DPS 09.02.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ja wcale nie mówię, że mi dobrze z moim rozmiarem. Nie będę hipokrytką i nie będę gadała, że jestem z tym szczęsliwa, chyba bym goopia jakas musiała być. Źle mi i ciężko, ale... życie na ciągłej diecie to też niefajna sprawa. I wcale nie mówię tutaj o obżeraniu się. Lody latem? Nieeeeee, to tyyyyle kalorii! Kawałek ciasta? Nieeeee, sam cukier i kalorie! Czekolada? A fuuuuj, zaraz się utyje! Tak to ja też nie chcę żyć. Mogę nie jeść czerwonego mięsa, lubię sałatę i chętnie zamienię mięsa smażone na grillowane. Alkohol nie jest mi potrzebny do szczęścia. Ale dobry rosół, w ogóle zupy, sałatka jarzynowa (majonez!) czy inne rzeczy tego typu - mam się ich pozbawiać? To na co mi długie i szczupłe zycie bez kompletnie żadnych przyjemności kulinarnych? Musi być jakiś złoty środek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.02.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 DPSia też mi było/jest ciężko, też się z tym źle czuję... Nawet w sklepach biorę coś do przymierzalni małe.. jak biorę coś co mi się podoba.. to odkładam, bo szczupłe wygląda OK, ale już rozmiar o ile jest taki jak ja noszę to już fajne nie jest... Zaczęły mi doskwierać ciuchy... hmmm powiedzmy babcine... garsonka.. babcina... dżinsy jakieś takie po pas., bo biodrówek mało na ten rozmiar... ITD można by było wymieniać..Nie mam pojęcia czy będę mogła jeść wszystko później bezkarnie czy nie..Najważniejsze zmienić to co się je, ile się je i jak często..To tak sobie myślę, że i to ciacho od czasu do czasu czy ta gałka lodów nie będą straszne.. ale jak będę szczupła... To i wyskaczę na siłowni... ale nie teraz...Nawet dzisiaj stewie kupiłam.. zobaczę jak smakuję... i albo będzie kawa słodka inaczej, albo... bez słodkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kawy gorzkiej nie przełknę, więc przestałam pic w ogóle, herbaty nie słodzę już od dawna. No to coś chyba człowiek musi, co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.02.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 A ja nienawidzę kawy bez mleka. Nie napiję się.. cokolwiek oby białe było... cukier pal sześć.. ale bez mleka NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Jakie to szczęście, że ja właściwie nie lubię słodyczy ... i że jestem leniwa. Dzisiaj zrobiłam pierś z kurczaka - smażoną na oleju, bo piekarnik nadal w sferze marzeń a i patelni grilowej jeszcze się nie dorobiłam ... do tego sałata z papryką i pomidorem w sosie mojej roboty (olej, ocet jabłkowy, czosnek, sól, cukier). Do obrania choćby tylko dwóch ziemniaków ani mnie ani córci żadna siła by nie zmusiła! No zrobiło się dietetyczne danie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.02.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 I dlatego, że jesteś leniwa jesz dietetycznie i nie musisz się odchudzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No to napisz chociaz przepis na ten sos Twój, może dobry jakiś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Arnika - OCZYWIŚCIE, że kawa musi być z mlekiem. I z cukrem. Dlatego nie ma jej wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) kawa czarna, mocna i gorzka To mój podstawowy napój, ewentualnie cola lub gazowana mineralna. Tylko do śniadania piję ze słodzikiem, jakos tak rano wolę smak słodki. Z cukrem nie lubię, kiedyś mi kolezanka osłodziła i cała kawa poszła do zlewu. Edytowane 9 Lutego 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Sos do sałaty to prościzna - nie wiem, czy to nie jest wariacja na temat vinegrette. Ilości składników nie podam, bo ja na oko wszystko daję, ale skład napisałam. Sałatę mieszasz z pomidorami, papryką, można dodać ogórka (świeżego a nawet kiszonego), można dodać pora ... wersje są różne, co akurat ma się pod ręką. Potem wszystko polewa się tym sosem, miesza i voila Ewa, dokładnie taka ma być kawa - dla mnie jeszcze sypana, musi mi zgrzytać między zębami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.02.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kawa wyłącznie gorzka, czarna albo z mlekiem. Posłodzona jest wstrętna!Herbata też wytrawna, chyba że z dodatkami (imbir+miód, mleko+cukier, rum+cukier), ale i wtedy słodkości niewiele.A z dietą to mam zawsze ten sam problem - wiem, że trochę mogę wytrzymać nawet na dosyć ostrej. Wiem też, że po osiągnięciu zamierzonego efektu nie będę miała tyle samozaparcia, żeby pozbawić się wszystkich przyjemności podniebienia. I ta świadomość mnie demobilizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 09.02.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 A ja już od dawna przerzuciłam się na słodzik - aspartam.Początkowo średni mi smakowalo, ale ten aspartam i tak był najlepszy ze wszystkich.Teraz pijam kawę koniecznie z mlekiem i ze słodzikiem.Jest dobra.Herbatę zresztą też taką pijam.A ponieważ ja lubię bardzo słodkie te napoje to oszczędzam sobie sporo kalorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) A ja już od dawna przerzuciłam się na słodzik - aspartam. . Spróbuj Tesco firmowy. tam jest aspartam łaczony z czymś tam. Aspartam nie jest nieszkodliwy, lepiej go ograniczać. Ja wgryzłam się kiedyś w temat i wynalazłam ten teskowy jako najmniej inwazyjny. Ale i tak staram się nie więcej, niż jedna słodka kawa dziennie... Edytowane 9 Lutego 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.02.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Aspartam mieszają z acesulfamem, ale to dla smaku raczej niż dla zdrowotności, bo właśnie ten drugi jest bardziej podejrzany z tego, co wiem. No chyba, że tescowy ma inny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Matko, słodze herbatę, nie wypiję gorzkiej nawet, gdyby mnie kroili, ale jak bony dyny wolę cukier! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No w sumie Ty możesz słodzić wszystko cukrem, nawet rosół, i wcale od tego nie utyjesz, więc o czym w ogóle rozmawiasz!Herbatę bez cukru nauczyłam się pić w Gruzji. Cukru nie mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.02.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 DPS-ia ale czasem można pooszukiwać nie tracąc na smaku;) na ten przykład jak sam majonez do sałatki to ciężko w tyłku ale jak weźmiesz dwie łyżki jogurtu naturalnego i dołożysz łyżkę majonezu to smak równie dobry a w tyłku lżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 DPS-ia ale czasem można pooszukiwać nie tracąc na smaku;) na ten przykład jak sam majonez do sałatki to ciężko w tyłku ale jak weźmiesz dwie łyżki jogurtu naturalnego i dołożysz łyżkę majonezu to smak równie dobry a w tyłku lżej;) można łyżkę majonezu i łyżkę musztardy a resztę jogurtu. Też dobre a bardziej ostre. Musztarda podobno nie tuczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 kawa tylko czarna i fusiasta a herbata musowo z 1 kostka cukru lub z sokiem malinowym lub miodkiem:yes: nie uznaje zadnych sztucznych slodzikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Zaraz wpadnie tu Amber i nas porozstawia po kątach!Na wszelki wypadek schowam się w kącie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts