Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Chef dzieki za odpowiedz! Czyli mowisz dobrze wybrac Pro? Troche o tym myslalam, z uwagi na plaszcz wodny :-) Zawsze to robienie drozdzowego/biszkoptowego w cieple albo ubijanie smietany na lodzie mogloby byc bardziej efektywne :rolleyes:

Z Amazonem (w USA) jest taka sama celno-przesylowa historia jak z zakupami w sklepach. Koszty shipping'u ok. 13 kg mixera nie sa male, ale gdy porownam to do cen w Polsce to i tak zdecydowanie sie oplaca.

EZS z drozdzowym i chlebem doskonale daje rada kazda (nawet najprostsza i tania) maszyna do chleba. Mam takowa Severina i jest bardzo ok. Oprocz tego wyrabia ciasto na pierogi i robi konfitury :rolleyes:

Depsia pogon mnie, bo Ci wywatek zasmiecam :spam:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia, niczego nie zaśmiecasz, tylko nas dokształcasz, więc gadaj, ile wola! ;)

Ja co prawda KA i tak jeszcze dłuuugo nie kupię, ale co mi tam, poczytać zawsze przyjemnie! :lol2:

Depesia, słyszałam że za śniegiem tęsknisz.

Prawda to? jeśli tak,

to odpalaj miotłę i przylatuj do mnie.

Śniegu po dach i cały czas pada tak, że okulary w zaspach na nosie ;)

Zajrzyj do mnie, pokazałam dowody białej zbrodni.

Tego co jest mam po kokardy, niech to co ma jeszcze sypnąć przeniesie się na zachód, tak?

wiesz, jakie? mniej więcej

Pewnie zalezy od sklepu, ale ja bede sprowadzac przez amazon.com. Podlinkuje Ci regulamin, zerknij tam wszystkie koszty sa wyliczone i bedziesz mogla sama zadecydowac czy chcesz drozej ale szybciej, czy taniej ale wolniej http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_596184_ways?nodeId=596194 . Pamietaj tylko, ze obliczajac koncowa kwote nie kierujemy sie waga w kilogramach tylko w funtach, ale to pewnie wiesz.

I co ciekawe przez amazon nie moge do Polski sciagnac np. pedzli, pasteli, farb olejnych a wyposazenie kuchni jak najbardziej :evil:

Kurs dolara jest jaki jest, wiec albo w mysl zasady what goes up, must come down mozna troche poczekac, albo cieszyc sie KA juz za 3 - 4 tygodnie :cool:

Noooo - TAR-dobrze prawi - trza jej nalać.

Niech odda bezczelna ZIMA!

To kiedy spotykamy się u DPSi na GOTOWANIE i KONSUMOWANIE? .. nie wiem co lepsze....

Chef? Braza? My? Kto jeszcze?

Kiedy?

K O N K R E T Y ??

My przywieziemy ... galaretkę z nóżek :-) (półprodukty albo jakoś tak).

Bo zakładam, że to będzie zima albo wczesna wiosna (przed Sosnowymi AGROGOŚCIAMI)

Zobaczycie, że Wam bokiem ta "wiosna" w zimie wyjdzie.

Najgorzej, że rykoszetem pewnie i do nas jakaś paskudna pogoda w marcu i później dolezie. :evil:

Prawie skończyłam na nowo tapicerować pewną pufę. :cool:

Ja wiem, "prawie" robi wieeelką różnicę, ale jeszcze muszę nabyć drogą kupna taśmę pasmanteryjną, taką wykończeniową, żeby móc na niej dokoluśka pinezki tapicerskie poprzybijać, wtedy będzie skończone.

I tak dumna już z siebie jestem niesłychanie, bo wyszło całkiem... całkiem... :lol2:

Pochwalę się, jak skończę. :yes:

Szaliki dla swoich chłopów wydziergałam, teraz myślę, za co by tutaj się dalej zabrać. Twórczo mnie nosi!

To kiedy spotykamy się u DPSi na GOTOWANIE i KONSUMOWANIE? .. nie wiem co lepsze....

Chef? Braza? My? Kto jeszcze?

Kiedy?

K O N K R E T Y ??

My przywieziemy ... galaretkę z nóżek :-) (półprodukty albo jakoś tak).

Bo zakładam, że to będzie zima albo wczesna wiosna (przed Sosnowymi AGROGOŚCIAMI)

Haaa, i tutaj, Kochana, się mylisz! Chef wybiera się do PL w sierpniu, więc jakby co - zapraszam wtedy!

Jeszcze konkretnej daty nie podał, więc trzeba czekać, ale potem - szybko rezerwować miejsca sypialne, bo chętnych dużo, a miejsc mało! :lol2:

Ale WAS to i tak wcisnę, choćby w namiocie. ;)

Zobaczycie, że Wam bokiem ta "wiosna" w zimie wyjdzie.

Najgorzej, że rykoszetem pewnie i do nas jakaś paskudna pogoda w marcu i później dolezie. :evil:

Powórzę - nie pamiętam za kim - BLUŹNISZ

Prawie skończyłam na nowo tapicerować pewną pufę. :cool:

.....:

Szaliki dla swoich chłopów wydziergałam, teraz myślę, za co by tutaj się dalej zabrać. Twórczo mnie nosi!

Czas się do miasta wyprowadzić :lol2: