Gagata 03.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Oooooooooooo - Rela - chyba zrobię w tym roku! Baaaaardzo mi to dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 03.04.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Co najbardziej lubisz Gagatko na Święta ? Ja powtórzę za Profesorem : święty spokój !!! no i będziesz miała:sleep:..... łasuchy do mazurka, a ja na taras kawkę wypić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.04.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ale to konieczne, za Twoją sugestią, NAJWIĘKSZA BLACHA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 O! Ale się dziś ładnie zrobiło.. I prawie ciepło. W każdym razie SŁONECZNIE Fajosko:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.04.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Całkiem ciepło!Nawet kurtka na krzaku zawisła:D a na chandrę zrobiłam se bajaderki... sssssssssssssssssssssssssłodkie i dobre:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 O jasooo, taka jestem zmęczona, że najchętniej od razu poszłabym spać. Wrócilim z miasta powiatowego z Sołtysem, a ja zmachana jak po trzech szychtach na przodku. Iiiidę, się położyć... Mazurka Relkowego jutro obejrzę i przeczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.04.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Oooo!!!! To masz jak ja... wolę w polu orać niż po miastowych betonach biegać ...a jak tam śmierdzi:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.04.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 relka, przeczytałam mojej córce w nadziei, że jej udowodnię, że ciasto kruche robi się na 1 jajku, ale ona się zbuntowała. Ona robi na 8!!!!! Znaczy ładuje tyle żółtek, żeby dało się łatwo zlepić Nie dała się przekonać, stwierdziła, że na jednym jakju to sobie mogę sama robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.04.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 .... a ja zmachana jak po trzech szychtach na przodku. coś Ty w tym mieście nosiła piyncioki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.04.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Przeczytałam przepis. Wygląda smacznie, ale już kidey doszłam do tego łuskania i krojenia w paseczki, to wiedziałam, że go nie zrobię. Szlachetne lenistwo mi podpowiedziało... Zresztą po co mam piec mazurki, skoro na święta zawsze jeździmy do teściowej? Nie będę wiozła drewna do lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2012 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Oooo!!!! To masz jak ja... wolę w polu orać niż po miastowych betonach biegać ...a jak tam śmierdzi:sick: No właśnie tak. Z tym smrodem też tak samo mam... coś Ty w tym mieście nosiła piyncioki Gorzej - zakupy... Przeczytałam przepis. Wygląda smacznie, ale już kidey doszłam do tego łuskania i krojenia w paseczki, to wiedziałam, że go nie zrobię. Szlachetne lenistwo mi podpowiedziało... Zresztą po co mam piec mazurki, skoro na święta zawsze jeździmy do teściowej? Nie będę wiozła drewna do lasu. Ja mam jeszcze lepiej - teściowa na miejscu, rodzina zobowiązałą się też przywieźć - muszę tylko na wagę uważać! Ja pierdzielę, ale u nas leje!!! I jak ja mam iść do stodoły szykować? Przecie zanim przelecę te 70 m podwórza, to przemoknę do nitki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.04.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 A u nas dla równowagi świeci słońce Witam się z Paniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 04.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja pierdzielę, ale u nas leje!!! I jak ja mam iść do stodoły szykować? Przecie zanim przelecę te 70 m podwórza, to przemoknę do nitki! Weź parasolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.04.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a u nas snieg pada , wiec nie narzekajcie na pogode. dzis w ogole ma byc dziwnie: na wybrzezu i w suwalskiem 2-3 st. a poludniu 13-18 st. i to ma byc sprawiedliwa wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 04.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) EZS ,córce chyba się pomylił makaron z kruchym ciastem tam jest ile mąka jajek przyjmie .....w kruchym cieście to masło mąkę zagniata .....w przepisach dawnych na kruche ciasto dawali żółtko gotowane - jedno ......i ciasto kruche ,w którym nie ma proszku , zagniata się bardzo szybko ,bo ono nie lubi ręki ..... :cool:u mnie 16 stopni ....ma być ...uwierzyłam ,czekam kiedy powieść pościel do wietrzenia a na moje oko to ziąb straśny Agduś,nie ma mocnych ...na leniwych też zaradzę ...kupujesz w sklepie gotowe orzechy ,płatki migdałowe , a resztę możesz w siekaczu odrobinę zadrobnić , lub położyć w całości , to zatopi się w pomadzie.....wszak pies kości gryzie ,to człek śliwki całej nie zje? Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.04.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 a u nas snieg pada , wiec nie narzekajcie na pogode... jak u nas wróciła zima sceneria to chyba nam nie współczułaś ten śnieg to i tak po to coby Braza mogła się lenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.04.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Agduś,nie ma mocnych ...na leniwych też zaradzę ...kupujesz w sklepie gotowe orzechy ,płatki migdałowe , a resztę możesz w siekaczu odrobinę zadrobnić , lub położyć w całości , to zatopi się w pomadzie.....wszak pies kości gryzie ,to człek śliwki całej nie zje? Eeeee... ja szczerze mówiąc tak planowałam ... tzn połozyć w całości (no, w połówkach to wszystkie pieniądze..) Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 U nas granica ładna/brzydka pogoda podobno... tak wyglądam... i wyglądam... o 6 to kropiło nawet... ale tera qrna do roboty trza sie wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Relka - no z pewnością dobre to, tylko ja w tym roku nie mogę tyle słodkiego... Przynajmniej do września. Pogoda dzisiaj u nas deszczowa zdecydowanie była, jak przestawało, to nie na długo... Ale za to dość ciepło, więc co posiane, powinno ładnie powschodzić! W stodole jakąś 1/3 zaplanowanych prac zdołałam przerobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.04.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 relka, przeczytałam mojej córce w nadziei, że jej udowodnię, że ciasto kruche robi się na 1 jajku, ale ona się zbuntowała. Ona robi na 8!!!!! Znaczy ładuje tyle żółtek, żeby dało się łatwo zlepić Nie dała się przekonać, stwierdziła, że na jednym jakju to sobie mogę sama robić.... z tymi zoltkami to wcale nie jest taki glupi pomysl Kiedys bardzo mocno saturowalo sie ciasto (w szczegolnosci kruche) tluszczem. Taka nasza polska tradycja Zobacz tutaj w przepisie na 300g maki jest az 200g masla Maslo spokojnie mozna zastapic wieksza iloscia zoltek, ktore generalnie sa zdrowsze i zdecydowanie mniej wysycone tlusciochem, a efekt "kruchosci" bedzie taki sam Bardzo dobre kruche ciasto mozna uzyskac dodajac na kazde 250g maki (pol na pol z pelnoziarnista) 3 zoltka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts