Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Też tak kiedyś myślałam i normalnie nie piję bawarki. Za to zawsze jadąc na narty zabieraliśmy puszkę zagęszczonego mleka i po nartach taka ciepła herbata z mlekiem, nie wiedzieć czemu, smakowała wyśmienicie! Może dlatego, że to były wyjazdy z tatą, kiedy byłam jeszcze calkiem nieletnia i herbatka w prądem nie wchodziła w rachbę?

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień doberek! :D

Spać nie śpię - walczyłam z modemem, który niechybnie myślał, że w taki piękny, mroźny i słoneczny poranek nie musi brać się do roboty. :evil:

Stanęło na moim. 8) :lol:

Ewcia, a ten samolot, to on nie spadnie z Wami, co...? :o Tfu, tfu...

Sama bardzo się boję latać, no to teraz o Was się będę bała dla odmiany. :-?

Ja też piję raczej słabą herbatę, mocna to nie dla mnie, zaraz mi serducho wali jak po mocnej kawie. :D

Może rzeczywiście po rozcieńczeniu mlekiem dałoby się to wypić. :o

Albo poprosić o dolanie wrzątku. :lol:

Nie miała baba kłopotu, posłała dziecko na studia... :lol:

Czy mnie się dobrze wydaje, że studia to się jakoś tak jesienią zaczynają? A my teraz mamy prawie wiosnę dopiero! Depeesiu, TY masz zamiar tak do jesieni schizować??? :o Taż osiwiejesz! Wyluzuj! Jak to było? Tafla jeziora, kwiat lotosu...

Rrmisia, a to polskie fryzjery w Pcimiu to już nie dobre :roll:

Ja to już siwa jestem :-?

No ale ja taka paniusia jestem przeciez.

Jedna ze wsi naszej to mi powiedziala tydzien temu , ze wyzej... niz ...nosze.

To o mam po jakims Pcimiu za przeproszeniem jezdzic.

Btw , tak to jest z miejscowymi , nie znaja , a wyrokuja .

Znaczy nie wyrokowala w sumie , tylko osobiscie mi wywalila. :roll:

No bo juz kto jak kto , ale ja taka wysoko ten tego to nie jestem.

Zeby ubiec ew pytania , ..tak miala powod :D , ale nie powiem jaki , bo i tak nie uwierzycie :-?

Nie miała baba kłopotu, posłała dziecko na studia... :lol:

No juz Ty nie mysl tyle , co?

I snieg prosze przegonic w koncu :roll:

Budzę ja się rano, wstaję, wyglądam przez okno w sypialni i co widzę?

Ano to:

http://images26.fotosik.pl/180/3cfd4a17edc14714.jpg

I CO TO MA ZNACZYĆ??? :o :o :o :o :evil:

A z tym myśleniem - dziewczeta, macie rację, ale... gadaj choremu, żeby temperatury nie miał. :lol:

Postaram się Was nie zamęczyć chociaż nie mogę obiecać. :oops: :p

Mój syneczek malutki, taki wychuchany, taki zaopiekowany zawsze, sam w świat pojedzie, samolotem jakimś, między obcych... O Jezu... :o :o :o

Muszę się jakoś z tym oswoić i uporać, nie? :roll: :oops:

Rrmisia, a Twój syneczek co planuje, że Ty się tak nie martwisz, hę?

Pewno we Wawie studiował będzie, w domku mieszkał sobie z Mamunią. :D

No temu Ty się nie martwisz, mądralo. :lol:

Do czerwca jakoś będę już może oswojona z tą myślą, w końcu sama go tam wypchnęłam i przygotowałam do tego. :roll:

Wszystko zaczęło się od broszury, którą z naszej szkoły językowej przywlokłam i zaczęłam synkowi pod nos podtykać i roztaczać wizje kariery i szczęśliwości po zagranicznych studiach, które będą zresztą jednym pasmem szczęścia i ekscytujących doświadczeń. Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało. :lol:

No dobra, już nie będe Was męczyć. Dzisiaj. :p

Rrmisia, a Ty taka pańskowata jesteś? :lol: Wstydziłabyś się, słowo daję. 8)

Nie bądź taka, poopowiadaj nam jaki powód ta jedna miała, żeby tak Ciebie spostponować. :o :lol:

Tu też Dzień Dobry :D Fajnie, że u Was zima. U nas pada :(

Ewunia, ja to nie wiem, czy bym nie wolała nawet deszczyku wiosennego niż tej zimy kompletnej za oknem... :roll:

Załóż ciepłe skarpety do roboty, żebyś się nie zaziębiła. W takiej pogodzie najłatwiej. :D

Doberek :D

Moj na filologie oczywscie , o to sie nie martwie , martwie sie po prostu o mature z polskiego. :-?

Co do sasiadki to wygarnela mi , bo nie poszlam na spacer razem nia i jej psem ,bo czekalam na Kulke , a i Pablo byl po jedzeniu , a psy takich ras jak Pablo nie moge szalec po jedzeniu.

Co jej wyjasnilam dosc szybko .

Szybko dlatego , bo nie lubie stac w drzwiach i cos tlumaczyc , zwlaszcza jak pies szaleje , bo chce isc .

Widac w niej sedzialo cos juz od dluzszego czasu , jaies wiejskie kompleksy czy cos .

Ja naprawde nie jestem jakas taka wyniosla , w kazdym razie Kulka zastala mne ryczaca . Rece mi opadly , bo sie nawet bardzo staralam .

Chodzilysmy razem , psy sie ladnie bawily , to nawet zaczeam wciagac sie w wiejskie plotki , wiem kto i po ile placil za firanki , kto nie sprzata na swieta i takie rozne fajne rzeczy .

O rany, to faktycznie słabo wyszło... :roll:

Może trzeba było uprzedzić ją, że dzisiaj nie idziesz, bo na kogoś czekasz. Ludzie często są na wsi przewrażliwieni na takie układy z kimś, kto ma trochę lepszy dom albo coś. Ona pewnie myślała, że jak z nią chodzisz, to już taki masz obowiązek. Szkoda, że jej nie uprzedziłaś.

Spróbowałabym odbudować stosunki, może warto podejśc do niej i spróbować pogadać, wytłumaczyć i w ogóle. Może jakąś flaszeczkę na zgodę. Kwiatek do ogródka.

Przed świętami to dobry czas na takie rzeczy, trzeba sobie wybaczać i w ogóle. Leć z jajeczkiem ładnym do niej (na wsi pisanki się daje w podarku z życzeniami), jakimś takim domowej roboty (koniecznie, żeby też nie ze sklepu coś drogie, bo ją ruszy znów), drapanym w cebuli czy coś. U Frosi w komentarzach takie są ładne na fotkach, ona robi sama.

Jak pójdziesz z życzeniami i jajeczkiem to powinna zmięknąć. :roll:

A jeśli nie zmięknie, to widać niewarta zachodu i nie rycz, bo nie ma o kogo. :D

Kochana , ja nie zamierzam za nia chodzic i przepraszac , o nadskawwaniu nie ma mowy.

Ostrzegano mnie nawet , ze ona taka jest .

Nie ma zadnej kolezanki i chyba to o czyms swiadczy. Jest sama jak palec , bo ja wszyscy znaja , wciaz tylko ma jakies gorzkie zale , nikt jej nie pasuje , bo ma to czy tamto.Oczywscie , ze wykrzyczala mi to , bo mam lepszy dom , lepszy samochod , ....a ona swiat ocenia takmi kategoriami , kto ile i jakie ma :-?

A ja z kolei nie widze siebie jako kogs kto ma cos lepszego i przez to czuje sie jakas wazniejsza czy cos.Tak juz jest w zyciu , ze jak sie do czegos dojdzie to ma sie tez dystans , do wielu spraw .

Mysle tez , ze to jest takim powodem , bo oni by sie nie wybudowali nigdy , gdyby nie te dzialki , ktore mieli na sprzedaz.

A jesli ktos juz jest zawistny z zasady i zamiast zabrac sie do pracy , zeby miec ...moznaby dosc dlugo , a nie watre to jednak rozwazania i nie wiem po cholere sie rozpisalam.

Ja nie szukam kolezanek tak sie sklada , z zasady jestem samotnikiem , jednak jesli kogos poznam to nie uciakam. W stosunku do nej staralam sie , kupilismy od nich dzialke , byli bardzo pomocni , zyczliwi kiedy budowalsmy sie , co nie znaczy , ze nie miala w tym jakiegos ukrytego interesu.Szkoda , ze dopiero ja rozgryzlam. Nie mniej widze , ze chciala nami manipulowac , zebysmy nie starali sie zapoznac i innymi .Z tym , ze mnie ani ona ani inni nie bardzo ten tego.

Ja po prostu zajmuje sie swoimi sprawami , mam gdzies jakies wiejskie plotki , poza tym jestem za stara na jakies pyskowki i manipulacje.

Z zasady i doswiadczena , jak to sie mowi , nie wchodze 2 razy do tej samej rzeki i juz , wiec kajac sie nie bede , boi nie ma do czego .

Tak mam.

I za to Cię lubię, Rrmisia - za ten Twój zdrowy rozsądek i poczucie humoru oraz dystans. :D :D :D

Też jestem samotnikiem. :oops:

Często mi mówiono, że się wywyższam. :o

Ludzie oceniają, a sami nie wiedzą, jakie głupoty gadają. :o

To po cholerę się nimi przejmować? :lol: 8)