Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chleba z czosnkiem jakoś się nie nauczyłam.

Ale nie wyobrażam sobie pieczeni bez czosnku, a sos czosnkowy to mistrzostwo świata, zwłaszcza w wykonaniu Pawła.

I warzywa z patelni, tuż przed podaniem posypane czosnkiem suszonym...

W lesie dzisiaj byliśmy, na spacerze.

Boszsz, jak pięknie, jak cicho, wilgotno, pachnąco, spokojnie, słonecznie... Cudnie!!!

Z tym świeżo mielonym...

Pecha jakiegoś mam i nijak nie moge trafić na sensowny młynek do pieprzu.

Kupiłam dwa, oba do doopy, prawie nic się z nich nie sypie, zacinają się w ręku i w ogóle.

Jak widzę odpowiednio duży, to znowuż wzornictwo mi nie odpowiada. :lol2:

Marudna jestem, wiem... ;)

Ja bym kciała ręczny, tylko żeby jakiś porządny.

Ot, rozmarzyłam się. :lol2:ny zewnętrznej w miejscu okna i ścianki działowe

Dzisiaj przygotowaliśmy domek dla gości do kolejnej budowy. :p

Trzeba zlikwidować w nim pozostałe po kuchence pomieszczenie i poszerzyć oba pokoje i obie łazienki o powstałą w ten sposób przestrzeń.

Normalka, budowa zwalenie ścian działowych, demontaż okna, zbudowanie ściany zewnętrznej w miejscu okna i ścianki działowej między pokojami i łazienkami.

Nowe rozprowadzenie rur z wodą, nowe łazienki (trzeba część ścian przebudować i nowe prysznice zrobić).

Ot, taki mały bieżący remoncik... :rotfl:

Koniecznie chcemy poszerzyć pokoje i zrobic lepsze łazienki, bo one są naprawdę małe, a do tego w fatalnym stanie.

Ewa, jak przyjedziecie, to najwyżej dziecko dostanie cały pokój, a co! ;)

Osia, prosze mi tu nie zwieszać nosa na kwintę, bo już masz duuuużo bliżej niż dalej, nie wolno tak! :mad:

Za chwileczkę się wprowadzasz, proszę nie jęczeć, nie poddawać się nastrojom, tylko pakować kartony i zbierać doopę - czas do domu wreszcie wejść!!! :lol:

Osia, prosze mi tu nie zwieszać nosa na kwintę, bo już masz duuuużo bliżej niż dalej, nie wolno tak! :mad:

Za chwileczkę się wprowadzasz, proszę nie jęczeć, nie poddawać się nastrojom, tylko pakować kartony i zbierać doopę - czas do domu wreszcie wejść!!! :lol:

Osia ściskaj doopsko już masz jeden mały kroczek a potem sobie odpoczniesz:)

Chyba macie rację, tylko mnie cóś przygniotło dziś...:bash:

Dobrze, że jesteście :hug:

Ale obiecywam, od jutra siem podnieść i ruszyć do boju!!! ;)

... oliwa ze świeżo mielonym pieprzem ziołowym i roztartym czosnkiem ... maczamy w tym świeży pachnący chlebek :D

Hmmmmm... Mam oliwę prosto od krowy - znaczy prosto od producenta ze Smokwicy na Korczuli w Chorwacji. Kiedy mi pani nalała szczodrze do kieliszka, żebym zdegustowała, poczułam się zdegustowana - pić coś tak tłustego???!!! Poczułam gotowość do wypuszczenia pawia. ALe pani namawiała, więc się przemogliśmy (wreszcie Andrzej - kierowca - mógł coś zdegustować, bo zazwyczaj to ja wychodziłam narąbana w biedroneczkę po degustacji wina i rakii) i dało się wytrzymać. A oliwa pachnie, jak żadna ze sklepu! To może tę oliwę z pieprzem i czosnkiem? Tylko w młynku mam zwykły, a ziołowy mielony w torebce...

A i owszem, marudzisz, ale ... mam to samo! Nie trafiłam jeszcze na swój typ młynka!!

Kupiłam w IKEI i jestem bardzo zadowolona. Mam go już od kilka lat i wciąż działa, nie zacina się, łatwo go napełnić.

a nie leipeij zrobić tam malutką sypialenkę na 1 łóżko, dostępną z jednego pokoju? Jak rodzina 2+1 potrzebuje?

No! Mimo wszystko pomysł wart przemyślenia. Nie każdy zdecyduje się na zapłacenie za drugi cały pokój.

Koniecznie chcemy poszerzyć pokoje i zrobic lepsze łazienki, bo one są naprawdę małe, a do tego w fatalnym stanie.

Ewa, jak przyjedziecie, to najwyżej dziecko dostanie cały pokój, a co! ;)

łazienki są małe, ale przede wszytkim plastikowe. Daj zwykłe kafle, jakieś tanie, ale się człowiek nie będzie bał, że po myciu ruinę zostawi. Przestrzeni więcej nie potrzeba, w końcu to wakacje, salon kąpielowy nie jest potrzebny.

Chyba że taka plastikowa, jak kiedyś spotkałam w akademiku (w GB, żeby nie było nieporozumień ;) ) - cała komora do której człowiek właził ale... jak chciał mieć czysto, to wrzucał wczesniej 2p. I łazienka się sama myła. Cała. I była cieplutka, fajnie było do niej wejść :)

Edytowane przez EZS

Chleba z czosnkiem jakoś się nie nauczyłam.

nie wierzę, mając kuchnię węglową :eek:

chleb z bratruły posmarowany czosnkiem i masłem i posolony

chociaż lepszy jest upieczony na blasze, tylko potem trzeba blachę wyczyścić

Osia ściskaj doopsko już masz jeden mały kroczek a potem sobie odpoczniesz:)

tylko czy ze ściśniętą da się jakikolwiek krok zrobić ....... może coś wylecieć :oops: