Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

o rany, Frosiu, jak to miło, że zajrzałaś tutaj! :D Z wrażenia stronka z postingiem nijak nie chce mi pobrać wszystkich emotikonów! :D Dziękuję za miłe słowa i za pozdrowionka, uściskaj Frscha ode mnie (Paweł nie widzi :wink: )! A ja już myślę o dniu jutrzejszym, muszę znaleźć coś ładnego dla Ciebie... :D :D :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo - kredensik pierwsza klasa! 8)

Bardzo mu tam do twarzy...Super.

A mam taką do Ciebie prośbę - ja WIEM że w tej chwili (bez koniecznych upiekszeń-obudowa) Wasz wspaniały nowy basen wygląda średnio, ale... bardzo prosze o jego fotki tak aby go było własnie dobrze widać.. własnie noszę się z myślą zakupu takiego i taka wizualizacja w naturze baardzo by mi pomogła!

Gagatko, dobrze, że wiesz, iż basen póki co niepiękny. :wink: Nie ma sprawy, parę fotek trzasnę i pokażę, tylko... co Cię interesuje? Wnętrze? Stelaż? Drabinka? Pompa? Bo nie wiem, co mam fotografować... :roll:

no Jego Całego :D jak tak sobie stoi na trawie jak to wygląda,z przodu z boku, ze środka.... bo mam kłopoty z wyobrażeniem sobie tego a jak zobacze to będe mogła od razu teraz już kombinować jak go wkomponowac bardziej w otoczenie itp.. no wiesz.

A nawiasem mówiąc- czy Ty juz karmisz swoich gości? czy kuchnia już działa? Bo jakos nie załapałam :oops:

Pre...datoreska prowadzi teraz turnusy odchudzające.

Śniadanie:

Woda ciepła

II śniadanie:

Pływanie w basenie

Podobiadek:

Świeże powietrze

Obiad:

Najbliższa knajpka 10 km pieszo

Podwieczorek:

Śpiew ptaków

Kolacja :

Woda zimna

Podkurek:

Zorza poranna.

A kredensik to... cacuszko :)

no Jego Całego :D jak tak sobie stoi na trawie jak to wygląda,z przodu z boku, ze środka.... bo mam kłopoty z wyobrażeniem sobie tego a jak zobacze to będe mogła od razu teraz już kombinować jak go wkomponowac bardziej w otoczenie itp.. no wiesz.

A nawiasem mówiąc- czy Ty juz karmisz swoich gości? czy kuchnia już działa? Bo jakos nie załapałam :oops:

Aha... No to lecę fotografować Jego Całego... :lol: Wrzucę w dziennik, chociaż... :roll: nie budowaliśmy go... :roll: :wink:

Pre...datoreska {przyp. mój: :evil: }prowadzi teraz turnusy odchudzające.

Śniadanie:

Woda ciepła

II śniadanie:

Pływanie w basenie

Podobiadek:

Świeże powietrze

Obiad:

Najbliższa knajpka 10 km pieszo

Podwieczorek:

Śpiew ptaków

Kolacja :

Woda zimna

Podkurek:

Zorza poranna.

{przyp. mój: chyba to druknę i powieszę na ścianie w jadalni - zalecenia fachowca dla grubych bab! :lol: :lol: :lol: }

A kredensik to... cacuszko :)

Dziękuję, Komturze kochany! Od razu nastrój mi się poprawił! :D :D :D 8)

Fajny ten kredens :lol: A to okno to jest to samo, które z takim mozołem Paweł wstawiał? Próbowałam na powiększeniu dopatrzeć się tych nowych cegieł, ale nic z tego. Gratulki :p

Coraz bardziej mi się tam u Ciebie podoba :D A te konie niedaleko Was, to po ile oni sobie liczą za godzinę, jesteś może zorientowana?

Fajny ten kredens :lol: A to okno to jest to samo, które z takim mozołem Paweł wstawiał? Próbowałam na powiększeniu dopatrzeć się tych nowych cegieł, ale nic z tego. Gratulki :p

Coraz bardziej mi się tam u Ciebie podoba :D A te konie niedaleko Was, to po ile oni sobie liczą za godzinę, jesteś może zorientowana?

Ha, Paweł dlatego tak się mozolił, żeby nie było nowych cegieł! Miało wyglądać tak, jakby okno było od lat. I wygląda na to, że się udało - bo to jest to świeżo wstawione okno! :D 8) Nowe cegły i tynk bardzo by raziły... 8) Ile tam sobie liczą nie wiem, ale mogę spytać. Goście chodzą, jeszcze nigdy nie narzekali na ceny, więc chyba nie jest źle. :D Do ośrodka niecały kilometr, fajnie jest. Jak coś myślisz, to odezwij się na maila, albo priva... :D

Ile tam sobie liczą nie wiem, ale mogę spytać. Goście chodzą, jeszcze nigdy nie narzekali na ceny, więc chyba nie jest źle. :D Do ośrodka niecały kilometr, fajnie jest. Jak coś myślisz, to odezwij się na maila, albo priva... :D

Tak narazie myślę, może sierpień, ale w tym roku to nie tylko ode mnie zależy :( Odezwę się na pewno jak już będę pewna. Skoro goście nie narzekają, to faktycznie nie jest żle :p

Pozdrawiam i jeszcze raz gratulki dla Pawła

:D Przeczytałam dziennik, obejrzałam zdjęcia i jestem pod wrażeniem. Gratuluję pomysłu- jest świetny. A tak na marginesie to jestem z Warszawy ale siedem lat mieszkałam w Gorzowie Wlkp. Mimo, że nie mamy tam rodziny uważam to miasto za swoje drugie rodzinne. Zresztą mamy zaprzyjaźnionych dawnych sąsiadów i bywamy tam prawie co roku. Okolice macie przepiekne- w Lubniewicach byłam w zeszłym roku. Życzę powodzenia a sobie takiego ożywczego optymizmu. Na pewno zdobywam właśnie jedno z pierwszych moich doświadczeń ( jeśli chodzi o moje przymiarki do budowy i projektowania ogrodu ) - zaczynam pisać dziennik.

Nie wiem jak się wpisać w "komentarze". Jeszcze się niezgrabnie poruszam po forum. Pozdrawiam serdecznie

Nie wiem jak się wpisać w "komentarze". Jeszcze się niezgrabnie poruszam po forum. Pozdrawiam serdecznie

No przecież właśnie się wpisałaś w komentarze... :lol: :lol: Świetnie Ci wyszło! :lol: 8) Dziękuję za miłe słowo, a dziennik załóż - to pomaga, dostaniesz duuuuużą dawkę optymizmu i wsparcia, nie mówiąc o fachowych radach i świetnych pomysłach! :D

Nowe okno jak stare!

Ujęło mnie to, że tak przejmujesz się wyglądem basenu. Tak, "znam" Cię na tyle, że mnie to nie dziwi, ale jednak nie każdy aż tak myśli o wrażeniach estetycznych. Ot, postawi basen, byle było się w czym popluskać, a goście moczą się i są zadowoleni, nie wymagając od basenu, żeby się komponował z otoczeniem.

Mam coraz większą ochotę zobaczyć to na własne oczy.

Mam coraz większą ochotę zobaczyć to na własne oczy.

Mam taką samą ochotę na to samo. Przymiarki już są, dam znać na www.

Agduś, wyprzedzasz mnie o krok :p ale to dlatego, bo ja cały czas próbuję dokończyć czytania Twojego dziennika :p

Pozdrawiam

No przecież właśnie się wpisałaś w komentarze...

Jakoś tak mi wyszło.. :D . Dotarłam do kilku osób, które wybudowały dom w/g projektu KORAL i przesłały mi mailem zdjęcia. Jest to duża pomoc, bo dom można ocenić nie tylko na bazie projektu. Może uda mi sie go obejrzeć w naturze i przejść się po nim? To by było świetne. Szukam w internecie informacji na temat sposobów ogrzewania- również pompa ciepła mnie interesuje- choć się na tym nie znam... Ale chcę mieć dom pasywny- wyczytałam, że tak sie mówi o ciepłym i energooszczędnym domu. Szukam również stron z urządzaniem ogrodu, bo nie chcę wydawać kasy na firmę. Mam wizję tego czego chcę i mam nadzieje, że uda mi się ją zrealizować. Ale na razie są to tylko przymiarki - a jak wyjdzie w praktyce- zobaczymy. Marzy mi się np. aleja lipowa prowadząca do domu...i park przebarwiający sie jesienią... Może też mały staw??.... Pomarzyć dobra rzecz... :wink: Pozdrawiam miło