Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teściowa ma połamany kręgosłup i ma różne specjalne pasy.. ale nie może ich nosić ciągle.. od czasu do czasu i to krótko...

A wiesz Ambercia.. laski na siłowni, ale to jakie laski, jak przecinki... używają pasa neoprenowego, żeby jeszcze więcej schudnąć.. jak patrze na mój brzuszek to zastanawiam się czy by takiego nie nabyć... ale przekonana nie jestem, więc nie kupuję...

No i zawiać można się i załatwić później na cacy...

powyżej sama prawda. Choć z zastrzeżeniem - TEN pas niewiele pomoże ani niewiele osłabi ;)

Ale na talię się przyda no i "nerki trochę chroni przed zimnem", jak to się powszechnie uważa.

Aneta, niestety, pas musi zlecić lekarz rehabilitacji (raczej nie ortopeda) i kupuje się w sklepie bardzo okreslony rodzaj na określoną chorobę.

No właśnie, Dochtór, chociaż Ty mnie obronisz...

Mięśnie są już ćwiczone zestawem ćwiczeń specjalnych zalecanych przez lekarzy. :cool:

Jak idę w pole albo do ogrodu to założę, bo tam się dużo schylam, hakam i tam najczęściej zaczyna się każda historia z kolejnym zbuntowaniem się kręgosłupa.

Przecież nie będę w nim latać cały czas.

Ale wczoraj fajnie mi w nim było, wieczorem nic nie bolało...

Dzisiaj w planie wyjście na pole, chyba kaloszki zadebiutują.

Dosiejemy więcej grochu i bobu. :D

no to se DePeSiu pochodziłaś w pasie ....a miałam się pytać o rezultaty noszenia ,bo mam w domu takiego Zepsutego :( .......ta serwetka przypomina mi wzorem moje ściereczki do naczyń (zaśmiałabym się tu ,ale nie doszłam jeszcze do tego jak się tu buźki wsadza :o ) a skąd TY masz już taką zieloną trawkę przy tych kaloszach rosnącą ? bo ja takiej jeszcze nie mam :o .....

Relek Ci się nie podoba ? może być Relka :)

a było to tak : zalogowałam się tu kilka lat temu, ale ze względu na wszędobylsko szalejący szowinizm, co do grupy budowlanej tyż :) no bo która baba lepi buduje niż facet ? ukryłam się pod nikiem nie wskazującym na płciowość moją (he,he,he ...he) no i wyszło ,że jestem chłop albo baba-chłop ? nie będę tego zmieniać ...teraz to mi już obojętne kim jestem i tak już nikogo nie poderwę, weszłam w ZZD :)))))

Edytowane przez relek

będziesz .... plewić :jawdrop:

Poniekąd. :lol2: Perz zaczął na polu nosa pokazywać, poszłam powyciągać ujawniające się draństwo, a przy okazji poprawić ścieżki między grządkami, bo ich właściwie nie było, tylko jakieś zadeptane przerwy...

to z ............ zazdrości :cool:

O! I takie podejście mi się podoba, Jamlesik! :lol:

Mówiły dziewczyny, żeby pokazać ostatnie nabytki ze szmaciarni.

Firana:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/03/100_2904.jpg

kupon batystu:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/03/100_2905.jpg

batyst bliżej, wygnieciony po praniu, ae chyba widać wzór, właśnie z jego powodu kupiam ten materiał:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/03/100_2906.jpg

sweter cardigan, kończy mi się za kolanami:

http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/03/100_2907.jpg

Sweter oczywiście będzie się suszył rozłożony, ale chciałam go pokazać w całej okazałości. ;)

Jeszcze do tego zasłona w wiosenne kwiatki duuuuuża i patchworkowa poszewka na podusię w żółtych tonacjach, ale to wypiorę jutro.

Wszystkie rzeczy razem kosztowały 7 zł. :lol:

No i na pole w końcu zapomniałam załozyć ten pas, ale za to teraz trochę założyłam, szybciej ból mija.

Edytowane przez DPS

Jaka to piękna nazwa 'batyst' :) Kojarzy się z czymś wykwintnym, cieniutkim, wiecie - batystowa chusteczka do powiewania. Ładny materiał :)

A kardigan w jakim celu? Będzie robił za sukienkę?

Aleś zaszalała!!! Tylko dlaczego to wszystko jest białe???;)

Przyznaję bez bicia i proszę, żeby mi to było policzone: koperek dalej w torebce bo zimno jest a do tego całe przedpołudnie dzisiejsze spędziłąm na łonie cywilizacji!!!

Prosze o łagodny wymiar kary ...

dołączę do grona zachwyconych batystem,

baaaardzo mi się podoba ten nadruk z kaligrafią.

Firanę też widzę w Twoich oknach.

Cardiganowi niczego nie brakuje, a cena zakupów to absolutne mistrzostwo świata.

Czerwone lakierki eleganckie.

Maleńka, jesteś Wielka :)

Ja powiem tylko jedno ... Ostatnio raz mniej niz dyche w sklepie to wydalam na mleko do kawy, gdy rano stwierdzilam ze "wyszlo" i trzeba bylo zjechac winda do galerii handlowej, ktora mamy na parterze i kupic ... :rolleyes:

Dlatego tez, Gospodyni jest dla mnie Mistrzem wyszukiwania okazji i oszczednosci!!!

Batyst fajny jest! Cardigan jak najbardziej ok! Cieply i praktyczny, chociaz kroj a przede wszystkim kolor wymaga oplywowowych ksztaltow, ale o te sie nie martwie. Pieknie Ci bedzie w tym nabytku!!! :wave: Jeszcze raz mocno gratuluje urodzajnych lowow :-)

Czuję się usatysfakcjonowana i doceniona. :D

Cardigan będzie robił za rozpięty płaszcz w takie dni, kiedy właściwie nie wiadomo, co na siebie włożyć - w płaszczu za ciepło, w samym sweterku za zimno.

Fakt, Amberciu, kształty opływowe są :lol2: ale jest ich mniej o 4 kg! :p

Lubię jasne rzeczy, dlatego taki kolor, poza tym - w szmaciarniach zwykle nie da się wybrać koloru, bo mają TAKĄ rzecz i już. ;)

Relcia - a wkleisz foty jakichś swoich poczynań serwetowych?

Może jakieś natchnienie, inspiracja na mnie spłynie i w ogóle. ;)

Ach, jakie piękne słońce dzisiaj świeci!!!

Na pewno zaraz skoczę do ogrodu, posieję jeszcze sałatę, niech sobie wschodzi niebożę.

Brazunia - a gdzieżbym ja Ciebie karała, kochaniutka, tylko mi szkoda, że nie będziesz miała ładnego swojego koperku jak za późno posiejesz...

Ręka mi normalnie drży, zaraz muszę zalogować się do banku i rachunki popłacić, ech...

Ale potem zrobię caaaałą furę różnych rzeczy - ale będzie fajnie!!! :D

... Ręka mi normalnie drży, zaraz muszę zalogować się do banku i rachunki popłacić, ech...

mogę podesłać 3 przelewy, nie dużo niecałe 3 stówki

jak Braza posieje w maju koperek to mszyce o nim zapomną,

a do kiszenia ogórków kupi sobie w sklepie