Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ratunku!!!! Ledwie uszliśmy z życiem!!! Depsia to prawdziwa terrorystka albo inna taka bestia!!! Zamachnęli się na nas! Podpalili sąsiadom budowę, mało baraku budowlańcom z dymem nie puścili! No mówię Wam, strasznie było!

A wszystko przez naszą naiwność, bo zostawiliśmy na wierzchu, w dodatku w pobliżu pokoju gościnnego, fajerwerki. Tej samej firmy, co zawsze kupujemy, w tym samym sklepie nabyte - zawsze były w porządku, a w tym roku dziwnym trafem pierwszy się przewrócił i zamiast strzelać w niebo, zaczął po ziemi. Jedna z rakiet poleciała pod barak i trafiła w stos folii za nim. Zaczęło się to fajczyć, ale udało nam się zgasić. Co podejrzane, Depsie niby wyszły na moment z domu oglądać sztuczne ognie znad zamku i hoteli, ale szybciutko się schowały, kiedy Andrzej zabrał się za odpalanie naszych i nie dały się na tę atrakcję z domu wyciągnąć. Nawet przez okna nie wyglądali - delikatne to takie - bo nie chcieli krwawej jatki oglądać. Na ich nieszczęście, rakiety nie trafiły w nas. Po ugaszeniu pożaru (udawali, że pomagają, ale Depsia lała gorącą wodę do wiaderek, żeby podgrzać pożar) Andrzej odpalił drugą i tu było jeszcze gorzej, bo ją po prostu rozerwało - kilka rakiet poleciało w niebo, kilka po ziemi a dwie a ogóle nie odpaliły. Onych zamachowców znów nie było, bo zdążyli się w domu schować!

Uważajcie na Depsiów, bo to niebezpieczne ludzie są!!!

Rano obudził nas dźwięk rozbijającego się szkła. Po chwili kolejny... Oho, ani chybi skacowana Depsia wstała i po domu się snuje desperacko szukając ukojenia...

Wstaliśmy. Schodzimy, patrzymy, Depsia siedzi i Kotka Rysia głaszcze, a minkę ma niewinną jak aniołeczek. Pobojowisko uprzątnięte. Musi jaki alkaprim łyknęła, bo całkiem przytomnie już wygląda. Ofiary Depsiowej niedyspozycji leżą w różnych miejscach... w kawałeczkach...

Taaaa, Kotek Rysio...!!! Latać się naumiał! Biedny Kotek! On z tej traumy nie wyjdzie!!! Załamany taki teraz chodzi, wąsy mu opadły. Przestał wierzyć w ludzi!

Podejrzewać kotka tych rozmiarów o wyburzenie domu (parter jeno został), to gruba przesada i tylko stan Depsi może tłumaczyć Jej naiwną wiarę, że ktoś w takie bzdury może uwierzyć. Gdyby tyle szampana, Vany Tallin i domowej ratafii wczoraj nie wyżłopała, to domek stałby spokojnie, a Kotek Rysio byłby nadal spokojnym, pełnym wiary w dobroć człowieka zwierzątkiem. A tak to co? Domek w gruzach (o kieliszkach nie wspomnę), kotek w depresji, a Depsia siedzi koło mnie i chichocze mało inteligentnie czkając pijacko od czasu do czasu!!!

Chichoczę mało inteligentnie, bo to z nerwów jest, od wczoraj tak mam po gaszeniu pożaru, co to go Andrzej wszczął był.

Napił się jak messerschmitt i poleciał podpalać to pogrążone w korupcji miasto, wrzeszcząc po drodze coś o baterii granatników...

O mało nie zeszłam ze strachu, pies ogon podwinął i uciekł na środek domu, uznawszy, że to najbezpieczniejsze miejsce, skoro państwo wyszli na zewnątrz.

Nie wiem, czy uda mi się cało wrócić do domu, bo ONA siedzi tutaj i patrzy na mnie mało przyjaźnie...

Depsia

O przyczynach pożaru pisałam, więc się nie będę powtarzała.

Zresztą tłumaczą się winni, więc zamilknę z dumą i godnością!

HOWGH!

PS Nadal powtarza te kalumnie o biednym Kotku! Normalnie z chałupy Ją wyrzucę, bo mi Kotek Rysio targnie się na własne życie słuchając tych kalumni!

pewnie trzeźwa bez okularów :)

Ja też jak piszę bez okularów, robię różne błędy i ich nie widzę..

Co do dziewczyn - dooobra zabawa była. Zazdroszczę. Ja tam sprawozdanie do 11 pisałam a dziś od rana da capo...