Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uff...

Jeszcze mi się w głowie mąci, tyleśmy zobaczyli i przejechali. :)

Bylim w okolicach Mannheim - matko, ile tam do zwiedzania i oglądania, to strach!

Nie wiem, czy pojadę jeszcze, bo co się coś obejrzy, to okazuje się, że trzeba jeszcze zobaczyć kolejne 10 miejsc! :jawdrop:

Przedgórze alpejskie, całkiem fajne górki, trochę jak nasze Karkonosze, takie przyjazne.

Rejon nad rzeką Ren, więc wino reńskie leje się strumieniami, specjalne świąteczne takie, Gluehwein się nazywa, po niecałe 1 euro! :jawdrop:

I żadne paskudztwo!

I co góra, to na niej zamek albo i dwa!

I winnice fajne... :lol:

A już miasteczka i starówki - bajkowe!

Święta tam jak w baśniach E.T.A. Hoffmanna, słowo daję.

Domy z datą budowy 1300 r.

Nadal zamieszkałe, zadbane i piękne.

Jak data budowy młodsza niż 1500 r. to jakieś nowe... :rotfl:

Jednym słowem - pięknie i tyle.

No i śnieg widzielim! :wave:

Nawet dotknęlim! :cool:

Bo u nas w tym roku nie ma... :(

A ja tak lubię śnieg...

Aaaaa - i jedzenie dobre mają! :o

Tym mnie zaskoczyli najbardziej, bo ci nasi Niemcy, tutaj przy naszej granicy, to jakieś paskudne to jedzenie mają. :rolleyes:

Tam - pycha! A najlepsze to takie specjalne ciasto adwentowe, jakby keks, ale tak pieczony, że stosunek wagowy bakalii i ciasta to chyba 1:1, jeśli nie z przewagą bakalii - mniam! :oops:

Teraz trzeba szybko przygotować się do świąt, ale może zdążę przed świętami coś na blogu skrobnąć i zdjęć trochę pokazać.

Póki co - marsz do kuchni! :lol2:

Uff...

Aaaaa - i jedzenie dobre mają! :o

Tym mnie zaskoczyli najbardziej, bo ci nasi Niemcy, tutaj przy naszej granicy, to jakieś paskudne to jedzenie mają. :rolleyes:

Tam - pycha! A najlepsze to takie specjalne ciasto adwentowe, jakby keks, ale tak pieczony, że stosunek wagowy bakalii i ciasta to chyba 1:1, jeśli nie z przewagą bakalii - mniam! :oops:

to teraz podaj stan wagi

Albo liczy na to, że Depsia przed świętami nie znajdzie czasu na rozkosz bogów, a po świętach Jej przejdzie...

PS Nie chce ktoś kotka??? Trzeba ratować moją koleżankę, której grozi spędzenie świąt w schronisku dla bezdomnych, jeżeli nie wyda dwóch ślicznych kociąt - małż uważa, że cztery koty (dwa dorosłe + maluchy) to za dużo i ma nieuzasadnione pretensje do swej małżonki, które wyraża groźbą wyrzucenia jej z domu. To co? Chce ktoś? Kocurki, domowe, biało-rudy i czarno-biały.

Muszę poważnie przemyśleć kilka spraw.

No wszyscy tu za jędzę mnie mają! :jawdrop:

Ja pojęcia nie mam, z czego to wynika...

Przecie ja do rany przyłóż jestem, sama dobroć i empatia okraszone ciepłem i serdecznością.

Jamlesik, Ty się nie bój, ja Cię nie będę sekować, nieeeee...

Za bardzo Cię lubię, o! :p