DPS 20.10.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Zestaw z koperkiem - całkiem dobry pomysł, nawet bardzo dobry! I jeszcze zestaw z majerankiem, o! Babcia dodaje troche majeranku do sporej ilości zup - jest naprawdę dobre potem! I cząber do fasolowej! No, rozkręcamy się powoli razem, jeszcze trochę i opatentujemy autorskie mieszanki ziołowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Nie cierpię majeranku! Za to kminek mogę jeść garściami!!! Mogę chlebek świeży posmarować masełkiem, posypać solą i grubo kminkiem albo serek biały utrzeć ze śmietaną i dowalić górę kminku... pyyyycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 koperek ma rację bytu wyłącznie w ogórkach kiszonych:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Świeży na młodych ziemniaczkach jest do przyjęcia. Byle nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 nie nie i jeszcze raz nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Nie podzielam, ale rozumiem - dla mnie zielona pietruszka jest nie do przyjęcia w żadnej ilości. No, jeszcze wygotowana w zupie tak, ale świeża pływająca po niej - NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.10.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No i proszę - oto smutny obraz polskiego społeczeństwa, nie rozumiejącego wagi prawidłowego odżywania i roli ziół, które ułatwiają i wspomagają trawienie! I potem zastanawiają się, dlaczego tyle chorób się ich czepia... Zioła to podstawa, moje drogie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Depsia, co Ty z tymi zestawami Ziola trzyma sie osobno, a mieszanki czyli "do wszystkiego" jest "do niczego" ... Zadna szanujaca kuchnia nie miesza, tylko dodaje w zaleznosci od potrawy i smaku zainteresowanych Zobacz, tutaj pare zdan a kazde odmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 oooooooooooooo pietruszeczka w dużej ilości w rosołku i szczypiorek na kanapce tak żeby zielona była:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wu, do rosolku to bazylia Pietruszka do makaronow i klasycznej salatki jarzynowej Szczypiorek w jajecznicy, twarogu i w sosie czosnkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Amberciu nieeeeeeee bazylia do pomidorowej:lol: rosołek posypany piertuszeczką drobno posiekaną miodzio;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.10.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 No widzisz Wusia, co jezyk i paszcza to inne gusta Dlatego mieszaniu mowimy NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ale ziółka prowansalskie DPS-i mniam som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Obiecuję, że nie będę mieszać ...! A do rosołu to ja kilka listków mięty dodaję, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Rosołek z pietruszką czy bez jest błe! Pietruszka w makaronie albo sałatce warzywnej sprawia, że te potrawy stają się niejadalne! Osobne ziółka, jak widać, są najlepsze. Ja jednak mam takie wypróbowane mieszanki na szybkie gotowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 A jak dodasz kminku, to Jamles nie tknie .... szczero prowda jak można nie lubić majeranku z tą miętą w rosole to też przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.10.2011 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Osobne są dostępne, ale jakieś mieszanki wybuchowe też muszą być! Bazylia do rosołu? Nigdy nie słyszałam, ja z pietruszkowych. Ale do pomidorowej - ooo, tak, tak, tak! Mieta? A do czego dodajecie koperek? Opowiadajcie, to naprawdę ciekawe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.10.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 A do czego dodajecie koperek? Opowiadajcie, to naprawdę ciekawe! większość na kompost o ile im wyrośnie do biołyj kyjzy, modych kartofli, do starych tyż jak som posztampfowane i do tego kiszka, do rosołu i inkszych zup, do pstrąga tyż, do szałotu zielonego jedynie mi nie podchodzi sos koperkowy a w nim jajka ..... awersja z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Do zupy koperkowej ... rzadko, bo rzadko, ale takową gotuję ... i do ogórkowej też, ale nie przeginam. Miętę dodaję właściwie do wszystkich zup, ja mam smak mało wyrafinowany i mi nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 21.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Kopereczek do krupniku, ryżanki, zacierkowej, dodre też pulpeciki w sosie koperkowym, wnuczka uwielbia , a wnuk od czasu kiedy zaczął zwracać uwagę na kolory stanowczo mówi ble....Ja robię też koperek solony pyszny do rosołu, pomidorówkii i innych zup jak wyżej napisałam, zdecydownie wolę solony niż suszony.Aha dobry też jest mrożony, pachnie i smakuje jak świeży. Edytowane 21 Października 2011 przez JAGODA 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.