DPS 27.12.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja bym nie zrobiła, umarłabym po pierwszej setce... I na blogu się pochwaliłam troszkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja bym nie zrobiła, umarłabym po pierwszej setce... az sie zastanowilam jakie moze byc srednie spozycie per osoba aby takie zapasy nie zalegaly w zamrazarce do przyszlej Wigilii U nas robi sie uszka z grzybami ... zjadlam 3 szt. Moj zjadl 5 ... reszta gosci miedzy 2 - 5 ... I mielismy dosc, biorac pod uwage, ze byly jeszcze trzy ryby do wyboru, kulebiak, salatki i mala przystawka Gospodyni skarbczyk na przepisy cudny ... ale cos mi sie wydaje, ze bardziej jako eksponat do ogladania niz do uzywania U mnie wszystkie przepisy sa posegregowane w OneNote. Zreszta nie tylko przepisy, bo mam tam prawdziwa poindeksowana skarbnice rzeczy uzytecznych Gdy gotuje nie z glowy tylko z przepisu, notebook laduje na barku i jazda Jakos nie po drodze mi z pisaniem czy przepisywaniem przepisow do zeszytu. Nawet u mojej Mamy gotowanie bywa z notebookiem BTW a gdzie Gospodyni bedzie szalec w Sylwestra??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.12.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Oooo, szaleć to my na pewno będziemy - do Agdusiów się wybieramy! Miała jeszcze Braza być, ale nie będzie! Trudno, urządzimy jakies dzikie harce, korzstając z faktu, że nikt nas nie będzie widział. Tylko boję się o psa sąsiadki, Agduś jak wypije to miewa dziwne pomysły bardzo, u nas koza sąsiadki ma okropną traumę do dzisiaj... Przepiśnik posłuzy, choć mam zamiar wpisywać wyłącznie już sprawdzone i "pokochane" przepisy, a nie wszystkie podawane. W związku z tym przepisów będzie bardzo niewiele! Zjadłam 2 uszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Zjadłam 2 uszka... jak widze w Depeszkowej Rodzince 1200 pierogow grane by bylo przez dlugie lata Zycze udanego i roztanczonego Sylwestra Tylko gdy juz wspomnialas o tej kozie, to czekam na reszte opowiesci Zaintrygowana kozia trauma pozostaje w oczekiwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Do Agdusiów to i sarny podchodzą .... hmmyyy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.12.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Hooo, to by trzeba wrócić sporo wstecz, ja miałam chwilę nieuwagi wtedy, jak ona tę kozę ganiała, więc też niewiele mogę powiedzieć, najwięcej to sąsiadka, a jeszcze do tego tam w grę różowe majty wchodziły, tylko nikt nie wie, czyje.Czy koza zabrała, czy kozie zabrali... No taaaak, sarny... Biedne stworzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.12.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ty to jednak zołza jesteś,co Ty chcesz od Agduś?czego się czepiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.12.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Czepia się, bo chce jakoś ukryć fakt, że to były Jej gacie i Ona osobiście kozę w traumę wpędziła. Pierogi u nas są w czterech postaciach: 1. uszka grzybowe do barszczu2. uszka mięsne (bo Małgo grzybowych nie ruszy) zjadane kolejnego dnia przez wszystkich mięsożernych3. pierogi z grzybami (normalne, gotowane, polane grzesznie masełkiem4. smażone z kapustą, które podjada się przez kolejne dni z wielkiego wiklinowego kosza jako posiłki albo między posiłkami (tych jest najwięcej) Nadmiar gotowanych się mrozi. Smażone, jako się rzekło, leżą i znikają, są też wydawane gościom na drogę, coby nie zgłodnieli. W tym roku dziecka dostały xboxa z kinectem, więc nie mają czasu jeść, takoż, ku mojemu zdumieniu, szansę na pieroga smażonego mają nawet Sołtysostwo! Normalnie drugiego dnia świąt są już resztki na dnie kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.12.2011 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Eeee, no jak my byli u Was ostatnio w okresie okołoświątecznym, też się załapaliśmy, bez problemu! Pojęcia nie mam, co to jest xbox, mam nadzieję, że jutro zobaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.12.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 I wcale nie jestem zołza, Dochtór, przecie Ci nawet oddałam tę kieckę, co to ją w ogrodzie u nas zgubiłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.12.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Poprzednio to byliście chyba w drugim dniu świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.12.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No, chyba jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.12.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 i od tego czasu koza ma traumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 i od tego czasu koza ma traumę eee tam .... od tego czasu koza wciaz je zeszloroczne pierogi wydobywajac je z wiklinowego kosza i z rozsmakowaniem obciera pysk rozowymi gatkami Sama nie wiem czy to trauma, czy przezarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.12.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Znaczy - od jakiego czasu, od czasu jak oddałam Ci kieckę??? No to czegoś nie powiedział, że kozie dałeś i ma ją mieć?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No to miłej zabawy Wam życzę i... BŁAGAM!!! nie ubierajcie sarenkom różowych gatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Ja uszek do barszczu w Wigilię zjadłam 10. I wszyscy moi goście też i tym sposobem uszka się skończyły. Dzieciaki zjadły po 8 ruskich (wiem, wiem, że dziwnie ale oni z kapustą nie zjedzą a ruskie wciągają), a my dorośli podżeraliśmy te z kapustą i grzybami. U nas nawet w zamrażalce pierogi dłużej niż tydzień nie poleżą. Żadne Sylwestra zazdraszczam Ale u nas też będzie fajnie, jeśli będziemy mieć siły robimy z dzieciakami Sylwestra pirackiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.12.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 U mnie po pierogach i uszkach jeno wspomnienia zostały .... To ta koza miała różowe gacie???? To i czemu się dziwić, że molestowana !!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.12.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Za mało ulepiłaś!Koza gaci nie miała, tylko rozochocona Depsia tak ją molestowała, że własne gacie zgubiła, a koza, biedaczka, wpieprzyła je, bo już jej się całkiem we łbie pomieszało od tych końskich zalotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.12.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 U mnie po pierogach i uszkach jeno wspomnienia zostały .... wpadnij do nas Mamy jeszcze z 50 uszek i ze 20 pierogow zamrozonych na kosc Chetnie sie podziele, przygarne i nakramie nasza chudzinke Brazunie BTW co jest takiego magicznego w ruskich, ze niektorzy tak bardzo je lubia. Kurcze ciasto pierogowe, ziemniaki i ser nijak sie maja do mojego podniebienia. Nie jestem w stanie przelknac nawet kawalka takiego kulinarnego marazmu Depsia fajnego Sylwestra zycze! Wytancuj sie za wszystkie czasy Ekhmmm ... a jakie masz postanowienia noworoczne, co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts