Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wymiękałam tego dnia, kiedy zjadłam śniadanioobiad o 13.00. Jako że dostępna byłą jedynie pizza (na pewno obrzydliwie tłusta i kaloryczna), to zeżarłam ją i dieta poszła sie paść. Czytałam ostatnio, że kobiety będące na diecie, w chwili, kiedy z jakiegoś powodu "zgrzeszą" choćby jednym cukierkiem, to żreją nieprzytomnie - o wiele bardziej niż te niebędące na żadnej diecie. Z tego wniosek, że lepiej sobie z góry wybaczyć tego jednego cukierka (albo coś innego), żeby nie był "grzeszkiem", bo wtedy nie mając poczucia złamania reżimu nie wpadnie się w szał dzikiego żarcia. Od jutra zaczynam od nowa.

No własnie.

A placki smazyłam na teflonowej paskudnej patelni, więc prawie beztłuszczowo! :cool:

Co ta koza się z nami wszystkimi ma, to ja już nawet nie mówię.

Zaniedługo okaże się, że chcemy, żeby żarła kiecki, a ubierała golonkę, bo przecie nie żarła, skoro ma być szlankfrelka! :rotfl:

Braza - a czy ja kiedykolwiek mówiłam, że potrafię albo lubię gotować? :p

Wesele najprawdopodobniej we wrześniu.

Synowa prosto z Szanghaju, rodowita Chinka. :cool:

Póki co, oboje w UK.

Tak czy siak, ślub tutaj, w PL. ;)

Chińska część gości (i angielska) dojedzie sobie!

No i MUSZĘ jakos po ludzku wyglądać. :(

oj wezcie bez przesady, ja tyje, ale wlasnie w tym problem, ze nie od jedzenia, swoje waze, i tak jak mowilam w weekendy sobie nie zaluje. wiosna/latem glowne menu to ryby w kazdej postaci -chyba zdrowe nie? za grillem nie przepadam. A wczoraj mialam zrobic nalesniki, przyszlam do domu popatrzylam smetnie do lodowki, na kuchenke i znowu: eee nie chce mi sie, jem oczami, czytam przepisy i sie najadam ;)

u mnie w szafie jak u Arniki - pelan rozmiarowka ;)

jamles - obiecalam to dostaniesz i prosze mi tu nie jeczec, i nie tak publicznie, bo zaraz wszyscy beda chcieli :-D

DPS-ia to egotycznie bedzie, gratki. a synowa juz znasz? pokochalas? jak chcesz sie jedzeniowo ograniczyc to przyjedz do mnie, u mnie dzis np. jest tylko swiatlo w lodowce a w zamrazalniku standardowo kalafior i warzywa na patelnie :D , ten moj maz mnie kiedys zostawi, cale szczescie ze obiadki czasem jada na miescie :D

sniadnie o 13.00, to nic przy papierochach :bash: Bo jak mniemam wentylujesz sie czesciej niz jesz ? :p

Też Cię bardzo, bardzo lubię :wiggle: Jeszcze kawa ... chociaż przyznaję, od kilku miesięcy baaardzoooo spasowałam z moimi słabościami.

Aaaa ... uwielbiam tłuste wędlinki!!!!

jamles - obiecalam to dostaniesz i prosze mi tu nie jeczec, i nie tak publicznie, bo zaraz wszyscy beda chcieli :-D

DPS-ia to egotycznie bedzie, gratki. a synowa juz znasz? pokochalas? jak chcesz sie jedzeniowo ograniczyc to przyjedz do mnie, u mnie dzis np. jest tylko swiatlo w lodowce a w zamrazalniku standardowo kalafior i warzywa na patelnie :D , ten moj maz mnie kiedys zostawi, cale szczescie ze obiadki czasem jada na miescie :D

A co on chce? Ja też chcę! :lol:

Synową pewnie, ze znam, w zeszłym roku spedzała u nas dłuuugie wakacje razem ze swoją mamą!

Bardzo ją lubię, ma mnóstwo wdzięku i dziecięcej radości w sobie, a mama... zadziwiająca kobieta, Chinka jak z naszych wyobrażeń i jeszcze więcej.

Nie znam nikogo innego tak bystrego i pracowitego, a do tego pełnego szacunku dla innych ludzi!

Młody więc chyba dobrze trafił. ;)

Mam nadzieję nie zostać nazbyt straszną mamuśką (hehehe... :evil: )

DPSia, - wiesz, że (ja już to mówiłam) "żółta rasa opanuje świat", jak mówiła moja prababcia, więc - umiesz się ustawić!

A racze Twój sprytny syncio :-)

Jakby co - nie zapomnijcie o nas... ;-)

A moja córa wychodzi za mąż pod koniec kwietnia... Będziemy mogły se z Tobą mówić "teściowo" :-)

Ala jaja..