Agduś 26.02.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ja donoszę. Dzwoniłam do straży w prawie samochodów zastawiających chodnik pod szkołą. Dzieci wybiegają na jezdnię, bo kierowcy odwożący swoje dzieci do szkoły zostawiają im po pół metra szerokości chodnika i dzieciaki z tornistrami nie mogą się minąć. Strażnik pouczył mnie, że powinnam się wykazać zrozumieniem dla kierowców, bo oni nie mają gdzie zostawiać samochodów! A co mnie to q...wa obchodzi?! No ale przecież żony panów strażników, ich sąsiadki, koleżanki żon, ich koleżanki, siostry, kochanki... też tam parkują.Dzwoniłam, że sąsiad pali na podwórku śmieci. Regularnie to robił w wielkiej beczce. I co? Dżówno - nigdy nie zdążyli przyjechać, chociaż fajczyło się godzinami. Dzwoniłam, że chodnik nieodśnieżony i z wózkiem nie można przejść. I co? Toż samo. Panowie zapodali z oburzeniem, że przecież WSZĘDZIE nie mogą dotrzeć! No przecież nie będą ścigali znajomych!Policja mnie pouczyła, że takimi sprawami zajmuje się straż miejska, takoż organ był właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 DPSia... to nie kara... - to konsekwencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.02.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Staram się nie donosić, nie chcę ze wsią na wojnę iść. Jak facet szambo wywoził na pole i do lasu i tam je wylewał, to lecieliśmy za nim i robili zdjęcia. Potem lojalnie ostrzegaliśmy, że jeśli jeszcze raz, to zdjęcia trafią tam, gdzie trzeba. Jak leśniczy ignorował nasze wielokrotne prośby i przy zrywce drewna w lesie obok naszej łąki zrywkarzy nie pilnował, żeby z łąki nam czołgowiska nie robili, też wystarczyło kilka fotek i rozmowa wychowawcza. Rzeczeni panowie nie przepadają za nami, ale nie są wrogo nastawieni, bo przecież W KOŃCU nie donieśliśmy. A my swój cel osiągnęliśmy. Żałuję bardzo, że jeszcze nigdy nie udało się nam namierzyc żadnego drania wywożącego te cholerne śmieci do lasu. Arnisia - kara to też rodzaj konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.02.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Staram się nie donosić, ... A my swój cel osiągnęliśmy. ... Żałuję bardzo, że jeszcze nigdy nie udało się nam namierzyc żadnego drania wywożącego te cholerne śmieci do lasu. ... ... również uprzejmie nie donoszę Od ganiania sq.wysynów jest policja i inne stosowne służby (na to idą między innymi moje podatki ... płacę więc wymagam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 My możemy sobie powymagać. Tylko, że nic z tego wymagania nam nie przyjdzie tutaj w PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Haaa, zaczęłam sezon ogrodowy dzisiaj! Pogoda piękna, no to poszłam pograbiłam sobie liście (skąd one się zawsze po zimie biorą, skoro dokładnie wygrabia się je jesienią???), trochę porządków drobnych zrobiłam na podwórku, liście powywoziłam do dołka, popiół drzewny rozsypałam na grządkę ze szparagami i w ogóle! I pierwsze pranie w tym roku wyniosłam do ogrodu! Zaraz pójdę je pozbierać. To fantastyczne uczucie - w końcu móc wyleźć z domu i wziąć się za coś pożytecznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Oj tak ja też powoli wyłażę!! I nie tylko ja - krokusy mi z ziemi wyłażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 To fantastyczne uczucie - w końcu móc wyleźć z domu i wziąć się za coś pożytecznego! Mhmmmmm... zimno jak szlag... zawieja śnieżna przeszła... wrrrr:bash: Ale siatkę na ogrodzeniu pocerowałam, bo mnie czarne zaczęło kombinować jak wyjść , tylko, że mi łapska przy tym okrutnie pomarzli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Haaa, zaczęłam sezon ogrodowy dzisiaj! też drzewka poolejowałem parafiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.02.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 A po co sie drzewka olejuje parafiną i jakie drzewka- wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Oooo, a tego to nie znam - po co im parafina, dla ochrony przed słońcem wiosenny, zamiast wapna, czy jak? Opowiadaj! Dzisiaj u nas deszczyk pada, ale wybaczę mu, i tak w planie był wyjazd do miasta, trzeba parę spraw załatwić, więc niech sobie pada. Jutro też wyjazd, do innego miasta. Brazunia - a przebiśniegi masz u siebie? Jak nie, to wsadź, są jeszcze wcześniejsze niż krokusy i jakoś szybciej ma się uczucie nadchodzącej wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.02.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 oooo ja nie mam przebisniegow ale na przyszla wiosne juz beda, mam za to szafirki, krokusy, konwalie, hiacynty, iryski i jesienne zimowity. no i czekam wciaz na zamowione 400 czosnkow wysylka 1 marca. a na jesien wsadze z 500 tulipkow, narcyzow i zonkili. przyszla wiosne chce miec kolorowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.02.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mam przebiśniegi, niewiele ich co prawda, ale jak dla mnie wystarczy. Ciekawa jestem, co będzie z czarnych i granatowych tulipanów, które Szanowny prosto z Holandii przywiózł? Jamles, przytocz jakieś szczegóły względem tej parafiny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No jak, co będzie? tulipany będą, psze pani! Tarcia - ależ zaszalałaś, dziewczyno! Moich pierwszych tulipanów kupiłam 10 sztuk. Dzisiaj mam ich jakieś 500... No to Twoja przyszła wiosna będzie baaaardzo piękna i kolorowa! W mieście powiatowym dzisiaj cały dzień padało, bleee!!! w Lidlu dobrych jogurtów brak absolutny, za to w Aldim - 12% owoców, 1,5% tłuszczu, dooobry! Wkurzyłam się, jogobella to badziew! A w ogóle - O JOGURTACH, zapraszam do czytania, warto wiedzieć! Taie refleksje pozakupowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) A ja bardzo lubię Jogobelle, właściwie tylko te jogurty kupuję ... ananasowy ... mmmmyyyy ... pycha!! Weszłam ... facet chyba nie do końca wie, o czym pisze ... Edytowane 28 Lutego 2012 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.02.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Depsia o tym, ze w jogurtach "pelnych owocow" nie ma owocow pisalam juz dawno. Nie mniej przychylam sie do opinii brazy. Facet nie wie o czym pisze. W szczegolnosci w aspekcie trzech jogurtow, ktore uznal za najlepsze nie zauwazajac powaznych niescislosci i bledow w skladach Bry A wlasciwie to chcialam napisac, ze TAR bedzie miala przepiekny dywan z tulipanow Mam tylko nadzieje, ze jak przyjdzie wlasciwy czas uraczy nas pieknymi fotami! Bardzo, bardzo czekamy Hmmm ... i ten czosneczek Mniammmm ... nie jakies tam chinskie badziewie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 DPS-ia ja pamiętam o obiecanej roślince ale cosik zimnawo się zrobiło:( i boję się o nią no i uczciwie mówię że nie znalazłam jeszcze dla niej solidnego opakowania do wysyłki żeby jej nie zgnietli:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Szczerze mówiąc, to ja naprawdę coraz mocniej jestem przekonana o niemożliwości kupienia w tej chwili jakiegokolwiek produktu żywnościowego całkowicie zdrowego i nie skażonego dodatkami. To jest przekleństwo naszych czasów i zbyt dużej liczby ludzi na świecie i chociaż wiem, że zabrzmi to jak swego rodzaju herezja - chyba po prostu musimy się z tym pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Musimy... ale możemy patrzeć ile chemii jest w chemiiAlbo robić własne wędliny, własną marchewkę , ziemniaki, zborze...Nie da się....Dziś o zgrozo.. jaka gotowane przez syna 6 min wyszły na ciut miękko i ciut twardo... Nie wierzyliśmy mu, że gotował 6 min... Mąż gotował dla nas jajka... i też były ma pół miękko i twardo... Oczy otwarłam ze zdziwienia.... Syn pyta czy to są swojskie jajka.. - NIE... niestety...Kupujemy jeśli tylko możemy...I tak jest ze wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Szczerze mówiąc, to ja naprawdę coraz mocniej jestem przekonana o niemożliwości kupienia w tej chwili jakiegokolwiek produktu żywnościowego całkowicie zdrowego i nie skażonego dodatkami. Też takie wrażenie odnoszę... bo jakie macie gwarancje kupując w sklepach ze zdrową żywnością jadło za chorreee pieniądzę, że nie kupujecie przepakowanych produktów z Lidera czy Pierdonki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts