Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie też dzisiaj pazerność poniosła. :lol:

Najpierw przepuściłam kasę w mieście powiatowym, bo trzeba było gościom na taras stodolny stoliki kupić, i jeszcze trzeba było farbę w sprayu, żeby fotele dopasować kolorystycznie do nowych stolików i parę rzeczy budowlanych, że o nowych ceratkach na stoły werandowe w domku i w mojej kuchni stodolnej nie wspomnę. ;)

A potem... pojechaliśmy do sąsiadów za Nysę i tam resztę kasy przepuściłam... :lol2:

A najbardziej szczęśliwa na świecie jestem dlatego, że kupiłam dwa śliczne czarne stojaczki metalowe ze stylowymi zawieszkami WELCOME, z koszami pełnymi kwiatów, każdy za jedyne 10 euro! :D

No i oczywiście chemia gospodarcza, bezkonkurencyjna u sąsiadów.

Umęczona jestem jak rolnik po sianokosach, ale dałam radę!

A ja mam znajomych co to z niemcowa sprowadzają różne rzeczy i kupuję sobie..

A jak mi braknie to jadę do Lidla ... tam jest fajny proszek w zajebiście różowym worku, do kolorów , ładnie pachnie i dość dobrze pierze...

Lidl ma dość dobrą chemie, ciotka w Austrii tylko tam kupuje i też jest zadowolona... Powiedziała, ze persile i ariele, czy viziry są przereklamowane i wcale takie rewelacyjne nie są...

Ten z różowego worka też pierze... ;)

Ja chemię kupuję też w Lidlu no i w Aldi.

Aldi ma genialną linię kosmetyków, która w Aldi Sud nazywa się Ombia Med, a w Aldi Nord - Mildeen.

To są dokładnie te same wyroby, mają genialną jakość, delikatne, skuteczne, pięknie delikatnie pachnące i tanie jak barszcz!

Bardzo polecam!

Z proszków to Tandil w Aldi.

Tani i skuteczny. :yes:

Tarcia - A czy Ty kiedyś sprawdziłaś, czym pachnące bąbelki Ty wypuszczasz...?

A nuż Jejtuś rację ma? :lol:

No to jadę na targ pobliski, u sąsiadów flance nieprzyzwoicie drogie, trzeba kupić swoje!

...a ja myślałem, że ty może puszczasz syczące bąbelki o aromacie lawendowym (?) :rolleyes:

no jak sie uprzec to niech ci beda - syczace lawendowe :D

Tarcia - A czy Ty kiedyś sprawdziłaś, czym pachnące bąbelki Ty wypuszczasz...?

A nuż Jejtuś rację ma? :lol:

pewnie ma , ale zwykle to pachnace fiołkami lub rozami:lol2:

Uff... Buraczki posiane i drugi rzut szpinaku.

Kupiłam kwiaty do gościowych skrzynek, jeszcze je tylko powsadzam, dam im pałeczki nawozowe, podleję i mam na razie z głowy kwiatki!

W kolejce czekają już kukurydza, dynia, cukinie... :rotfl:

Że o fasolkach i innych pomidorkach (w późniejszym terminie) nie wspomnę.

Mój durny koperek nie chce przyzwoicie wschodzić, z pięciu rządków wzeszły dwa! :mad:

W nosie go mam, i tak samosiejki wylezą.

No to idę sadzić te kwiatki.

Warzywa właściwie olałam, posiałam rzodkiewkę, koperek, pietruszkę i internetowe tychże muszę omijać szerokim łukiem, bo z torbami pójdę!!!!
A jak uschną...???:jawdrop: Po psie usychają...:rotfl::rotfl::rotfl:

Internetowe by nie uschły. Co najwyżej procesor, albo twardy dysk od olania padnie.

Osia, czy Ty mnie podejrzewasz o posiadanie moczu z właściwościami psiejskimi :jawdrop: Nic mi to o tym nie wiadomo, ale chyba nie zawadzi przy okazji przebadać ... no bo jeśli, to mi koperek szlag trafi, nie mówiąc o pietruszce ;)

Rurę w wucecie zatkało, że teraz w koperek latasz? :rolleyes: