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Nieee, Chef zajęty zupą z krokodyla. ;)

Zamiłowanie...?

Też coś, tfu!

Nie lubię prasowania, ale muszę - obrusy nie dadzą się porządnie na domowym maglu zrobić, a będą potrzebne za moment na kolejny zjazd rodzinny, tym razem Dziadków...

Jak przezyję te wszystkie imprezy, to zamknę sezon i wreszcie odetchnę z prawdziwą ulgą!

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agduś - "Allo allo" nie oglądałam, ja o tej porze to śpię. ;)

Biletów na wycieczki z prasowaniem nie przyjmuję, chyba że do towarzystwa dostanę jakiegoś bardzo seksownego pomocnika! ;)

U nas dzisiaj już też, niestety, przymrozek był. :(

Jak ja się cieszę, że zmusiłam Sołtysa jeszcze latem do zrobienia tej kozy!

W sypialni teraz cieplutko, jak się drzwi zamknie, to nawet nie idzie wytrzymać, a spala się marne kilka malutkich kawałków. :cool:

Dzisiaj przyjeżdżają ostatni goście w tym sezonie.

Super, że są i - super, że ostatni!!! :lol2:

Ciocia mnie przymrozkami postraszyła, więc rzuciłam się dzisiaj do zbierania dyń i buraków. Marchewka w ziemi siedzi, to może te pierwsze jej nie ruszą. No i teraz nie ma zmiłuj - muszę te dobra przerobić i w słoiki powkładać. Buraki wedle przepisu teściowej - bardzo mi smakują, tylko dodaję więcej czosnku. Dynie jakoś zamarynuję, ale czemu we wszystkich przepisach jest tak strasznie dużo cukru???!!! Jeżeli połowę z tego dam, to będzie za słodkie! I zupy bym nagotowała i zamroziła, ale robot zepsuty i nie będę miała jak zmiksować.

Co by tu jeszcze?

No coś bym Ci znalazła, ale zaraz pewnie będziesz marudzić, tym bardziej, że ja przepisów nie wypróbowywałam, poza dżemem co to na moim blogu. ;)

Boję się więc coś napisać w temacie dyniowym.

Zaraz pójdę podac gościom ostatnią obiadokolację w tym sezonie - hurrra!!!! :wave:

Zaraz pójdę podac gościom ostatnią obiadokolację w tym sezonie - hurrra!!!! :wave:

Hello Gospodyni :-) Jako, ze od kwietnia mam PIERWSZY weekend wolny przybieglam sie przywitac i napisac, ze zyje, zagladam i kibicuje wszystkim gospodarskim poczynaniom Szanownej Gospodyni i Szanownego Soltysa :-) No i niech Gospodyni troche odpocznie :yes: Moze listopad na lenistwo nie jest wymarzony, no ale ... ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :-) Tak jak ja :D

Buziaki ogromne Depsiu, a jakbys sie gdzie do Wawy wybierala to daj znac! Trzeba bedzie to o bar oprzec :stirthepot:

jedno pytanko, Chefa zbanowali czy na pustyni zupę z grzechotnika pichci :rolleyes:

... prawie zgadłeś :) rozpocząłem właśnie sezon łowieck :) :yes: ... przednim kółkiem i zderzakiem dostał w łepek a tylnim "wypatroszyłem"

http://www.chefpaul.net/Florida/hog01.jpg

Nieee, Chef zajęty zupą z krokodyla. ;)

Zamiłowanie...?

... raczej "zmiłowanie" :)

... ze "świniaka" nie wyciąłem nawet szynek z braku czasu :(

FM "chodzi" coraz gorzej ... i wkurwia mnie ta powolność coraz bardziej (a mam bardzo szybkie, światłowodowe łącze) ... jeżeli się nie poprawi, to wszystko wskazuje na to, że pisał tutaj będę tylko w komentach Anetki, (niestety tylko zaglądał do Brazki, Agdusi, "polityki" i bawiących mnie wypowiedzi Włodzia W ... no i jeszcze, co oczywiste, odpowiadał na ewentualne pytania w "kulinariach")

Sezon "grzybowy" (na niezabudowanej działce obok) rozpoczęty :)

http://www.chefpaul.net/Florida/mushrooms2011c.jpg

ps - Jamles ... odpowiedź na "dręczące" Cię pytanie znajdziesz tutaj :)

Edytowane przez Chef Paul