Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Pewnie się pojawią, jak pojawi się tyle grubasów, co tam. :lol2:

U nas we wsi ciężko o swojskie mleko, bo jedyna krowa, która się ostała, miała w zeszłym roku białaczkę.

Teraz jakoś podejrzliwie patrzę na jej następczynię w oborze sąsiada...

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia nowe nabytki pasuja idealnie do klimatu, ktory w sosnowym raju tworzycie :-) Pewnie wiesz, ale przypomne ... nie myj ich w zmywarce. Niestety wiekszosc recznie malowanej porcelany rozpuszcza sie kolorystycznie pod wplywem automatycznego zmywania :( W posiadaniu mojej Mamy jest porcelana pamietajaca poczatki 1900 roku :rolleyes: Uzytecznosc z niej zadna, bo zbyt cenna i nazbyt cienka, a wiadomo ze espresso to tylko w grubej porcelanie sie pija ;) Nie mniej stanowi dla nas pamiatke rodzinna i daje wrecz duchowa mozliwosc obcowania z przedmiotami, ktore byly w posiadaniu naszych pra_pra_pra dziadkow :rolleyes:

Pokłon hrabinii i ... tyle. Żadnych dziesięcin dawać nie będę!!! I dodam jeszcze gwoli formalności, że mam jeszcze całym nie naruszony słoik Waszych jabłek ... ha!!!!

Depsiu, bardzo łądny ten serwis, taki słodki. A wiosna to u Ciebie już pełnom gembom - moje krokusy ledwo widać .

To miło, że serwis doczekał sie miłych słów. ;)

Amberciu - to jakiś nie bardzo stary jest, bo ma na odwrocie adnotację, że jest dishwasher safe, więc swój pierwszy raz w zmywarce ma już za sobą.

On w sumie nie jest taki bardzo słodki, różyczek nie ma. :lol2:

Ale cieszę się, bo jest ładniutki, na śniadania w sam raz dla synka będzie, a kosztował tyle, co nic, o! :lol:

Osia - W ŻYCIU bym nie pomyślała, że są wiedźmy, które wyglądają jak łosie! :jawdrop:

Kuffa, muszę do lustra iść...

Czy czasem nie przeszło na mnie! :o

Jamlesik - ja myślałam, że Ty żartujesz, ale jeśli nie, to... czemu nie przysłałeś mi nasion tych pomidorów, co to w marcu na pole się wysiewa???