Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

Zestaw z koperkiem - całkiem dobry pomysł, nawet bardzo dobry!

I jeszcze zestaw z majerankiem, o!

Babcia dodaje troche majeranku do sporej ilości zup - jest naprawdę dobre potem!

I cząber do fasolowej!

No, rozkręcamy się powoli razem, jeszcze trochę i opatentujemy autorskie mieszanki ziołowe! :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i proszę - oto smutny obraz polskiego społeczeństwa, nie rozumiejącego wagi prawidłowego odżywania i roli ziół, które ułatwiają i wspomagają trawienie! :lol2:

I potem zastanawiają się, dlaczego tyle chorób się ich czepia... :p

 

Zioła to podstawa, moje drogie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rosołek z pietruszką czy bez jest błe! Pietruszka w makaronie albo sałatce warzywnej sprawia, że te potrawy stają się niejadalne! Osobne ziółka, jak widać, są najlepsze. Ja jednak mam takie wypróbowane mieszanki na szybkie gotowanie.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:lol2:

Osobne są dostępne, ale jakieś mieszanki wybuchowe też muszą być!

Bazylia do rosołu? :o

Nigdy nie słyszałam, ja z pietruszkowych. ;)

Ale do pomidorowej - ooo, tak, tak, tak! :D

Mieta? :o

 

A do czego dodajecie koperek?

Opowiadajcie, to naprawdę ciekawe!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A do czego dodajecie koperek?

Opowiadajcie, to naprawdę ciekawe!

większość na kompost o ile im wyrośnie ;)

do biołyj kyjzy, modych kartofli, do starych tyż jak som posztampfowane i do tego kiszka,

do rosołu i inkszych zup, do pstrąga tyż, do szałotu zielonego

jedynie mi nie podchodzi sos koperkowy a w nim jajka ..... awersja z dzieciństwa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kopereczek do krupniku, ryżanki, zacierkowej, dodre też pulpeciki w sosie koperkowym, wnuczka uwielbia , a wnuk od czasu kiedy zaczął zwracać uwagę na kolory stanowczo mówi ble....

Ja robię też koperek solony pyszny do rosołu, pomidorówkii i innych zup jak wyżej napisałam, zdecydownie wolę solony niż suszony.

Aha dobry też jest mrożony, pachnie i smakuje jak świeży.

Edytowane przez JAGODA 51
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...