Moose 19.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 latałam po wsi i w ogóle! Na mietle???? To się kury nieść przestano, a krowom mleko odyjmie...:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 dzyn dybry, o snieg nie pytam, bo nie chce tu gospodyni podkurzyc za bardzo, wiosna idzie mili panstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tu też wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.01.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 AmberWind, dam ci kasę, sprowadź dwa bo ja nie wiem, jak.. No, po przemyśleniu sprawy, oczywiscie Ale mnie sie też podoba, o tak no jak nie wiesz jak Poszukaj via net. Dwoch nie da sie ... Wtedy to nie gift. Wpadniemy w korkociag i cla i vatu i tych magicznych oplat manipulacyjnych Ale jak cos ciekawego znajde, to moge Ci podlinkowac. Przeliczysz sobie czy cena + shipping + per item Ci odpowiada i sobie zamowisz Depsia rozne rzeczy kupujemy. Jak sie nie kalkuluja, to nie kupujemy, jasne Najdrobniejsze przedmioty, ktore byly w lepszych cenach niz u nas to ksiazki, albumy, pastele, fixatory itp. W dobrych cenach byly tez dyski SSD (wymienilam we wszystkich kompach i notebookach ) ... Jakies pol roku temu sprowadzalam wypasiony PS tablet Lenovo. U nas bagatela powyzej 8.000 PLN, a tam jakby taniej No ile mam Ci przykladow jeszcze zapodac Trzeba poszperac, przeliczyc i zadecydowac Bry w ten cudny dzien Niby jakos duzo snigu, ale cieplo! Znaczy sie wiosna za rogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2012 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wy sie z to wiosno tak nie cieszcie - dzisiaj macie to, co u nas było wczoraj. Jutro deszcz i szare chmury, bo dzisiaj so u nas... Osia, nie znasz się! Nasze kury zwyczajne do tego, a krowina jedna we wsi, też przywykszy. Ja to chyba jednak wolę w PL kupować, jakos prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 bo w PL, to baba na miotle to nie dziwota,a na dodatek tam, gdzie Karuś dupą szczeka;)co z tego, że blisko miemców,tam to siem można zagubić i trafić zagramanice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.01.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ja to chyba jednak wolę w PL kupować, jakos prościej. Moj mowi, ze proste rozwiazania sa dla bogatych Biedni to sie niezle musza naglowkowac, aby jakos ogarnac to zycie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Osia, nie znasz się! Nasze kury zwyczajne do tego, a krowina jedna we wsi, też przywykszy. Tia... ino jajka jakiesik mniejsze nieso a mleko u bidy pewnie 0,5 % siem zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 no jak nie wiesz jak Poszukaj via net. Dwoch nie da sie ... Wtedy to nie gift. Wpadniemy w korkociag i cla i vatu i tych magicznych oplat manipulacyjnych Ale jak cos ciekawego znajde, to moge Ci podlinkowac. Przeliczysz sobie czy cena + shipping + per item Ci odpowiada i sobie zamowisz mówisz proste! Kliknę w link i co! Zapłacić trzeba. jak? Kartą kredytową? A przyjmą polskie typu mastercard np? Przelewem się nie da bo nie mam konta w dolcach, konto otwierać? A jak to clo czy shipping się płaci? od razu? Gift podobno do iluś tam euro. Ech instrukcę obsługi życia potrzebuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Matko, też bym się pogubiła w takich zagramanicznych zakupach!!! Chefie - Tobie jednak bliżej do mnie niż mnie do Depsi Ale gdyby co, to na miejscu też będę umiała sprawić takową pomidorową, o ile Depsia do kucni mnie dopuści ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 mówisz proste! Kliknę w link i co! Zapłacić trzeba. jak? Kartą kredytową? A przyjmą polskie typu mastercard np? Przelewem się nie da bo nie mam konta w dolcach, konto otwierać? A jak to clo czy shipping się płaci? od razu? Gift podobno do iluś tam euro. Ech instrukcę obsługi życia potrzebuję! Placisz karta kredytowa, najlepiej za posrednictwem PayPal. Kontroluj tylko czy strona platnosci jest szyfrowana, ale to pewnie wiesz, poniewaz jest to identyczne zabezpieczenie jakie funkcjonuje w rachunkach internetowych podczas logowania, czy wykonywania operacji bankowych. Oczywiscie zadnego dodatkowego rachunku nie otwierasz. Operacje zagraniczne przeliczy Twoj bank po kursie z dnia transakcji. W Euro gifty nas nie interesuja. Z Euro Zone sprowadzasz bez cla. Ja pisalam o sprowadzaniu z USA. Gifty generalnie sa do 40 USD i tu zaczyna sie cala zabawa, bo to odbiorca deklaruje kwote, jesli zostanie zawezwany. Natomiast przedmiot mozna kupic tak, ze jest wysylany przez prywatna osobe bez deklarowanej kwoty. To tak po krotce. Jesli natomiast tak przedmiotu kupic nie mozesz, to miej na uwadze clo (malutkie) i vat (wiekszy). Tak czy siak KA i tak wyjdzie duzo taniej niz u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 tak przypuszczałam, ze bez prywatnej osoby się nie obejdzie i już zaczęłam robić przegląd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Od samego czytania o tych zakupach odechciało mi się oszczędności. A ja posiadywam Boscha MUM i jezdem zadowolniona. No ale widać mniejsze wymagania estetyczne mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tiiaaa ... ja chyba też pozostanę rozrzutna .... W sumie - robot na razie nie jest mi niezbędny do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ja doceniam uroki posiadania. Od tak dawna miałam, że się przyzwyczaiłam, a zresztą do wygód łatwo się przyzwyczaić. Kiedy stary się zepsuł, po długich poszukiwaniach wybraliśmy tego MUMa, który i tak wydawał się szaleńczo drogi, ale trza mu przyznać, że się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Od samego czytania o tych zakupach odechciało mi się oszczędności. A ja posiadywam Boscha MUM i jezdem zadowolniona. No ale widać mniejsze wymagania estetyczne mam... ja o tym boschu też czytałam, wcale tani nie jest, jak na mikser. Mnie tylko razi, ze on plastikowy jest. Zadowolona jesteś, mówisz? A chleb czy ciasto drożdzowe robisz w nim? Zobaczę jeszcze, co Chef powie... Bo ten KA śliczny jest a przy tym widziałam na stronach USA za 250$. To już nie taka zawrotna suma, porównywalna z MUMem Edytowane 19 Stycznia 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.01.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 No nie jest tani, ale ma maszynkę do mielenia. Ciasto robiliśmy takie zwykłe - pierogowe. Chleb robię z takiej porcji mąki, że by mi do miski nie wszedł. Nie narzekam, chociaż musiałam się przestawić, bo dawniej miałam robota z dwiema misami z nożami - w dużej siekałam wszystko jak leci, w małej robiłam koktajle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.01.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nie wiem gdzie wsadzic pytanie do Chef'a wiec tutaj je zapodam, ok? Gospodyni nie nakrzyczy? Chef'ie a skrobnij czy KitchenAid to taki dobry jak go opisuja? Jako currara domowa chce sobie prezenta sprawic na Walentynki Mysle zza wielkiej wody zamawiac czy w PL kupowac ... no rzesz ... ... Zobaczę jeszcze, co Chef powie... Bo ten KA śliczny jest a przy tym widziałam na stronach USA za 250$. To już nie taka zawrotna suma, porównywalna z MUMem Już spieszę z odpowiedzią KitchenAid jako producent szerokiej gamy wyposażenia kuchni, oceniany jest dość grubo powyżej średniej wśród producentów w tej branży. Jego "flagowy" produkt mixery właśnie, oceniane są jednak jako urządzenia najwyższej jakości w swej klasie. Osobiście polecił bym modele: Professional 600 i 500 Series albo Commercial 7 Qt Bowl ... mniejsze jednak również są doskonałej jakości, np cała gama z serii Artisan ... można również kupić w wersji 220V. Zamiast "kombinacji alpejskich" z zakupem zaglądnijcie na "amazon.com" (wiele rzeczy tam kupuję) ceny bardzo przyzwoite, koszty przesyłki niewielkie, płatności we wszystkich kartach płatniczych. ... Chefie - Tobie jednak bliżej do mnie niż mnie do Depsi Ale gdyby co, to na miejscu też będę umiała sprawić takową pomidorową, o ile Depsia do kucni mnie dopuści ... ... bliżej ... dalej ... w odległości jaką muszę do Was pokonać, nie ma to wiekszego znaczenia ... nie bój ... do kuchni możemy pójść razem (może i nawet razem z Babcią) ... Ty mnie nauczysz swej słynnej pomidorówki (ja w tym czasie ugotuję ryż) ... jak nam coś nie wyjdzie jak trzeba, to Babcia co najwyżej zdzieli nas kopyścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.01.2012 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Nie miałam pojęcia, że te miksery to teraz takie kombajny wieloczynnościowe ... totalna ignorantka jestem w tym zakresie, może jednak czas się przestawić ... Chefie, jakoś na pewno dojdziemy do porozumienia gdzie, kiedy i na ile. Ale jeśli Tobie moja pomidorowa nie posmakuje to nie waż się do tego przyznawać, okey??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.01.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 w sumie z tego co wiem to i Chef i Braza ze swoją posturą zmieszczą się w kuchni obok babci i Depsi, no chyba, że Depsia miotły nie odstawi:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts