Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Gospodyni, gratuluje sukcesow ubytkowych!!! Brawa! I tak ma byc. Powoli, bez glodzenia, ale konsekwentnie. Zobaczysz, do wczesnej jesieni osiagniesz swoj cel :-) Mocno trzymam kciuki :-)

BTW ale ja nie sugerowalam, ze z domem ma Karus zle skojarzenia. Jedynie, ze przyjemnosci przebywania w domu nie zna i dlatego trzyma sie tak kurczowo budy. I nawet jesli zna, ale nie chce za bardzo w domu posiedziec, to lepiej go ponecic dobra kielbaska, aby jednak sie skusil i przezimowac w cieple :-) Znasz mnie i wiesz, ze nie histeryzuje, gdy pies zamiast w domu mieszka w kojcu albo w budzie (bez lancucha), nie mniej w takie mrozy warto chocby sila psy z krotka sierscia przeniesc w miejsce, gdzie temperatura jest dodatnia :-)

TAR u nas jest tak samo. Ku zgorszeniu niektorych (rzecz jasna nie naszych zapsionych Przyjaciol i Rodziny :)) psy z nami spia (bo niby, gdzie maja spac ;)), asystuja przy posilkach, non-stop wyleguja sie na naszych kolanach, kanapach i fotelach. Nie ma problemu z pozostawianiem ich w domu, gdy musimy wyjsc, natomiast gdy jestesmy, psy zawsze sa tuz obok nas :-) Normalnie uwielbiam taki kontakt :yes:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR u nas jest tak samo. Ku zgorszeniu niektorych (rzecz jasna nie naszych zapsionych Przyjaciol i Rodziny :)) psy z nami spia (bo niby, gdzie maja spac ;)), asystuja przy posilkach, non-stop wyleguja sie na naszych kolanach, kanapach i fotelach. Nie ma problemu z pozostawianiem ich w domu, gdy musimy wyjsc, natomiast gdy jestesmy, psy zawsze sa tuz obok nas :-) Normalnie uwielbiam taki kontakt :yes:

nasz kurdupel tez spi z nami w pokoju, zasypia w lozku pod kolderka ale potem schodzi na dol do siebie i rano znowu wskakuje na pobudke. jedynie w weekendy kiedy ja lubie dluzej pognic a Tomek gdzies wybywa rano, to Kastos wywala sie na miejscu T. i tak razem gnijemy do powrotu pana meza. teraz ja sobie czytam ksiazke, T. jest pietro wyzej i gra w shoguna czy cos k. tego ;) kominek odpalony a Okruch obok na sofce oparty glowa o moje nogi wali drzeme. cudnie jest, uwielbiam ten spokoj.

Ambercia, fajne, tylko moj by sie nie nadawal jest za ciekawski i zbyt zywiolowy, absorbowal by soba cala firme. chociaz moze gdyby byl ze mna non stop, to inaczej by sie zachowywal (tak jak w weekendy kiedy jestesmy w domu, to z niego prawdziwy aniolek-przytulak) w kazdym razie i tak tego nie sprawdze, to nierealne w "polskim biznesie" ;)

Dochtór ja kocham zwierzaki ale pewnych granic nie przekraczam piesio ma swoją michę i legowisko ja mam swoją michę i legowisko ja nie jem z jej michy ani ona z mojej i każda śpi na swoim legowisku;)

no wez .... jakze mialabym pozwolic na legowisko dla takiego maluszka???

http://img513.imageshack.us/img513/9311/mg8428xyyhi7.jpg

BTW kiedys LeoAureus pokazywala jak poleguje w wielgachnym lozy z trzema leosiami :sleep:

nasz ma w sypialni dwa legowicha, jedno otwarte - wielgachna psia poducha a drugie kojec i w nocy lubi spac w kojcu pod kocykiem, w lozku jest tylko do naszego zasniecia, potem idzie do siebie, widac tak woli, poza tym ja sie zwykle rzucam podczas snu a jemu to nie pasuje ;) wiec bezpieczniej w kojcu a ja moge sie poprzytulac do pleckow pana :D

no to cie zastrzele nasz w salonie ma jeszcze 2 kojce, poduche, o dywanikach i 2 sofkach nie wspomne plus kojec w pokoju "komputerowo-rekreacyjnym" oraz niezliczona ilosc rozowych kocykow ;) w sumie poduch ma wiecej ale 2 sa zawsze na wymiane jak biore do prania.

No to u nas Maja ZAWSZE spi miedzy nami, na swojej (sic!) poduszce ;) NIe ma mowy, aby spala gdzies po zewnetrznej. Plusz natomiast lubi spac po mojej stronie (zewnetrznej) ... i tez na swojej poduszce ;) I tak o to lozko, wraz z materacem musialy byc zamawiane bo wielkosc 2.20 x 2.30 do standardow nie naleza, do tego mamy 6 poduszek, po dwie dla nas i po jednej dla kazdej psiej glowy, oraz dwie koldry :lol2: