Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Osia - no widzisz, zima fajna jest, tylko te rury jakieś głupie! :cool:

Nio... wręcz idiotyczne... co nie zmienia faktu, iż wódowlańców winnam zaskoczyć strzałem ostrzegawczym... W TYŁ GŁOWY!!! ;)

86... powiadasz... to powinnam pamiętać , tym bardziej , że to lata technikum były... ale nie pamiętam... pamiętam, że kiedyś nie było teleranka i ferie były o 2 tyg wcześniej....

No było i owszem... ale jakosik 86 mnie się więcej w pamięć wrył

86' to i ja pamiętam - 36 godzin jechałam z zimowiska pod Krakowem do Kołobrzegu, z czego 18 przestaliśmy w zaspach a wojsko nam grochówkę i herbatę dowoziło! Fajnie było!

Dzisiaj w ramach święcania dnia świętego przewaliłam kilkaset kilogramów drewna z łąchy na podwórku na podobną łąchę, ale ładniej ułożoną w drewutni. Psuka wiernie mi towarzyszyła.

.

Ad 1 Dobrze, że ktoś jeszcze to pamięta, bo zaczynałam mieć wątpliwości...:eek: czy to mię pamięć nie zawodzi...

Ad 2 Tyż dziś z zapałem rąbałam drewienka, nawet mnie zimno nie było :)

Jeszcze trochę to mi się mózg przegrzeje i co ja wtedy zrobię?

Zwariowałaś??? W takie zimno???:jawdrop:;)

I jak się czas spędzało, neta nie było... nic nie było... w TV nic nie było...

Ale za to życie kolejkowe było... jakże ciekawe...

Kolekcjonowało się różne rzeczy, czytało książki, sportów wszelakich zażywało... :)

Życia kolejkowego zaznawałam w piekarni ;) MEGAROZRYWKA TO BYŁA:rotfl:

A jak bezpiecznie na ulicach wieczorami było!

Ani jednego męta się nie spotkało po godzinie policyjnej. :lol2:

CZYLI MIAŁO TO SWOJE DOBRE STRONY...:)

Rokami to ja zim nie pamietam.

Ale... jak wyraźnie widać, że życie dzieci dzieli się na te, które dorastały z komputerem i na te, które dorastały bez niego.

My dorastaliśmy w bezpieczniejszym (mimo wszystko) świecie. Mój mąż chadzał na piechotę przez las i pole do szkółki wiejskiej w sąsiedniej wsi, szedł kilka kilometrów i teściowa nie martwiła się nigdy, że coś mu się stanie po drodze.

Moje dzieci mogłyby dojeżdżać rowerkiem przez las, ale... nigdy na to nie pozwoliłam, z obawy o nich.

Zawsze byli odwożeni i przywożeni.

Jak życie pokazało, miałam rację - w czasie, kiedy tam chodzili, jeden z chłopców, którzy przez ten las chodzili, został zaatakowany przez pedofila (chłopiec miał wtedy jakieś 10 lat).

Na szczęście udało mu się uciec, a drań został namierzony i przymknięty.

Po tygodniu wyszedł, bo jest upośledzony, żyje na wolności, w tym samym miejscu i robi to samo. :mad:

Miejscowa policja mówi matkom "proszę dać spokój, i tak go nie zamkną, ma żółte papiery, a nikomu nie zagraża (sic!)".

Prokuratorzy nawet nie chcą wszczynać śledztw, a dzieci nie mogą wejść do lasu.

Zimno jak skurczybyk, ale słonko piękne, więc i człowiek od razu nastrój ma inny. :)

Pawełku - a czemuż Tobie się nie chce? :o

Takie masz piękne okolice, taką pogodę sprzyjającą i co...?

A fe, wstyd, trzeba się ruszać! ;)

Jamles - cała jestem ciekawa. :rolleyes:

Też Cię kocham! :lol:

Diety dzień drugi - niesmaczna jest. :sick:

Głodna nie chodzę, nawet jakby przydużo tego jest.

Tylko czego takie niedobre?!

I łeb mnie rozbolał - czyżby jutro miał do nas nadejść niż?

Dziwne...

dlatego ja kochana dzis do ciebie do watku nie zagladam, bo tam wciaz o diecie, juz mnie to przygnebia i czuje sie taka przymuszana do tej diety, a ja nie chce tak, chce sama z siebie, dobrowolnie sie diecic bez ostrosci :D dzis siedze u monsambi, bo tam chociaz pogadac o zarciu mozna :D