Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze a mi zielona nie wchodzi jakos, nudnosci mam po niej, ale ostatno sprobowalam biala - pyszna jest i moge nawet ja pic bez cukru.

ciasto robie tylko 3 razy w roku: sernik na swieta, ciasto kruche z rabarbarem latem i drozdzowka ze sliwkami jesienia.

Ja to i czerwoną lubię.

Agduś, wyjdź z kąta, Ambercia tylko tak gada, a bić nie ma sumienia, ja Ją znam... :lol:

Do sałatki już od dawna jest wersja radykalna - jogurt naturalny z łyżką musztardy i małą łyżeczką majonezu.

Własnie dlatego to jest takie frustrujące, że człowiek prawie wszystkiego sobie odmawia przez dłuuugi czas, a tyłek nadal jak u kaszalota! :cry:

I daje Wam słowo honoru - nie obżeram się, jak jem, to staram sie jeść tyle, żeby mieć lekkie uczucie niedosytu na koniec!

Od patrzenia chyba, kuffa, tyję...

Dzisiejsza dieta moja też mnie sfrustrowałą, bo jakieś takie paskudne żarcie tam wymyslili, że szok.

Mam nadzieję, że jutro będzie smaczniej.

Dzisiaj miałam fajny fitness, bo śniegu troche spadło, to odsnieżyłam całe podwórko (drogę do stodoły od bramy, kto był to wie, że to naprawdę długa droga jest, parę ścieżek dodatkowych na podwórzu i całość na ulicy.

Kurde, jak fajnie było! :D

TAR, a jednak od żarełka. Bo jeżeli nie ma INNYCH objawów zaburzeń hormonalnych, to znaczy, że nie ma co szukać innych przyczyn tłustości. Po prostu nasz organizm potrzebuje mniej zarcia, niż dostaje. ;)

Pewnie mnie by wystarczyło jeść raz dziennie warzywa i zboża a od swięta mięso. Wtedy bym miała te 38. Tylko tyle dobra wokół nas, że to baaardzo trudne.

TAR, a jednak od żarełka. Bo jeżeli nie ma INNYCH objawów zaburzeń hormonalnych, to znaczy, że nie ma co szukać innych przyczyn tłustości. Po prostu nasz organizm potrzebuje mniej zarcia, niż dostaje. ;)

Pewnie mnie by wystarczyło jeść raz dziennie warzywa i zboża a od swięta mięso. Wtedy bym miała te 38. Tylko tyle dobra wokół nas, że to baaardzo trudne.

no widzisz a u mnie skoki wagi to przez hormony, bo ja naprawde jadam szczatkowe ilosci jedzenia, w tygodniu to wrecz sie glodze, bo czy mozna nazwac jedzeniem 2 kromki chleba i picie przez caly dzien. ja w ciagu roku zeszlam z rozm 36 na 42 a duzo sie ruszalam i malo jadlam, zalamka totalna, chodzilam od lekarza do lekarza i nareszcie trafilam na dobrego endokrynologa ,ktory znalazl przyczyne, po lekach zeszlam z 42 do rozm 38 i jestem mu za to wdzieczna, do czaszki by mi nie przyszlo, ze to hormony, nie jestem jeszcze w wieku meno.

Wszystkieście smarkate przy mnie i tyle! :p

Ja to już nobliwa starsza pani, syna w tym roku żenię!

Boszsz, nawet nie wiem, kiedy te lata minęły i jak szybko to idzie.

No dobra, idę skorzystać ze sniegu.

Trza wszystkie dywany wywalić, potrzepać na śniegu i dac im przemarznąć, żeby roztocza szlag trafił! :cool: