jamles 05.03.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ..... Nawet krokusy ledwo z ziemi widać!!! kup se łowce nic tak dobrze krokusom nie robi jak baranie bobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Brazunia - u Was (wiem coś o tym ) wszystko zawsze później niż u nas o ok. tydzień-dwa, więc spoko luz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Siemano "Tańcząca z Gęśmi". Byłam na polu, ale udało mi się jeno trochę porządków zrobić. Zgłaszam sprzeciw!!!! U mnie nie ma żurawi!!! U mnie nie ma gęsi!!! U mnie nie ma bocianów!!! To gdzie do cholery jest ta wiosna????? Nawet krokusy ledwo z ziemi widać!!! no nie gadaj , ja co prawda bociana jeszcze nie widzialam ale gesi na pewno wczoraj slyszalam, Za to nie slysze wciaz skowronka a to wlasnie ten ptaszek procz bociana jest dla mnie wyznacznikiem wiosny swierk obfocony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Siemano, ciotka Braza! Melduję, że u nas obeschło, jutro to nie wiem czy zdążę, bo w planie zakupy w mieście ale pojutrze to już na pewno pierwsze zasiewy zrobię. Pietrucha, koperek, wczesna marchewka, jak ktoś sieje cebulkę, to też już można. No i rzodkiewki, rzecz jasna. Poszlim nawet popatrzeć na polu z Sołtysem - tam też podeschło, więc chyba zostanie w środę odpalony traktor, przygotuje glebę i będzie mozna siać wczesne warzywa. Jak groch się teraz posieje, to będzie plonował jak głupi! Roboty już z tym będzie, bo u nas same warzywa to jakieś 10 arów w polu, nie licząc przydomowych, ale w końcu - tyle radości naszej wiosną, prawda? A jak się wcześniej zacznie, to spokojniej się zrobi, my teraz sami we dwójkę z tym, Dziadkowie nie dają rady, więc musimy na spokojnie to porobić. Pięknie jest na dworze, po prostu pięknie! Skończyłam grabienie połowy ogrodu, rozrzuciłam na grządki popiół drzewny z zimy, Sołtys mi przekopie i będę mogła siać. Czas zamawiać nasiona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 I mam dowód, że WIOSNA u nas jedynie prawdziwa, nigdzie takiej nie ma. KOTY PRZYLECIAŁY!!! http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/20242_1318204524175_1502628161_809177_5545954_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.03.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nie przyleciały tylko się puściły... jak co roku. U mnie też zawsze wiosną są koty na gałęziach, szczególnie na wierzbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 05.03.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 To są małe KOTKI, Yetek, nie znasz się ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.03.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 I mam dowód, że WIOSNA u nas jedynie prawdziwa, nigdzie takiej nie ma. KOTY PRZYLECIAŁY!!! http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/20242_1318204524175_1502628161_809177_5545954_n.jpg :rotfl: cudo!!!!! kopiuje i przesylam znajomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Cieszę się, że się podoba, ja też kotami zachwycona. No to pierwsze zasiewy zrobione u nas. Koperek trafił do ziemi, a jutro lub pojutrze Sołtys pojedzie zrobić grządki na polu. Mam poczucie pożytecznie spędzonego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja tam jeszcze niczego nie sadzę i nie sieję bo: po pierwsze primo nie bardzo mi się chce, po drugie primo: w nocy mam -6, po trzecie primo: ziemia jeszcze w sporej części podmarznięta dość głęboko więc co się będę szarpać! Szkoda zdrowia, posiane w drugiej połowie marca też wzejdą. A wiosenne koty po prostu cuuuudneeeee!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 jeżeli pozwolisz, to też skopiuję i wyślę. Cudny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A ja się zastanawiam po jakiego czorta tyle kotów na jednym drzewie i po co one tam wylazły... U nas pewnie na straż by dzwonili, żeby koty ratować Ja zakupiłam dziś 3 kolory irysów olej jakiś , dość drogi jak na olej ... cyklamena i nasiona rzodkiewki i cebulki siedmiolatki.. cokolwiek to oznacza.... I powiedziałam słuchając pani co to się robi z tymi nasionkami i co ja mam wyczyniać, i rozsady jakieś robić itd... że podziękowałam za pomidorki, echinacee, rudbekie , lobelię, rożne mieczyki i lilie... i wiele innych... Koper rzodkiewka cebulka wystarczą.. Pomidory nabędę u Jamlesa ( jeśli naprawdę wyhoduje i dla mnie) a resztę sadzonek na targu i z czapki... Nie potrafię chodzić koło tego, pamiętać podlej/nie podlej/ za sucho/ za mokro... nie ogarniam tego... U mnie są kwiatki tylko ekstremalne... storczyki ( ale niewiele przeżyło) jakiś w ciapki, zamia, i jeszcze ze 4-6 innych i dość.. Nauczyłam je, że jak podlewam to mają się napić na zapas, bo mogą dostać pić za dwa tygodnie.. I gitara... rosną... Jakby wiedziały co i jak;) a te świeżo wysiane to jakieś takie nieudane, albo jeszcze nie wiedzą, że trzeba ekstremum przeżyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 05.03.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A ja się zastanawiam po jakiego czorta tyle kotów na jednym drzewie i po co one tam wylazły... .... bo to na pewno zakwitły kotki , w tym... jedna kotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 No przecie napisałam - przyleciały, normalnie, jak to koty wiosną! Głowa znowu mnie boli i na dodatek jedziemy do miasta Wychodzę z tego zakładu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Głowa znowu mnie boli i na dodatek jedziemy do miasta rajzyfiber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 .. Pomidory nabędę u Jamlesa.... to już zacznij szporować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Wczoraj ślubnemu powiedziałam gdzie nabędziemy... znaczy od Kogo.. a on gdzie Jamles mieszka? Więc mu mówię, i nie do końca powiedziałam gdzie...Zrooobił oczy.. i czy mnie pogięło... za 10-12 krzakami pół Śląska przejechać... ...za to mu mówię ... jakie to będą krzaki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ... jakie to będą krzaki.... chude i wybiegnięte to przejedziemy po ćwieć Śląska i spotkamy się w ...... Świerklańcu krzaczków może być ..... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 No przecie napisałam - przyleciały, normalnie, jak to koty wiosną! Głowa znowu mnie boli i na dodatek jedziemy do miasta Wychodzę z tego zakładu! ... wprawdzie nic mnie nie boli ... ani do miasta nie jadę ... ale idę się na "trochę" do wyrka pierdolnąć ... ostania "doba" trwała u mnie 48 godzin ps - koty to wef łysej łepetynie mi latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mam nadzieję, że już zasnąłes i porządnie się wyśpisz, Pawełku! Ja po powrocie z miasta też musiałam się przespać, bo by mi łeb rozsadziło. No i sen pomógł, jak to często bywa. Jest dużo lepiej. Zwłaszcza, że Sołtysa przez okno widzę, jak traktorem po polu jeździ i grządki mi na jutro szykuje! Nasiona jeszcze wczoraj przygotowałam, jeszcze tylko skrzyneczki z ziemią na posianie tego, co na rozsadę i sezon będzie rozpoczęty na dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts