Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AmberWind, dam ci kasę, sprowadź dwa :( bo ja nie wiem, jak..

No, po przemyśleniu sprawy, oczywiscie :) Ale mnie sie też podoba, o tak

no jak nie wiesz jak ;) Poszukaj via net. Dwoch nie da sie ... Wtedy to nie gift. Wpadniemy w korkociag i cla i vatu i tych magicznych oplat manipulacyjnych :( Ale jak cos ciekawego znajde, to moge Ci podlinkowac. Przeliczysz sobie czy cena + shipping + per item Ci odpowiada i sobie zamowisz :-)

Depsia rozne rzeczy kupujemy. Jak sie nie kalkuluja, to nie kupujemy, jasne :rolleyes: Najdrobniejsze przedmioty, ktore byly w lepszych cenach niz u nas to ksiazki, albumy, pastele, fixatory itp. W dobrych cenach byly tez dyski SSD (wymienilam we wszystkich kompach i notebookach :wiggle:) ... Jakies pol roku temu sprowadzalam wypasiony PS tablet Lenovo. U nas bagatela powyzej 8.000 PLN, a tam jakby taniej :wiggle: No ile mam Ci przykladow jeszcze zapodac ;) Trzeba poszperac, przeliczyc i zadecydowac :-)

Bry w ten cudny dzien :-) Niby jakos duzo snigu, ale cieplo! Znaczy sie wiosna za rogiem :wave:

Wy sie z to wiosno tak nie cieszcie - dzisiaj macie to, co u nas było wczoraj.

Jutro deszcz i szare chmury, bo dzisiaj so u nas...

Osia, nie znasz się!

Nasze kury zwyczajne do tego, a krowina jedna we wsi, też przywykszy. :cool:

Ja to chyba jednak wolę w PL kupować, jakos prościej. ;)

no jak nie wiesz jak ;) Poszukaj via net. Dwoch nie da sie ... Wtedy to nie gift. Wpadniemy w korkociag i cla i vatu i tych magicznych oplat manipulacyjnych :( Ale jak cos ciekawego znajde, to moge Ci podlinkowac. Przeliczysz sobie czy cena + shipping + per item Ci odpowiada i sobie zamowisz :-)

mówisz proste!

Kliknę w link i co! Zapłacić trzeba. jak? Kartą kredytową? A przyjmą polskie typu mastercard np? Przelewem się nie da bo nie mam konta w dolcach, konto otwierać? A jak to clo czy shipping się płaci? od razu? Gift podobno do iluś tam euro. Ech instrukcę obsługi życia potrzebuję!

Matko, też bym się pogubiła w takich zagramanicznych zakupach!!!

Chefie - Tobie jednak bliżej do mnie niż mnie do Depsi ;) Ale gdyby co, to na miejscu też będę umiała sprawić takową pomidorową, o ile Depsia do kucni mnie dopuści ...

mówisz proste!

Kliknę w link i co! Zapłacić trzeba. jak? Kartą kredytową? A przyjmą polskie typu mastercard np? Przelewem się nie da bo nie mam konta w dolcach, konto otwierać? A jak to clo czy shipping się płaci? od razu? Gift podobno do iluś tam euro. Ech instrukcę obsługi życia potrzebuję!

Placisz karta kredytowa, najlepiej za posrednictwem PayPal. Kontroluj tylko czy strona platnosci jest szyfrowana, ale to pewnie wiesz, poniewaz jest to identyczne zabezpieczenie jakie funkcjonuje w rachunkach internetowych podczas logowania, czy wykonywania operacji bankowych. Oczywiscie zadnego dodatkowego rachunku nie otwierasz. Operacje zagraniczne przeliczy Twoj bank po kursie z dnia transakcji. W Euro gifty nas nie interesuja. Z Euro Zone sprowadzasz bez cla. Ja pisalam o sprowadzaniu z USA. Gifty generalnie sa do 40 USD i tu zaczyna sie cala zabawa, bo to odbiorca deklaruje kwote, jesli zostanie zawezwany. Natomiast przedmiot mozna kupic tak, ze jest wysylany przez prywatna osobe bez deklarowanej kwoty. To tak po krotce. Jesli natomiast tak przedmiotu kupic nie mozesz, to miej na uwadze clo (malutkie) i vat (wiekszy). Tak czy siak KA i tak wyjdzie duzo taniej niz u nas.

Ja doceniam uroki posiadania. Od tak dawna miałam, że się przyzwyczaiłam, a zresztą do wygód łatwo się przyzwyczaić. Kiedy stary się zepsuł, po długich poszukiwaniach wybraliśmy tego MUMa, który i tak wydawał się szaleńczo drogi, ale trza mu przyznać, że się spisuje.

Od samego czytania o tych zakupach odechciało mi się oszczędności. A ja posiadywam Boscha MUM i jezdem zadowolniona. No ale widać mniejsze wymagania estetyczne mam...

ja o tym boschu też czytałam, wcale tani nie jest, jak na mikser.

Mnie tylko razi, ze on plastikowy jest. Zadowolona jesteś, mówisz? A chleb czy ciasto drożdzowe robisz w nim?

Zobaczę jeszcze, co Chef powie...

Bo ten KA śliczny jest a przy tym widziałam na stronach USA za 250$. To już nie taka zawrotna suma, porównywalna z MUMem

Edytowane przez EZS

No nie jest tani, ale ma maszynkę do mielenia. Ciasto robiliśmy takie zwykłe - pierogowe. Chleb robię z takiej porcji mąki, że by mi do miski nie wszedł. Nie narzekam, chociaż musiałam się przestawić, bo dawniej miałam robota z dwiema misami z nożami - w dużej siekałam wszystko jak leci, w małej robiłam koktajle.

Nie wiem gdzie wsadzic pytanie do Chef'a wiec tutaj je zapodam, ok? Gospodyni nie nakrzyczy? Chef'ie a skrobnij czy KitchenAid to taki dobry jak go opisuja? Jako currara domowa chce sobie prezenta sprawic na Walentynki :rolleyes: Mysle zza wielkiej wody zamawiac czy w PL kupowac ... no rzesz ...

...

Zobaczę jeszcze, co Chef powie...

Bo ten KA śliczny jest a przy tym widziałam na stronach USA za 250$. To już nie taka zawrotna suma, porównywalna z MUMem

Już spieszę z odpowiedzią :)

KitchenAid jako producent szerokiej gamy wyposażenia kuchni, oceniany jest dość grubo powyżej średniej wśród producentów w tej branży.

Jego "flagowy" produkt mixery właśnie, oceniane są jednak jako urządzenia najwyższej jakości w swej klasie.

Osobiście polecił bym modele: Professional 600 i 500 Series albo Commercial 7 Qt Bowl ... mniejsze jednak również są doskonałej jakości, np cała gama z serii Artisan ... można również kupić w wersji 220V.

Zamiast "kombinacji alpejskich" z zakupem zaglądnijcie na "amazon.com" (wiele rzeczy tam kupuję) ceny bardzo przyzwoite, koszty przesyłki niewielkie, płatności we wszystkich kartach płatniczych.

...

Chefie - Tobie jednak bliżej do mnie niż mnie do Depsi ;) Ale gdyby co, to na miejscu też będę umiała sprawić takową pomidorową, o ile Depsia do kucni mnie dopuści ...

... bliżej ... dalej ... w odległości jaką muszę do Was pokonać, nie ma to wiekszego znaczenia :)

... nie bój ... do kuchni możemy pójść razem (może i nawet razem z Babcią) ... Ty mnie nauczysz swej słynnej pomidorówki (ja w tym czasie ugotuję ryż) ... jak nam coś nie wyjdzie jak trzeba, to Babcia co najwyżej zdzieli nas kopyścią :) ;)

Nie miałam pojęcia, że te miksery to teraz takie kombajny wieloczynnościowe ... totalna ignorantka jestem w tym zakresie, może jednak czas się przestawić ...

Chefie, jakoś na pewno dojdziemy do porozumienia gdzie, kiedy i na ile. Ale jeśli Tobie moja pomidorowa nie posmakuje to nie waż się do tego przyznawać, okey???;)