relek 23.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Będę kombinować teraz mam pokazać serwety ...obaczymy czy podołąm ,ale jak się już uda ,to opowiem ,że przygodę z serwetami do kawusi czy śniadanka ...dopiero zaczynam ,więc najładniejsze okazy będą ....za jakieś 20 lat ....zaczęłam od naturalnych materiałów ,ale to się okazało wielką uciążliwością ,bo wyprasować toto żeby listkiem było ,to trza mieć cierpliwości ....i chyba się przeniosę na obrusowe .....plam nie będzie .....chociaż na przykład w surówce można się bawić wyciąganiem nitek wybaczyć proszę nieuprasowanie ...wiosna ,nic mi się nie chce ...nadal siedzę w garderobie ...no ale w przerwie uszyłam sobie bluzkę z szalika na upał ...taką po domu lato idzie 6 kwietnia ma być 27 stopni Edytowane 23 Marca 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Relek - śliczne te serwetki! Podziwiam!! Ja dostałam maszynę do szycia na 40chę (oraz na własną prośbę..) i - stoi tak, bogu dzięki, pare latek, he he.. dobrze, że jeść przynajmniej nie woła.. A ja jak pies do jeża, bo nie ma mi kto pokazać JAK TO SIĘ ROBI....:no: Edytowane 23 Marca 2012 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A - zrobię osobny wpis na osobny temat - DPSia, może napisałabyś parę słów o kwiatach cebulowych, które są piękne oraz nie wymagają pracy? Czy też może takie coś nie istnieje... Chodzi o to, żeby cebul na zimę nie wyciągać i żeby długo kwitło... A takie do siania kwiatki, żeby na kolejne lata wysiały się z nasion już własnych? Ale mam oczekiwania.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Kurka wodna ! niech mi kto mądry odpowie ,jak się tak łatwo zdjęcia z lapka na forum wstawia , to czy nazad mnie ktoś może wleźć za tymi zdjęicami i szkody narobić w budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Gagata - czosnki wszelkiej masci, irysy, szafirki, zimowity a z nasion to na pewno niezapominajki - rozsiewaja sie same Edytowane 23 Marca 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Kurka wodna ! niech mi kto mądry odpowie ,jak się tak łatwo zdjęcia z lapka na forum wstawia , to czy nazad mnie ktoś może wleźć za tymi zdjęicami i szkody narobić w budżecie? prosze tu jest watek o tym: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199288-Jak-wklei%C4%87-zdj%C4%99cia-na-forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Gagata, widzę Ty masz podobne preferencje ... Jedyny wyjątek, jaki czynię to dalie - zauroczyły mnie i jestem gotowa na poświęcenia w postaci pilnowania wykopania ich z gleby!! Ja tulipanów też nie wykopuję, lilie zostawiam ... Gagatka, przetrwają najsilniejsi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 a ja dalii mialam dosc i oddalam prawie wszystkie Arnice i innym dziewczynom. nie chialo mi sie uzerac z nimi, no i te mszyce brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Gagata odwagi , podkładasz materiał i jedziesz ....jak już do jedziesz do 5 kilometra ,to ścieg się wyrówna i zaczniesz zakręcać ... a potem tylko se wymyślaj co by tu uszyć......np możesz zacząć od letniej bluzki kupujesz 10m szerokiej koronki bawełnianej ,tniesz na paski o długości połowy swojej szerokości ,zszywasz je w dwa prostokąty ,potem te prostokąty zszywasz na boku do pachy i kawałeczkiem ramionko i masz bluzkę na upała proste prawda ?:rotfl:jeszcze prościej jest uszyć bluzkę na upał z szaliczka indyjskiego co do cebulek to u mnie od lat rosną tulipany bez wykopywania o ile nie zapomnę gdzie rosną i gruntu nie przekopię tak samo rosły kilka lat narcyzy i lilia jakaś biała ......i sobie co roku same wychodzą krokusiki i takie fioletowe i takie drobne białe ...dużo tego a co do kwiatków co się same rozsiewają to ja mam swoje ulubione ...one mi lato umilają jak leje i coraz ich więcej Edytowane 23 Marca 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) tak wyglądają ni ma tak łatwo ,muszę sieę douczyć to jak mnie te zdjęcia weszły z pulpitu bezpośrednio ??? Edytowane 23 Marca 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Rudbekiahttp://images39.fotosik.pl/241/fd0798b615392ba1med.jpg z innej mańki podejdę do tego ? to jak mnie tamte serwetki tu wlazły ...no sie dziwuję Edytowane 23 Marca 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 TAR - dzięki! O to własnie chodzi Przetrwają najsilniejsi Brazka - tez mam taka ideę wychodząc z założenia, że jak czemuś u mnie jest źle i się nie podoba, to niech spada.. Wypisuję nazwy kwiatów, kupuję i jazda. Zobaczymy co będzie.... Relek - o widzisz. Może z tymi kilometrami to by była metoda. W końcu mi wyjdzie, mówisz....? Może się odważę, może.. zawczasu kupię szampana jako nagrode dla siebie (za odwagę), może mnie zmotywuje ..No i co to są za kwiatki na fotce..? znane jakby... Co do fotek, to najprościej wstawiać przez ten obrazek drzewka powyżej ramki tekstowej, wtedy wchodzą całe, a po drodze można im jeszcze rozmiar ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 te kwiatki to pod rudbekie mi podchodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 upuściłaś tytka cukru Jamles - Ty chyba chcesz se narobić w papióry, co???!!! Kurka wodna ! niech mi kto mądry odpowie ,jak się tak łatwo zdjęcia z lapka na forum wstawia , to czy nazad mnie ktoś może wleźć za tymi zdjęicami i szkody narobić w budżecie? Nazad za diabła nikt Ci nie wejdzie, więc spokojnie, będzie dobrze. Najlepiej to na foruma wstawiać zdjęcia tak samo, jak u Kuroniów. Piszesz: w środek internetowy adres obrazka, a na koniec piszesz , oczywiście ten adres nie może mieć spacji między nim a nawiasami. I gotowe! Zdjęć z lapka nie wstawiam, nijak nie mogę, w doopie mam. a ja dalii mialam dosc i oddalam prawie wszystkie Arnice i innym dziewczynom. nie chialo mi sie uzerac z nimi, no i te mszyce brrrrr U nas mszyc na daliach co prawda nie było, ale wykopywanie pokonało nas, też oddałyśmy z Babcią. Gagatko - zwykłe tulipany będa bardzo dobrze sobie radziły przez jakiś 4 lata, potem trzeba wykopać, przesuszyć przez zimę i podzielić wiosną. Ale z maluchów wiosennych świetnie radzi sobie cebulica syberyjska, bardzo polecam w nieco ocienione miejsca, przebiśniegi też nie wymagają żadnej troski, krokusy są długowieczne. Z kwiatów letnich samosiejek, bardzo wdzięcznych, polecam kosmos, będą co roku niezawodnie się wysiewać bez żadnych zabiegów, a bardzo ładne są, takie: http://us.123rf.com/400wm/400/400/dannyzhan/dannyzhan0911/dannyzhan091100039/5937854-kosmos-podw-jnie-pierzasty.jpg Bardzo je lubię! No i liliowce - własciwie to są takie, że moznaje wsadzić do ziemi i zapomnieć o nich - będą pięknie kwitły (w swoim czasie), kwiaty mają podobnie imponujące i różnorodne jak lilie - polecam gorąco! Elzbieto - serwetki piękne, ja bym tak równiutko nie umiała, masz mój pełen podziw! Ja to tylko takie najprostsze rzeczy, jakieś woreczki, zasłonki, firanki, inne to dla mnie za trudne jest. Prawie pół skalniaka już oczyściłam, tera lecę z Sołtysem na pole, trzeba dokończyć grodzenie. Boszsz, jak ciepło i pieknie jest na dworze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 23.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Rudbekia im na imię a jeszcze uwielbiam gazanię ale ona się nie rozsiewa Gagata , szampana musisz koniecznie ...ale przed ,prościej będziesz szyła i dla odwagi już wiem jak z tym i zdjęciami ,ale na fotosiku mnie się darmowe skończyło albo cóś? moje pytanie brzmiało jak mi zdjęcia prosto z lapka weszły ? DePeSiu ,te serwetki nie są równiutko szyte ,nabycie tej umiejętności jeszcze przede mną ale już wiem o co chodzi i będę się starać Edytowane 23 Marca 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 mi najlatwiej na picasie, darmowa, latwo sie przesyla i jeszcze sa narzedzia do obrobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.03.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Gagata, widzę Ty masz podobne preferencje ... Jedyny wyjątek, jaki czynię to dalie - zauroczyły mnie i jestem gotowa na poświęcenia w postaci pilnowania wykopania ich z gleby!! Ja tulipanów też nie wykopuję, lilie zostawiam ... Gagatka, przetrwają najsilniejsi!!!! Ja też... oczywista z wrodzonego lenistwa... Jak już ogarnę się z domem i zacznę prace ogrodowe to będę się od Was uczyć jak robić coby się nie narobić a ładnie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.03.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ....jak robić coby się nie narobić a ładnie wyglądało... to je proste ....... trowa i tuja dookoła a na środku jakiś migdałek albo wiśnia czy inno hakuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 to je proste ....... trowa i tuja dookoła a na środku jakiś migdałek albo wiśnia czy inno hakuro O widzisz... a czy kompletne beztalencie ogrodowe da sobie radę ( nie mówię o trawie ino o migdałku... bo tuje to chyba umiem posadzić... a może nie...)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.03.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 O widzisz... a czy kompletne beztalencie ogrodowe da sobie radę ( nie mówię o trawie ino o migdałku... bo tuje to chyba umiem posadzić... a może nie...)??? jak do dołków nie wsypiesz kwaśnego torfu to nawet Mirek L pochwali Twoje umiejętności, na migdałku to się Tola zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts