Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Strusie jajo to ja mogę Wam pokazać, robione wyłącznie szlifierką. Skorupka strusiego jaja (emu) jest z wierzchu ciemnozielona i porowata, nierówna, warstwa środkowa to jaśniutka zieleń, a najbardziej wewnętrzna jest biała,

Oto jak wygląda jajo strusie po delikatnym ściągnięciu części ciemnozielonej warstwy wierzchniej i potem przeszlifowaniu na prawie gładko tarczką filcową:

http://lunarismaar.eu.org/_decou/IMG_3154-f.jpg

Praca nad tym jajkiem trwała 3 tygodnie...

Ochm nie, to nie ja, ja tak nie potrafię!

Chciałam tylko pokazać, jak inne dziewczyny potrafią. :yes:

Niesamowite, prawda?

Brr, z rana na dworze jeszcze zimno!

Wczoraj u nas pierwsza wiosenna burza była, naprawdę! :D

Pieruny nie waliły, ale głuche pomruki i głośne grzmoty - a i owszem, były jak najbardziej!

Popadał ciepły deszcz, dodatkowo podlał, co posiane i wziął się wiaterek, który radośnie sobie powiewa do dzisiaj. :rolleyes:

Niebo w kratkę błękitno - chmurną, będzie dobrze, wiosennie będzie!

Gospodyni bardzo prosze pochwalic ode mnie wszystkie artyski, ktore maja tak sprawne raczki i kreatywne glowe, a na dodatek jeszcze checi, do spedzania wielu godzin nad tymi pieknymi przedmiotami!!! Rulez!!!

Idea wymiennej i swobodnej w korzystaniu biblioteki tez bardzo mi sie podoba :-))) Fajna inicjatywa i milo wiedziec, ze duch czytelniczy jeszcze jest w narodzie :-) Chociaz mysle, ze jeszcze 5 - 10 lat i juz wszystko bedzie na eeeeeeeeeeeeeeee ... e-book'i rowniez ;)

Fiuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... o dyplomach, to nawet nie wspomne! Wiadomo, ze zasluzone i wypracowane :wave:

Chef hmmmmm .... mowia, ze calkiem dobrze sie regeneruje . Nawet jak 1/4 wytniesz to i tak odrosnie ... moze wiec nie jest tak zle ... ;)

Witajcie wczesnym wieczorem :) u nas pikne słońce ,cały dzień:yes:ale tyż piknie wieje :mad:już trzeci raz wieszam pikną pościel na sznurze , bo odlatuje co i rusz

jajo :eek:tys pikne

Chefie, ale pamiętaj cobyś do wody nie wchodził:no: ...pal sześć wątrobę

Edytowane przez relek

No TEN sruś to był emu. :)

To czego Ty tę pościel tak sabo czepiasz do sznura?

Przecie jak wiaterek wiosenny, to... no...

Chyba trza Ci klamerki na jakieś urodzinki kupić! :lol:

Skąd ten niebieski, skąd ten niebieski...

A skąd ja mam wiedzieć...?

Napisałam, jak Autorka gadała, może monitor przekłamuje, oszust jeden...? :p

Ja chyba w tym roku zabiorę się dużo wcześniej za skrobanie jajek, bo dotąd to tylko w przeddzień, na hura, ale i tak się tych jajek nie zjada, to co za różnica...

A jak więcej czasu to może i jakieś takie zrobię, co pokazać warto będzie bez wstydu. ;)

Skończyłam dzisiaj wreszcie obszywać 3 firany z jednej wielkiej wycięte, poprałam, poprasowałam i wiszą już w salonie - uff!

Zdjęć nie będzie, z domu nigdy nie ma. ;)

Pogoda dzisiaj taka fajna słoneczna się zrobiła, aż chciało się coś robić i... umyłam całe jedno okno! :lol2:

I pod klawiaturę mi coś wpadło i co jakiś czas pęta mi się pod którąś literką i ona nie chce się napisać, cholera!!!

Muszę chyba do czyszczenia laptopa dać.

Zjadłam dzisiaj dwie łyżki bigosu i chyba źle zrobiłam, teraz cały czas mam uczucie takiej pełności nadmiarowej, fuuuuj... :bash:

Więcej nie będę! ;)

:sick:mnie tego nie mówcie....właśnie siedzę na kanapie jak nadmuchana żaba .....ale się jemu nie mogę oprzeć już 2 dzień .....a czy bigos to postna potrawa ? co nas wszystkie tak naszło ? a w Józefa ,to można ...mój jest na ogonie ,fuuj:p ogon świński ,to rzecz postna ,bo strasznie chudy jest ....he he he :)

a co do wiosennego wicherka , to on był całkiem huraganowy ,więc spinacze też latały :)

Edytowane przez relek

No jakoś tak... napakowała mnie ta kapucha, nie wiedzieć czemu, czuję się jakbym gar tego pożarła, a nie dwie łyżki. :o

Kiedyś takie dwie łyzki tylko by rozdrażniły mój żołądek i jego właścicielkę. :lol2: